کد مطلب: 131589
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۱۹
سیلاب در خوزستان فروکش کرده و خطر از سر شهرستان‌های در معرض تهدید سیل استان رفع شده است.
 
به گزارش ایران خبر، حالا دوره پسا سیل فرا رسیده و سیل زدگان نگران از آینده نامعلومشان، چرا که نمی‌دانند قرار است چگونه دولت خسارت وارد شده به زندگی شأن را بپردازد و چه زمانی می‌توانند به زندگی عادی برگردند.

از آن مهمتر آنکه آب هنوز در مناطقی همچون بامدژ و شعیبیه بر روی زمین‌های کشاورزی و در خانه‌های سیل زدگان مانده و احتمالاً تا دو ماه آینده آب از این مناطق خارج نشود و حجم آب‌های سرازیر شده آنقدر زیاد است که حتی با تجهیزات امدادی نیز نمی‌توان آن را از سطح روستاها و زمین‌های کشاورزی خسارت دیده خارج کرد.

علاوه بر آن احتمالاً آنقدر آسیب دیدگی خانه‌های سیل زده زیاد است که نتواند دوباره ساکنانش را در خود جای دهد و باید ساختمان‌های نوساز جای آنها را بگیرد؛ بنابراین حالا حالاها مردم برخی مناطق سیل زده خوزستان درگیر مصیبت‌های سیل باقی خواهد ماند.

هم اکنون براساس آخرین گزارش‌های اعلام شده در حاضر در ۴۲ اردوگاه اسکان اضطراری خوزستان، ۱۴ هزار و ۴۱۸ نفر اسکان داده شده‌اند و ساکنان باقی اردوگاه‌ها به خانه‌هایشان برگشتند.

به دلیل وقوع پدیده گرد و غبار مدارس چهار شهر خوزستان تعطیل اعلام شد.


به گزارش ایران خبر، براساس اعلام استانداری، باتوجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر ورود توده گرد و غبار با منشأ خارجی، فردا (دوشنبه) مدارس نوبت صبح کلیه مقاطع تحصیلی در شهرهای آبادان، خرمشهر، شادگان و اروندکنار تعطیل می‌باشد.

توضیح فرمانداری اهواز در خصوص آسیب‌دیدگی سیل‌بند عین ۲

روابط عمومی فرمانداری اهواز پیرو خبر منتشر شده مبنی بر شکسته شدن سیل‌بند منطقه عین ۲ اطلاعیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایران خبر، و به نقل از روابط عمومی فرمانداری اهواز، در این اطلاعیه آمده است: "پیرو انتشار خبری مبنی بر شکسته شدن سیل‌بند در منطقه عین ۲ اهواز، این فرمانداری اعلام می‌کند به سیل‌بند این منطقه آسیب‌دیدگی جزئی وارد شد که ترمیم و بازسازی شده است.

مسدود شدن محور دارخوین - شادگان در پی آبگرفتگی

رئیس پلیس راه خوزستان از مسدود شدن محور دارخوین - شادگان در پی آبگرفتگی و شدت عبور آب از عرض جاده خبر داد.

سرهنگ رضا دولتشاهی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آبگرفتگی جزئی محور اهواز - خرمشهر، اظهار کرد: محور اهواز - خرمشهر مشکلی ندارد و تردد در آن انجام می‌شود و تنها جاده قدیم خرمشهر دچار آبگرفتگی است.

وی افزود: محور اهواز - آبادان همچنان به دلیل آبگرفتگی مسدود است اما با توجه به کاهش حجم آب از بالادست و به نظر می‌رسد اگر این وضعیت ادامه داشته باشد تا دو سه روز آینده این محور بازگشایی شود.

دولتشاهی در خصوص آخرین وضعیت دیگر محورهای خوزستان، بیان کرد: دیگر محورهای خوزستان مشکل خاصی ندارند و همه محورها باز هستند.

در سیلاب اخیر اولویت ما تلاش برای کاهش تلفات جانی بود

استاندار خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده در استان برای کنترل سیلاب، گفت: در سیلاب اخیر اولویت اول ما تلاش برای کاهش تلفات جانی بود.

به گزارش ایران خبر، غلامرضا شریعتی در نشست شورای مدیریت بحران استان که با حضور رئیس جمهور برگزار شد با اشاره به سیل اخیر اظهار کرد: اولویت اول ما تلاش جهت کاهش تلفات جانی بوده است و همواره در دستوراتی که از سوی دولت داشته‌ایم بر این امر تأکید شده است. هدف ما این بود که شرایط را مدیریت کنیم تا خطر پایین دست به حداقل برسد.

وی افزود: اولویت دوم ما پایداری سدها و پیشگیری از آسیب دیدن و شکسته شدن سدها و مدیریت رهاسازی آب به گونه‌ای بود که پایداری و ایمنی سد و تأسیسات وابسته آن به خوبی حفظ شود. در صورت عدم اتخاذ چنین رویکردی امکان رخ دادن اتفاقات ناگوار و غیر قابل کنترل وجود داشت و موجب خسارت بی‌سابقه می‌شد.

استاندار خوزستان گفت: اولویت سوم ما نیز مدیریت ریسک بود. ما در مدیریت ریسک تلاش کردیم، پایین‌دست مورد توجه باشد و رها سازی تا حد امکان به گونه‌ای باشد که کمترین خسارت مالی و زیربنایی را برای پایین دست ایجاد نماید. در این زمینه نقش سدها برای جلوگیری از کنترل سیل در استان بر کسی پوشیده نیست.

شریعتی تصریح کرد: در سیل سال ۱۳۰۲ حدود سه چهارم دشت خوزستان را آب فرا گرفته بود.

وی ادامه داد: سیلاب‌های سال ۱۳۰۷، ۱۳۱۶ و ۱۳۲۸ هم هر کدام به نوبه خود بدون سدهای فعلی خسارت‌های زیادی وارد کردند که از میزان واقعی خسارت‌ها آن طور که باید و شاید اطلاعی در دست نیست اما در اطلاعات یکی از سیلاب‌ها ثبت شده که راه آهن اهواز خرمشهر به مدت ۱۰۰ روز مسدود شده بود.

استاندار خوزستان تصریح کرد: حجم سیلی که وارد خوزستان شد، نشان دهنده بزرگی موضوع است؛ آورد رودخانه‌های استان در یک سال آبی نرمال ۲۸ میلیارد متر مکعب است و سال آبی از مهر هر سال تا مهر سال بعد محاسبه می‌شود. آورد رودخانه‌های استان از مهر سال گذشته تا امروز ۳۵ میلیارد مترمکعب بوده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال آبی این رقم به ۵۰ میلیارد مترمکعب برسد که کار مدیریت آب را سخت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل‌ها می‌بایست بسیاری مناطق تخلیه می‌شدند اما سعی کردیم کمترین جابه جایی و تخلیه انجام شود و یک کار جهادی با مشارکت و همراهی همه دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح صورت گرفت. کارهایی مانند پخش سیلاب و ایجاد دایک و انحراف آب انجام شد تا بتوانیم آن سه اولویت خود را در سرلوحه کار داشته باشیم و در واقع تلفات نداشته باشیم، سدها پایدار باشند، به زیرساخت‌های شهری آسیبی نرسد و خسارت کشاورزی هم به حداقل برسد.

استاندار خوزستان تصریح کرد: با وجود همه مشکلاتی که سیل برای ما داشته است اما سدهای ما خوشبختانه پُر شده‌اند و بسیاری از آب‌ها به کانون‌های ریزگرد هدایت شده است و وضعیت این مناطق نیز بهبود یافته است. همچنین محیط زیست خوزستان با آبگیری تالاب‌ها، در نتیجه سیلاب اخیر وضعیت بهتری پیدا کرده است و آب موجب احیای آن‌ها شده است، همچنین این سیلاب موجب تجدید منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی و آبیاری جنگل‌ها و تثبیت خاک شد.

شریعتی افزود: در مدیریت سیلاب اخیر محدودیت‌هایی داشتیم، از جمله اینکه سد دز با قدمت پنجاه و شش سال ساخته شده است و با این وضعیت ما نیاز به مدیریت سد داشتیم، سد گتوند مشکلات خاص خود را دارد و سد کرخه نیز بیش از چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب را تجربه نکرده است ولی می‌بایست تا ۶.۲ میلیارد مترمکعب آب را تحمل می‌کرد.

وی گفت: با وجود این محدودیت‌ها، به کمک تیم‌های کارشناسی و وقت قابل ملاحظه‌ای که شورای تأمین استان به این کار اختصاص داد و در کنار تیم کارشناسی بود و تصمیمات نهایی را اتخاذ کرد و حمایت‌های شما در رأس دولت، معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشور که چند بار به استان سفر داشتند و حمایت کردند و همچنین حمایت‌های وزیر محترم نیرو توانستیم کارها را در حد توان به انجام برسانیم.

تعداد اردوگاه‌های سیل‌زدگان خوزستان به ۴۲ اردوگاه کاهش یافت

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از کاهش تعداد اردوگاه‌های اسکان اضطراری جمعیت هلال احمر این خوزستان به ۴۲ اردوگاه در مناطق سیل زده استان خبر داد.


علی خدادادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از چهارم فروردین ماه تاکنون در مجموع ۹۲ اردوگاه اسکان اضطراری برپا شده است که ۱۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات اسکان اضطراری و موقت جمعیت هلال احمر خوزستان بهره‌مند شدند.

وی افزود: اکنون چهار اردوگاه در اهواز، سه اردوگاه در باوی، پنج اردوگاه در حمیدیه، پنج اردوگاه در شادگان، ۱۴ اردوگاه در شوش، هفت اردوگاه در رامهرمز و یک اردوگاه در شهرستان‌های کارون، هویزه، دشت آزادگان و هفتکل فعال هستند و به افراد آسیب دیده از سیل خدمت رسانی می‌کنند. همچنین در حال حاضر در ۴۲ اردوگاه اسکان اضطراری خوزستان ۱۴ هزار و ۴۱۸ نفر اسکان داده شده‌اند.

خدادادی با اشاره به علت کاهش اردوگاه‌های اسکان اضطراری، بیان کرد: دلیل کاهش اردوگاه‌های اسکان اضطراری، فروکش کردن آب در برخی از مناطق و برگشت مردم به منازل خود بوده است.
 


ادامه دارد

منبع : خبرگزاری ايسنا