کد مطلب: 139173
 
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۲۰
معاون بهداشت وزارت بهداشت از آماده‌باش ۵۰۰۰ نیروی بهداشتی پشتیبان و مستقر در مرزهای چهارگانه کشور در ایام اربعین خبر داد.
 
به گزارش ایران خبر، دکتر علیرضا رییسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نزدیکی ایام اربعین و تردد میلیونی زوار از مرزهای کشور، گفت: هرساله در این ایام دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی در بحث مسائل بهداشتی وجود داشته و دارد که خوشبختانه سال به سال وضعیت در این زمینه با توجه به تسلط نیروها به شرایط، بهتر می‌شود.

وی افزود: در سال‌های ابتدایی که برخی زوار بدون گذرنامه و ویزا در مرزها تجمع می‌کردند، وضعیت خوبی نداشتیم و بحث اسکان این افراد با مشکل مواجه بود که به تبع این شرایط مشکلات دیگر از جمله مشکلات بهداشتی را با خود به همراه داشت.

رییسی تصریح کرد: با تمهیدات وزارت کشور اوضاع در این زمینه بهتر شد، اما در حوزه سلامت که مربوط به حوزه کاری ما است، همچنان دغدغه‌هایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه گروه‌های مختلفی از زوار از مرزهای کشور راهی عراق می‌شوند، ادامه داد: یکی از این گروه‌ها زوار خارجی هستند که از کشورهای افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و... از طریق ایران به کشور عراق می‌روند. در این بین بیشترین مشکل در بحث مسافران افغانستان و پاکستان است؛ چرا که هنوز بیماری‌هایی در این کشورها وجود دارد که می‌تواند از طریق مسافرانی که از این دو کشور می‌آیند به داخل کشور ما منتقل شود، بطور مثال بیماری "فلج اطفال" ۱۷ سال است که در کشور مشاهده نشده، اما این بیماری هنوز در کشورهای افغانستان و پاکستان وجود دارد و این احتمال است که ویروس آن وارد کشور شود. بنابراین در تمام ورودی‌هایی که زوار این دو کشور وارد ایران می‌شوند، واکسیناسیون کودکان این افراد انجام شده و می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، دغدغه دیگر در بحث سلامت زوار اربعین را بحث بهداشت موکب‌ها عنوان کرد و افزود: رعایت بهداشت در موکب‌ها همواره دغدغه ما بوده و هست. خوشبختانه در سال‌های اخیر موکب‌ها همه شناسنامه‌دار و ساماندهی شده‌اند و آموزش‌های بهداشتی هم به صاحبان آنها داده می‌شود و از طرفی نظارت دقیقی بر بحث عرضه مواد غذایی و آب آشامیدنی در آنها وجود دارد.

رییسی افزود: هم اکنون دغدغه ما در خصوص موکب‌هایی است که بدون مجوز اقدام به توزیع آب و غذا میان زوار می‌کنند که باید ساماندهی در این زمینه هم صورت گیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت دغدغه دیگر در بحث سلامت زوار را مربوط به شرایط بهداشتی در کشور عراق دانست و افزود: برای اطمینان از سلامت زوار در آنسوی مرز هم نیروهای بهداشتی، هلال احمر و اورژانس مستقر شده‌اند و طبق تفاهم نامه‌ای که با مسئولین کشور عراق به امضا رسیده، گشت مشترک نیروهای بهداشتی دو کشور برای کنترل موکب‌ها در آن سوی مرز تشکیل شده است.

وی افزود: بحث توزیع آب آشامیدنی سالم هم همواره از دغدغه‌های جدی ما در بحث سلامت زوار بوده و هست و کنترل بسیار دقیقی روی این مسئله صورت می‌گیرد که حتما آب سالم میان زوار توزیع شود.

وی افزود: در همین راستا در تمام گیت‌های ورودی، نظام مراقبت سندرمیک مستقر و دستگاه‌های تب سنج قرار داده شده تا تمام زوار هنگام بازگشت تحت مراقبت قرار گرفته و هر فردی که علامت تب داشته باشد به دقت تحت بررسی و مراقبت قرار می‌گیرد.


رییسی خاطرنشان کرد: برای بحث مقابله با بیماری‌های منتقله از آب و غذا از جمله وبا نیز به اندازه کافی دارو و تجهیزات و سرم در مرزها مستقر شده و هیچ کمبودی دراین زمینه نداریم. بطور کلی در بحث دارو و تجهیزات برای ایام اربعین کمبودی نداریم و تمام امکانات لازم در مرزهای چهار گانه کشور مستقر شده است.

وی از آماده باش ۵۰۰۰ نیروی پشتیبان و مستقر بهداشتی در مرزهای کشور در ایام اربعین خبر داد و افزود: تمام نیروها پای کار هستند تا بتوانیم سفری ایمن و سالم را برای زوار فراهم کنیم.

رییسی در ادامه به بازدید خود از مرز خسروی اشاره کرد و با اشاره به زیرساخت‌ها و امکانات خوبی که در این مرز فراهم است، گفت: در حال حاضر دو بیمارستان سرپل ذهاب و قصرشیرین برای ایام اربعین به حالت آماده‌باش در آمده‌اند و علاوه بر اینها سه بیمارستان صحرایی هم در محل مرز خسروی برپا می‌شود.

وی افزود: در مجموع ۴۰۰ تخت بیمارستانی در استان کرمانشاه برای ایام اربعین جهت سرویس دهی به زوار آماده خواهد بود. همچنین ۱۰۰ دستگاه آمبولانس، چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس و سه دستگاه بالگرد آماده خدمات رسانی به زوار اربعین در مرز خسروی خواهند بود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت از آماده باش هزار نیروی بهداشتی و درمانی در ایام اربعین در مرز خسروی خبر داد و افزود: اگر نیاز باشد دو تا سه برابر این تعداد نیروی پشتیبان در سایر استان‌ها داریم که در مواقع اضطرار به مرز خسروی اعزام می‌شوند.

منبع : خبرگزاری ايسنا