کد مطلب: 140034
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۳۸
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه براساس پیش بینی ها حمله ملخ های صحرایی در دور دوم شدیدتر است، گفت: در این دوره نیاز به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون هکتار مبارزه داریم.
 
به گزارش ایران خبر، محمدرضا میر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دور دوم حمله ملخ های صحرایی به کشور از دی یا بهمن ماه آغاز می شود، گفت: حمله ای که در سه ماه پایانی سال منتظر آن هستیم براساس پیش بینی های فائو و نظرات کارشناسان ما احتمالا شدیدتر از حمله دوره اول است که تابستان امسال به پایان رسید.

وی با اشاره به اینکه در حمله دور اول سطح مبارزه حدود ۷۵۰ هزارهکتار بود، گفت: پیش بینی ما برای حمله دور دوم مبارزه در سطح ۹۰۰ هزار تا یک میلیون هکتار است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه این حمله احتمالا تا ماه تیر یا مرداد سال ۹۹ ادامه خواهد داشت، درباره اینکه در این دور کشورهای عربی اقدامات لازم را برای مقابله با این آفت انجام داده اند، افزود: کشورهای عربی از جمله عربستان کانون اصلی این آفت هستند و اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده اند ضمن اینکه در عربستان مبارزه با این آفت هم اکنون ادامه دارد.

در دوره دوم علاوه بر کشورهای عربی، حمله از هند و پاکستان نیز انجام می شود

میر اضافه کرد: در دوره قبل موجی از این ملخ ها به هند و پاکستان رفتند بنابراین در دوره دوم ما هم از سمت این کشورها و هم از سمت عربستان مورد حمله آفت ملخ قرار می گیریم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با این آفت تخصیص یافت، گفت:برای دوره دوم نیز وزیر جهاد کشاورزی با ارسال نامه ای به معاون اول رئیس جمهور خواستار تخصیص اعتبارات لازم و ایجاد آمادگی کامل برای مقابله با این آفت شده است ضمن اینکه معاون اول رئیس جمهور نیز پی نوشت کرده و به وزیر کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه  به ترتیب برای ایجاد آمادگی از نظر تجهیزات و نیروی انسانی و نیز تامین اعتبارات مناسب دستورات لازم را داده است.

این مقام مسئول ادامه داد: ما نیز منتظر هستیم که این مقامات چه تصمیماتی را اتخاذ می کنند همچنین برآورد دقیق و نهایی میزان اعتبارات لازم در حال حاضر امکان پذیر نیست و وقتی به زمان حمله نزدیک تر شویم این برآورد انجام خواهد شد.

میر با بیان اینکه سال گذشته ملخ های صحرایی خسارت جدی به تولیدات کشاورزی کشور وارد نکردند و در مراتع نیز این آفت کنترل شد، اضافه کرد: امیدوار هستیم در موج جدید نیز همین اتفاق بیفتد.

استانهای سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان در دوره دوم قطعا درگیر ملخ صحرایی خواهند شد

وی با اشاره به اینکه پیش بینی های لازم برای مقابله با ملخ های صحرایی در دوره دوم در سازمان حفظ نباتات انجام شده است، افزود: دوره های آموزشی لازم برای همکاران ما در حال برگزاری است ضمن اینکه هفته گذشته جلسه ای با مسئولان ۱۰ استان درگیر در سازمان حفظ نباتات برگزار شد که در این جلسه برنامه ریزی و تصمیم گیری های لازم را انجام دادیم.

میر با بیان اینکه برنامه ریزی برای مبارزه کامل به دقت در حال انجام است، گفت: در دوره اول ۱۰ استان درگیر این آفت شدند و امیدواریم در دوره دوم تعداد آنها کاهش یابد این بستگی به میزان مبارزه ما نیز دارد. هر چه قوی تر مبارزه کنیم امکان سرایت آفت به دیگر استانها کمتر است همچنین به این مساله نیز بستگی دارد که هجوم ملخ ها به کشور ما از کدام سمت اتفاق بیفتد.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد:استان های سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان به طور قطع درگیر این آفت خواهند بود ضمن اینکه در دوره اول علاوه بر این دو استان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان، خراسان جنوبی، فارس، ایلام و شمال کرمان نیز درگیر بودند.

منبع : خبرگزاری مهر