کد مطلب: 133504
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۰۹
کرمانشاه_ معاون وزیر نفت گفت: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا ۵ سال آینده ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.
 

به گزارش ایران خبر، بهزاد محمدی پیش از ظهر امروز پنجشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی سنقر با اشاره به ماهیت پتروشیمی اظهار داشت: در صنعت پتروشیمی دو نوع طرح بالادستی و پایین دستی داریم که طرح های بالادستی خوراک خود را از پالایشگاههای نفت و گاز تامین می کنند و طرح های پایین دستی از خوراک طرح‌های بالادستی استفاده می کنند.

وی افزود: به علت حجم سرمایه گذاری پایین در طرح های پایین دستی و اینکه این طرح ها، طرح های خیلی بزرگ نیستند قابلیت اجرا در جغرافیای مختلف را دارند.

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: این طرح ها به همین نسبت قادرند که ایجاد اشتغال کنند رونق را در بخش های و مناطق ویژه داشته باشند.

محمدی گفت: طرح پتروشیمی سنقر از جمله این طرح‌ها است که امروز کلنگ آن به زمین زده شد و امیدواریم با همت بلند مهندس ربیعی و مجموعه هلدینگ خلیج فارس طی ۱۲ تا ۱۵ ماه آینده شاهد بهره‌برداری از آن باشیم.

وی صنعت پتروشیمی را یک صنعت جذاب، مولد و رو به جلو در دنیا دانست و گفت: این صنعت به شدت رو به رشد است و افزود: بسیاری از لوازم زندگی ما از لباس تا گوشی موبایل همه ناشی از تعدد و تنوع محصولات پتروشیمی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در دنیا روز به روز اختراعات متفاوت در حال انجام است و این سند به شدت در حال رشد است.

وی گفت: رشد صنعت خام در دنیا سالانه یک درصد است و این در حالی است که رشد صنعت پتروشیمی ۹ درصد و ۹ برابر نفت خام است.

این مسئول عدد این تجارت بزرگ را ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار در سال و در کل دنیا اعلام کرد و گفت: ما در کشورمان که سرشار از منابع نفت و گاز است این پتانسیل و قدرت را داریم که بتوانیم در این صنعت به شکل جهشی رشد کنیم.

محمدی با بیان اینکه کشور ما در حوزه مخازن گاز رتبه اول دنیا و حوزه مخازن نفت رتبه ۴ دنیا را دارد، افزود: برای ایجاد یک طرح یا تولد یک صنعت چهار عنصر خوراک، دانش و فناوری، سرمایه و بازار نیاز است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ما آیتم اول را که مهم ترین پیش نیاز است در کشور داریم بر این اساس برنامه‌ریزی مفصلی انجام داده ایم که طی سال‌های آینده بتوانیم وضعیت خودمان را از وضعیت فعلی به شکل جهشی به سمت جلو ببریم.

وی اشاره ای به وضعیت این صنعت در کشور داشت و گفت: هم اکنون ما ۵۵ مجتمع پتروشیمی در کشور داریم و ۶۵ میلیون تن ظرفیت سالانه این صنعت است و از این حجم بالا بخش عمده ای در خود صنعت مصرف می شود و محصول قابل فروش ما در سال ۳۱ میلیون تن در قالب انواع محصولات متنوع پتروشیمی است.

محمدی تصریح کرد: از ۳۱ میلیون تن مذکور ۲۲ میلیون تن محصولات ما در این حوزه به نقاط مختلف دنیا صادر می شود و شاید بیش از ۳۰ مقصد صادراتی داشته باشیم و ۹ میلیون تن در داخل خود کشور به مصرف می رسد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجموع درآمد کشور از صنعت پتروشیمی را در سال ۱۷ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۲ میلیارد دلار سهم صادرات است.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: اگر ما این عدد را با رقم تجارت جهانی مقایسه کنیم، می بینیم که چقدر باید در این حوزه کار کنیم و از این منابع غنی و نعمت خدادادی استفاده کنیم و این صنعت را رشد و جهش داده و روبه جلو ببریم.

وی افزود: به همین منظور ما هم اکنون در صنعت پتروشیمی ۶۴ پروژه زنده و فعال در حال اجرا داریم که از بالای ۲۰ درصد تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و مجوز ۴۰ طرح نیز ارائه شده و زیر ۲۰ درصد پیشرفت دارند.

وی تصریح کرد: از این ۶۴ طرح ۶ طرح تامین خوراک بوده که این ۶ طرح ۱۵ میلیون خوراک تولید می کند و ۵ طرح نیز در حوزه زیرساختی است و ۵۳ پروژه دیگر نیز در دستور کار ویژه شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای پیگیری و انجام است و در سال ۱۴۰۳ در صورت تعریف نشدن پروژه جدید، و محاسبه نکردن ۴۰ پروژه مذکور که مجوز گرفته اند حدود ۱۳۰ میلیون تن به ظرفیت ما اضافه می شود که رشدی معادل ۹۰ تا ۹۵ درصد را با همین وضعیت نشان می دهد که قطعاً عدد در دراز مدت بیشتر خواهد شد.

به گفته مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، پتروشیمی به عنوان بزرگترین مرجع صادراتی کشور پس از نفت خام در کشور به شدت مورد توجه است.

وی تاکید کرد: ما مصمم هستیم در سالهای آتی این صنعت را با رشد قابل ملاحظه به عنوان یک منبع درآمد و منبع اشتغال و منبع استقلال برای کشورمان مورد توجه قرار دهیم.

وی افزود: اخیراً در وزارت نفت ۲۰ طرح از طرح‌های مذکور را به عنوان طرح‌های اولویت دار در نظر گرفته ایم که از این تعداد ۳ طرح را در سال ۹۸ و بقیه را در سال ۹۹ خواهیم داشت و در ابتدای سال ۱۴۰۰ ما از ظرفیت ۶۵ میلیون تنی به ۹۲ میلیون تن افزایش ظرفیت قطعی و از ۳۱ میلیون تن محصول قابل فروش به ۵۱.۵ میلیون تن افزایش ظرفیت خواهیم داشت و سطح درآمد کشور از ۱۷ میلیارد دلار فعلی به عدد ۲۵ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد که سهم صادراتی ۱۸ تا ۱۹ میلیارد دلار خواهد بود.

معاون وزیر نفت در پایان خاطرنشان کرد: پتروشیمی در دنیا رو به رشد است و ما نیز باید با رشد جهانی این صنعت هم آهنگ شویم و ما در وزارت نفت به شدت در تلاش هستیم از این غائله عقب نمانیم و آهنگمان را با آهنگ جهانی هماهنگ کنیم.

منبع : خبرگزاری مهر