کد مطلب: 153139
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۷
ایسنا/مرکزی
 
به گزارش ایران خبر، محمدحسن متولی‌زاده دوم شهریورماه در حاشیه بهره‌برداری از چهار پروژه برق رسانی و نیروگاهی در استان مرکزی که همزمان با هفته دولت انجام شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا، کشورهای پیشرفته و صنعتی با کاهش ۵ تا ۲۵ درصدی مصرف برق و انرژی مواجه شدند و این درحالی که است که در ایران کاهش مصرف نداشتیم بلکه در صنایع بزرگ رشد ۱۱.۸ درصدی رقم خورد.

وی با اشاره به اینکه امسال افزایش قیمت برق صورت نگرفته و تنها هفت درصدی که هرساله افزوده می‌شود، اعمال شده است، گفت: تمام تلاش مجموعه وزارت نیرو و توانیر، تامین برق مورد نیاز مردم است، اما از نگاه اقتصادی و مصالح ملی توسعه زیرساخت‌ها و بار شبکه باید مدیریت شود، بر همین اساس می توان با صرفه جویی و مدیریت بار، از احداث نیروگاهی به ارزش چند هزار میلیارد تومان برای تامین برق چندصد ساعته در سال جلوگیری کرد.

متولی‌زاده با بیان اینکه ۸۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور وجود دارد و حتی در تلاشیم با حمایت از مردم در پشت بام‌ها سلول‌های خورشیدی جهت تامین برق نصب شود، گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد انرژی کل کشور توسط بخش خصوصی تولید می شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص سرقت از زیرساخت‌های صنعت برق و شبکه توزیع اظهار کرد: شبکه برق کشور بسیار وسیع است و شاید بیش از ۹۰۰ هزار کیلومتر خطوط انتقال توزیع و فوق توزیع در کشور وجود داشته باشد که معادل ۲۵ برابر دور کره زمین است و معادل هشت استادیوم آزادی ترانس در کشور وجود دارد که باید ۲۴ ساعته آماده بهره‌برداری باشد، اما به هرحال این شبکه یا درگیر آسیب‌ها و حواث طبیعی می‌شود یا به لحاظ ارزش و قیمت مورد سرقت قرار می‌گیرند و بخشی از خاموشی ها نیز ناشی از این عوامل است که تدابیری در خصوص رفع این مشکل اندیشیده شده و میزان سرقت نیز کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت توانیر راهکار جلوگیری از سرقت را جایگزینی کابل‌های خودنگهدار دانست که این امر باعث پایداری شبکه، بهبود مبلمان شهری و حفظ محیط زیست و کاهش سرقت شده است.

سید علی آقازاده استاندار مرکزی نیز در جمع خبرنگاران بیان کرد: با وجود کرونا، خسارتی در حوزه توسعه رقم نخورده است و استان مرکزی با کمبود نیروی برق روبرو نیست، اما در بخش‌هایی از استان نیازمند پست‌های ۴۰۰ کیلوولت هستیم.

وی افزود: در شهرستان خمین احداث این پست در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم تا پایان سال به بهره‌برداری می رسد .در زرندیه نیز با توجه به تقاضای صنعتی با کمبود برق روبرو هستیم که باید احداث پست ۴۰۰ کیلوولت در این شهرستان که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد، در دستور کار باشد که خوشبختانه در اولویت کاری توانیر قرار گرفته است.

منبع : خبرگزاری ايسنا