کد مطلب: 144804
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۲۰
وزیر اسبق امور خارجه با اشاره به دو نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی، تاکید کرد: علاوه بر لزوم پیگیری این نامه توسط دستگاه های اجرایی، اساتید و روشنفکران هم باید حلقه‌های گفتمانی در راستای این نامه ایجاد کنند.
 
به گزارش ایران خبر، منوچهر متکی وزیر پیشین امور خارجه در برنامه رادیویی «گفت‌وگوی سیاسی» با بررسی ابعاد نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی و تاثیرات آن بر بیداری انسانی در غرب و معرفی حقیقت اسلام، اظهار کرد: اولین نامه رهبری به جوانان غربی در تاریخ 1/ 11/ 1393 و دومین نامه هم حدود 10 ماه بعد یعنی در تاریخ 8/ 9/ 1394 نوشته شد.
وی نامه رهبری را حرکتی نو  با نگاهی جامع و هدف‌گذاری صحیح خواند و گفت: اولین ویژگی نامه مخاطبان آن یعنی جوانان اروپایی و آمریکایی است؛ البته این رویکرد مخاطب قرار دادن مقام معظم رهبری در داخل کشور هم وجود دارد، ایشان سال‌هاست که توجه ویژه به جوانان را در برنامه‌ریزی ها، دیدارها، مخاطب قرار دادن‌ها و ... مد نظر قرار دادند.
وزیر اسبق امور خارجه در رابطه با علت خطاب قرار دادن جوانان در این نامه‌ها از سوی رهبر انقلاب، گفت: رهبری در علت این کار خود می فرمایند که «آینده سرزمین و ملت تان به دست شماست و ضمناً شما در یافتن حقیقت ضمیر آماده‌تری دارید.» ایشان در ملاحظه دیگر در مطلع این نامه به علت خطاب قرار ندادن سیاست‌مردان و دولتمردان اروپایی در این نامه می فرمایند «اینها صداقت و درستی در سیاست را عامداً کنار گذاشتند و مخاطبان خوبی برای حرف هایم نیستند و مسبب مشکلات محوری اند.»
متکی همچنین متذکر شد: مقدمه نامه در تعیین مخاطب و چرایی مخاطب قرار ندادن دیگران و تمرکز بر جوانان حاکی از دقت نظر رهبری در پرداختن به مسائل است که البته این ظرافت و دقت در همه گفتارها و بیانات ایشان نیز وجود دارد.
وی در ادامه به موضوع نامه رهبری اشاره و بیان کرد: رهبری پس از مقدمه، موضوع نامه را «اسلام» عنوان کردند و قبل از ورود به چیستی اسلام، آنچه را که به نام اسلام به ذهن جوانان غربی القا می شود مورد نقد قرار می دهند؛ ایشان سپس یک نگاه گذرای تاریخی اما بسیار عمیق دارند و می فرمایند «پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تلاش‌های زیادی شد تا دین اسلام در جایگاه دشمنی ترسناک نشانده شود.»
متکی در رابطه با الزامات سخن گفتن با دنیا اظهار کرد: سخن گفتن با دنیا از سویی باید برگرفته از مبانی و اعتقاداتی باشد که مسئله شناسی روز را مد نظر قرار دهد و از سوی دیگر زبان مخاطب را بشناسد.
وی با بیان اینکه حوادث وقت فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی انگیزه نوشتن این نامه را فراهم کرد، گفت: اشاره رهبری به حادثه دو هفته قبل از نوشتن این نامه و همچنین نکوهش رفتارهای مُزوّرانه و غیرصادقانه دولت‌های غربی با دیگر ملت‌ها و فرهنگ‌های جهان گواه بر همین مطلب است.
وزیر اسبق امور خارجه ادامه داد: رهبری غرب را مجدداً برای جوانان بازتعریف کردند و فرمودند که «تاریخ اروپا و آمریکا از برده داری شرمسار، از دوره استعمار سرافکنده و از ستم بر رنگین پوستان و غیرمسیحیان خجل است. محققان و مورخان شما از خونریزی های به نام مذهب و ملیت بین کاتولیک ها و پروتستان ها عمیقاً ابراز سرافکندگی می کنند.»
متکی مطرح کرد: شاید رهبری در اینجا به بسیاری از نویسندگان و محققان ایرانی نیز آدرس می دهد تا این مسائل را از لایه های پنهان جوامع اروپایی استخراج کنند.
وی با اشاره نتیجه گیری رهبری در ترسیم وضعیت اروپا گفت: رهبری اینطور نتیجه گیری و جوانان را ترغیب می کنند که «این اعترافات به خودی خود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگو کردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست بلکه از شما می خواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تاخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ »
متکی معتقد است که هر جمله رهبری در این نامه نقطه ای را هدف قرار داده و اقدامی رفتارشناسانه، جامعه شناسانه و روان شناسانه است.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در این نامه می فرمایند «اکنون می خواهم از خود بپرسید چرا هراس افکنی و نفرت پراکنی این بار با شدتی بی سابقه اسلام و مسلمان را هدف قرار داده و ساختار قدرت در جهان امروز مایل است که تفکر اسلامی در حاشیه قرار گیرد؟»
وزیر اسبق امور خارجه در رابطه با توجه ویژه نامه رهبری به تقابل غرب با دین و خداپرستی گفت: غرب پس از رنسانس به تعهدی نانوشته یعنی جدایی سیاست از دین پایبند شد و از این رو شالوده نظام های آموزشی خود را در حوزه های سیاست، اقتصاد، فرهنگ و امور اجتماعی با این زیربنا ایجاد کرد که دین از امور اجتماعی به‌دور باشد.
وی افزود: غرب تصور می‌کرد که در مقوله دین موفق شده اما فریاد امام و انقلاب اسلامی با حضور ملت ایران، خط بطلانی بر این نگرش آنها کشید و الان ناراحتی غرب از ایران به واسطه ایجاد تحول در نوع نگرش جهان، مدرسه حکمرانی، اصل حکومت و تعریف جدید  از قدرت است.
متکی درباره اشاره رهبری به راه شناخت دین اسلام در این نامه گفت: رهبری به جوانان تاکید می کنند که درباره انگیزه سیاه‌نمایی‌ها علیه اسلام پرسش کنند و در واکنش به سیل پیش داوری ها و تبلیغات، شناختی بی واسطه و مستقیم از دین داشته باشند.
وزیر اسبق امور خارجه تاکید کرد: علاوه بر لزوم پیگیری این نامه توسط دستگاه‌های اجرایی، بسیج اساتید متعهد و روشنفکران ما هم باید حلقه‌های گفتمانی در راستای این نامه ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه رویکردهای امروز آمریکا و غرب برگرفته از قدرت نیست، گفت: آنهایی که باید پیام نامه رهبری را می گرفتند، این پیام را دریافت و تصویر جدیدی از جایگاه، جامعیت و زهد ایشان پیدا کردند.
منبع : خبرگزاری ايسنا