کد مطلب: 154000
 
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۰۳
ایسنا/مرکزی
 
به گزارش ایران خبر، سید علی آقازاده 29 شهریورماه در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان مرکزی با اشاره به جلسه صبح امروز ستاد ملی مقابله با کرونا و اعلام آمار نگران‌کننده ابتلا به ویروس کرونا توسط وزارت بهداشت که نشان از ورود به پیک سوم بیماری دارد، بیان کرد: متاسفانه در برخی از استان‌ها در موارد ابتلا و فوتی رکورد زده شده است و به نظر می‌رسد که موج سوم از دو موج قبلی شدت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه دلیل افزایش آمار ابتلا عدم رعایت موارد و پروتکل‌های بهداشتی و توصیه کارشناسان است، افزود: مراسم ها و سفرهای شهریورماه و پایین آمدن درجه حساسیت مردم در رعایت نکات بهداشتی در افزایش آمار دخیل است، متاسفانه در مراسم‌های دهه اول محرم و سفرهایی که انجام شد، با وجود اینکه 80 درصد مردم پروتکل‌ها را رعایت کردند، اما عدم رعایت پروتکل ها توسط 20 درصد از جامعه، در حال حاضر موارد ابتلا را افزایش داده است و مردم همچنان باید نسبت به شرایط حساس باشند.

آقازاده تصریح کرد: در حال حاضر مدارس با 30 درصد ظرفیت فعالند و والدین اگر احساس می‌کنند که در مدرسه یا کلاس درس و حتی مسیر منزل تا مدرسه و بالعکس شرایط بهداشتی خوبی حاکم نیست حتما از آموزش غیرحضوری و مجازی برای فرزند خود استفاده کنند، از طرفی آموزش و پرورش تا زمانی که حتی یک دانش‌آموز از آموزش حضوری استفاده می‌کند باید فضای کاملا استاندارد و بهداشتی را فراهم کند چراکه شاید کودکان کمتر مبتلا شوند.

وی در خصوص بازگشایی آرامستان اراک اظهار کرد: در خصوص آرامستان کنترل خوبی اعمال شد، اما با اعتراضات نسبتا به حقی نیز روبرو شدیم ولی در حال حاضر که مجدد آرامستان بازگشایی شده است شاهد ازدحام جمعیت در این فضا و فضاهایی مثل بازار، پاساژ، اماکن عمومی و پارک، بانک و اتوبوس و ... هستیم که نشان از کاهش حساسیت ها دارد.

وی اظهار کرد: چه کنیم؟ اگر آرامستان را ببندیم، حق مسلم برخی از افراد تضییع می‌شود و اگر باز بگذاریم عده‌ای بی توجه باعث شیوع بیشتر بیماری می‌شوند پس لازم است که مردم شرایط را رعایت کنند.

استاندار مرکزی تاکید کرد: اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند ناچاریم که سخت‌گیری‌هایی را اعمال کنیم و برخوردهای انقباضی داشته باشیم.

وی با اشاره به شرایط ویژه حاکم بر استان‌های همجوار استان مرکزی، گفت: رفت و آمد بین استان مرکزی و برخی از استان‌ها مانند تهران یا قم اجتناب ناپذیر است، اما اگر شرایط نامناسب شود ممکن است در ترددها نیز سختگیری داشته باشیم و در اماکن عمومی مجددا تصمیمات انقباضی اتخاذ شود به همین دلیل قبل از این شرایط از مردم درخواست می‌شود که حتما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

آقازاده بیان کرد: 80 درصد مردم که موارد بهداشتی را رعایت می‌کننند چه گناهی دارند که باید تاوان عدم رعایت پروتکل‌ها توسط اقلیتی از مردم را بدهند که از روی جهل یا عامدانه موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، به همین دلیل در صورت لزوم این افراد شناسایی شوند و برخورد قاطع با آنها صورت گیرد، حتی پرونده تخلفات نیز به سرعت به دستگاه قضایی سپرده شود، مسلما اگر از سوی دستگاه قضا با افراد جاهل یا افرادی که عمدا پروتکل ها را رعایت نمی‌کند برخورد قاطع صورت گیرد، عملکرد موفق‌تری در کنترل شرایط خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی به لحاظ جمعیت، استان نوزدهم کشور است، اما به لحاظ موارد فوتی و ابتلا به ویروس کرونا در جایگاه پانزدهم کشور قرار گرفته است، گفت: شرایط خوب نیست و شاید در آینده اگر پروتکل ها رعایت نشود شرایط بدتر هم بشود به همین دلیل فرمانداران در شهرستان ها شرایط را رصد کرده و پرونده های تخلفات را به سرعت به دستگاه قضایی معرفی کنند تا برخورد قاطع صورت گیرد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در این شرایط نباید امید داشت که دنیا به ما واکسن بدهد، بلکه باید تمرکز را بر شرکت‌های دانش‌بنیان مصروف کرد که خوشبختانه برخی از آنها دستاوردهای خوبی داشته اند، حتی اخیرا سرم سازی رازی در اراک موفق به تهیه کیت های تشخیص ویروس کرونا و آنفلوآنزا به صورت همزمان شده است و باید در این راستا همه دستگاه‌های اجرایی از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده و نیاز آنها را رفع کنند.

آقازاده تاکید کرد: اگر ما مسئولان دستورالعمل ها را رعایت نکنیم، قطعا حساسیت مردم هم کاسته می شود بنابراین همه مدیران در استان تا زمان برچیده شدن این ویروس باید توجه جدی به پروتکل‌های بهداشتی داشته باشد و امیدواریم که این اقلیت که موارد را رعایت نمی‌کنند از خواب بیدار شوند.

منبع : خبرگزاری ايسنا