تهدید سلامت جامعه ایرانی در پی کاهش مصرف شیر و لبنیات/ ایرانیها یک چهارم دنیا شیر مصرف میکنند
خبرگزاری ايسنا , 3 بهمن 1398 ساعت 14:21
ایسنا/مازندران
به گزارش ایران خبر، محمدرضا شانهساز در نشست روسای دانشگاهها و معاونان آموزشی و غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک سلامت کشور، که ظهر امروز(پنجشنبه، ۳ بهمن) در ساری برگزار شد، با اشاره به حواشی ادعای برنامه تلویزیونی مبنی بر وجود سم در شیر و لبنیات اظهار کرد: در این مقطع نمونههایی که در آزمایشگاه مرجع وجود داشت، کنترل کردیم و این نگرانی که به مردم القاء شد، نگرانی اشتباهی بود.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور یکچهارم سرانه دنیا است، تصریح کرد: با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور با باور غلط چنین مطالبی را دامن نزنند چراکه این مسئله مشکلات زیادی را برای کشور به وجود خواهد آورد.
رییس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: متخصصان، پزشکان، داروسازها و متخصصان تغذیه به میدان ورود پیدا کنند و اطلاعات صحیح به مردم بدهند و بگویند که عدم مصرف لبنیات چه عوارضی در پی خواهد داشت.
غفاری با اشاره اینکه این اطمینان را به مردم میدهم که هیچگونه نگرانی در مصرف لبنیات وجود ندارد، گفت: مصرف لبنیات کشور یک چهارم متوسط جهانی است و این رقم باید ۴ تا ۵ برابر افزایش پیدا کند که ما مشکل پوکی استخوان و عوارض ناشی از پروتئین و کلسیم موجود در لبنیات را نداشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه کارخانجات تولید کننده شیر و لبنیات توسط معاونت های غذا و دارو دائم کنترل میشوند، بیان کرد: ۱۶ نمونه را در همان روز که خبر پخش شد در آزمایشگاه مرجع داشتیم هیچگونه مشکلی نداشتند و قابل مصرف بود و در استان مازندران نیز از ۲۰۰ نمونهای که بررسی شد، هیچ مشکلی نداشته است.
رییس سازمان غذا و دارو کشور افزود: مصرف نکردن شیر عوارض بیشتری نسبت به خطراتی که در رسانهها مطرح شد برای فرد به وجود میآورد و ما داریم خطر قطعی را میپذیریم به دلیل خطر احتمالی که آیا چنین چیزی وجود داشته است.
شانه ساز با بیان اینکه در تامین نیاز کشور به داروهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: ذخایر ما علیرغم همه شیطنتهایی که دشمنان مردم انجام میدهند، کاملا قابل اعتماد است.
وی با اشاره به اینکه کیفیت دارو کیفیت بین المللی است، افزود: ضوابط و مقررات دارو بین المللی است و دارو ضوابط ملی ندارد و به این دلیل که داروهای ایرانی قیمت مناسبتری نسبت به مشابه خارجی دارد، مردم به آن باور ندارند درحالی که ما به دلیل فشار کمتر به مردم دارو را با قیمت کمتر عرضه میکنیم.
رییس سازمان غذا و دارو کشور با تاکید براینکه همه داروها توسط دشمن رصد میشود، گفت: دشمن اگر بتواند نمیگذارد، دارو وارد کشور شود و علیرغم اینکه دو سال است که با این شیطنتها دست و پنجه نرم میکنیم.
غفاری گفت: دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه یک کشور دارای استعدادها و توانمندی فراوانی هستند و بخش مهمی از مناطق کشو محسوب میشوند و میتوانند در حد و اندازه ملی نقشهای مهمی را برای کشور ایفا کنند.
وی یکی از مزیتهای دانشگاههای علوم پزشکی را تنوع و کیفیت آنها دانست و افزود: دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان بازوان وزارت بهداشت انجام وظیفه و خدمت رسانی میکنند و تقریبا کمتر نمونه کشوری داریم که همانند دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه یک در بین جامعه نفوذ کرده و بتواند خانه به خانه به مردم سرویس دهد و نیازهای کشور را برطرف کند.
رییس سازمان غذا و دارو کشور با بیان اینکه در حوزه دارو، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی توانمندی زیادی داریم، اظهار کرد: یکی از برنامههای ما تمرکز زدایی است که در آن تفویض اختیار زیادی را باید به لحاظ تسهیل کار تولید کنندگان به دانشگاههای علوم پزشکی و معاونت های غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی واگذار کنیم.
غفاری یادآور شد: برنامه ما این است که طی تفاهم نامهای که با روسای دانشگاهها منعقد میشود بسیاری از کارها را به معاونت غذا و دارو تفیض میکنیم که تولید کننده و ارباب رجوع نیازی به مراجعه به ستاد غذا و دارو کشور نداشته باشند.
مصرف قند و نمک مهمترین چالش مهم سلامت کشور است
سید عباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه باید تنوع تولید محصولات را با توجه به میزان قند و نمک افزایش داد، گفت: نوشابه یکی از محصولاتی است که میزان قند آن بسیار زیاد است که میتوان با تغییر استانداردهای میزان مصرف قند در آن علاوه بر کاهش میزان مصرف شکر و صرفه جوئی تنوع محصولات را افزایش داد.
وی میزانمصرف قند و نمک را چالش مهم سلامت کشور برشمرد و افزود: در سالهای اخیر یکی از برنامههای دانشگاههای علوم پزشکی کاهش میزان نمک و شکر در نانها و شیرینیجات بود که خوشبختانه اقدامات خوبی هم انجام شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به بحث میزان سبوس در آرد انواع نانها اشاره کرد و ادامه داد: باتوجه به افزایش قیمت سبوس و تغییر سلیقه مردم شاهد افزایش مصرف نان سفید در جامعه هستیم که مشکلاتی را برای مردم به وجود میآورد بنابراین باید به این مسئله توجه جدی شود.
موسوی از تغییر استانداردهای میزان سبوس در آرد انواع نان در تولیدیها و نانوائیهای استان مازندران در سال جاری خبر داد.
کد مطلب: 144845