کد مطلب: 154310
 
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۴۸
سخنگوی دولت با بیان اینکه نسبت کاملا مشخصی بین رعایت پروتکل‌های بهداشتی و میزان ابتلا وجود دارد، گفت: پروتکل‌ها در صنوف و مراکز عمومی اجرا نمی‌شود و کاهش پیدا می‌کند.
 

به گزارش ایران خبر، علی ربیعی سخنگوی دولت ظهر امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: امروز یادمان مولانا شاعر بزرگ پارسی، عشق و صلح و همبستگی است. مولانا هم انسان شناس بزرگی بود و هم درد و رنج جامعه و بشر را به خوبی می‌دانست. او معتقد بود که صبوری و تاب آوری از رموز موفقیت انسان است.

ربیعی افزود: از نگاه مولانا تاب آوری به معنای چشم بستن بر مشکلات و پذیرش کاستی‌ها نبود او معتقد بود که باید به جای هیجان‌های منفی و احساس یاس و نومیدی با صبوری و شناخت بحران‌ها و رنج‌ها با چشمانی باز به آینده نگریست.

وی تاکید کرد: او باور داشت که تلخ و شیرین زندگی بهم آمیخته است و و در هر کجای جهان که قدم بگذاری رنج و شادی را توامان با هم خواهی یافت.

سخنگوی دولت گفت: مولانا امیدواری را مهمترین اکسیر و داروی عبور از بحران‌ها می‌دانست و باور داشت که برای گذر از شب‌های تاریک و سخت و رهایی انسان از رنج زندگی باید چراغ امید را هم در جان و ذهن آدمی و هم جامعه روشن و پرنور نگه داشت. و با دو بال امید و صبر می‌توان انسان و جامعه را به مقصود و مقصد رساند.

شاهد کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستیم

ربیعی با اشاره به میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور، گفت: متاسفانه در خصوص کرونا شاهد کاهش رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی و در نتیجه افزایش تعداد مبتلایان و جان باختگان بودیم. نسبت کاملاً مستقیمی میان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و میزان مبتلایان وجود دارد و باید نسبت به این موضوع حساسیت داشت.

وی افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح کشور به ۶۱.۸۵ درصد کاهش یافته است. استفاده از ماسک در کشور نیز به ۵۸ درصد کاهش یافته و میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در صنوف مراکز عمومی کامل اجرا نمی‌شود.

قرار است با کسانی که ماسک نمی‌زنند برخورد قضایی صورت گیرد

سخنگوی دولت تصریح کرد: بنابراین جلسه ستاد ملی کرونا اختیارات وسیع‌تری به استان‌ها برای اعمال محدودیت‌ها داد و برخوردهای قضایی با افرادی که از ماسک استفاده نمی‌کنند در دستور کار قرار گرفته است.

ربیعی تاکید کرد: یکی از موضوعات، هم‌پوشانی آنفولانزا و کرونا بود. بررسی کشورها در نیم کره جنوبی که فصل سرد را سپری کرده‌اند نشان می‌داد که در مقایسه با سال گذشته ابتلا به آنفولانزا خیلی کمتر بوده است.

۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفولانزا وارد کردیم

وی افزود: تعطیلی‌های مراکز و فاصله گذاری فیزیکی و رعایت پروتکل‌ها عامل کاهش آنفولانزا نسبت به سال قبل خواهد بود اما به رغم این مساله، تاکنون ۱.۵ میلیون دوز واکسن آنفولانزا وارد کشور شده است. این تعداد برای گروه‌های در معرض خطر با ریسک بالا و خانم‌های باردار به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی تحویل داده شده است که براساس پرونده‌های موجود به طور رایگان توزیع خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: تا اواخر مهرماه یک میلیون دوز دیگر در مراکز بهداشتی توزیع خواهد شد. در مجموع ۵/۲ میلیون دوز به طور رایگان برای گروه یاد شده در نظر گرفته شده است. لازم به یادآوری است که سال گذشته ۲۵۰ هزار دوز واکسن واردات داشته‌ایم.

ربیعی تاکید کرد: به علاوه ۱۴ میلیون دوز دیگر وارد کشور خواهد شد که با محاسبه نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی تحویل داروخانه‌ها برای جمعیت بالای ۶۵ سال و گروه‌های هدف دیگر داده خواهد شد که براساس کد برچسب روی دارو و کد ملی توزیع خواهد شد. در مورد این گروه نیز سال گذشته ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن خریداری شده بود.

اختلافات جمهوری آذربایجان و ارمنستان راه‌حل صلح آمیز دارد

وی به درگیری پیش آمده بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان اشاره کرد و گفت: ما با دقت و نگرانی مناقشه اخیر در مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان را تعقیب می‌کنیم. منطقه قفقاز در طول قرن‌های متمادی زیر چتر وحدت بخشِ حوزه تمدنِ اسلامی-ایرانی، جغرافیای همزیستی وآشتی ادیان، زبان‌ها و هویت‌های فرهنگی و دینی گوناگون بوده اما از هنگامی که برجسته‌سازی استعماریِ اختلاف‌های هویتی عرصه را بر مشترکات قرونِ تمدنی تنگ کرد شاهد عملیاتی از قبیل مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازی های قومیتی وتبعید های دسته جمعی بوده‌ایم.

سخنگوی دولت گفت: ما براین باوریم که جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان با الهام وانرژی گرفتن از تاریخ و از عصر همزیستی تمدنی در قرون پیشا استعماری و با تکیه بر مشترکات فرهنگی خود می‌توانند راهی صلح آمیز برای اسکان آوارگان و برای بازگشت به دوران پیش از اشغال بیابند.

ربیعی اظهار کرد: جمهوری اسلامی آماده کمک به برقراری صلح پایدار در این منطقه است. مواضع جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت رعایت و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها بر این حق مشروع درچارچوب حقوق بین الملل و قطعنامه‌های سازمان ملل تاکید کرده است.

وی ادامه داد: ما همچنین براین باوریم که اختلاف دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان راه حلِ صلح آمیز دارد و ایران و ترکیه و روسیه می‌توانند در جهت اجرایی‌سازی قطعنامه‌های سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.

بانک مرکزی ارز ۳.۵ میلیون کالای باقی مانده در گمرکات را تامین می‌کند

سخنگوی با اشاره به بحث کالاهای باقی مانده در گمرک، گفت: این موضوع در چند جلسه ستاد اقتصادی و دولت مطرح شده بود. وزیر محترم اقتصاد تدابیری اندیشیدند و تعداد زیادی از این کالاها از گمرک ترخیص شدند.

ربیعی گفت: در ارتباط با کالاهایی که وارد گمرک شده ولی مجوز لازم از بانک مرکزی را دریافت نکرده بودند براساس تصمیم معاون اول در سفر به هرمزگان مقرر شد بانک مرکزی برای بیش از ۳.۵ میلیون کالایی که تا ۵ مهرماه به طور اعتباری خریداری شده‌اند، اقدام به تامین ارز کرده تا این کالاها از گمرک ترخیص شوند

وی افزود: برخی از این کالاها نهاده‌های کشاورزی و بخشی دیگر مواد اولیه کارخانجات و یا ماشین آلات خطوط تولیدی است. به تولیدگران وارد کننده و تجار توصیه می‌کنیم از این فرصت که با هماهنگی وزارت‌خانه های صمت و اقتصاد و بانک مرکزی به وجود آمده است استفاده و نسبت به تخلیه بار خود اقدام کنند.

سخنگوی دولت با تبریک روز آتش نشان گفت: دیروز روز آتش نشانی بود که ضمن تبریک به همه آتش نشانان و آرزی سلامت و موفقیت برای آنان داریم.

ربیعی با بیان اینکه امروز روز جهانی ناشنوانیان است، گفت: میزان انسانی بودن هر جامعه‌ای به میزان توجهی است که به گروهای کم توان دارد.

وی تصریح کرد: برای اینکه بچه‌ها از کودکی معالجه شوند غربالگری ناشنوایی را از سال‌های قبل انجام می‌دهیم. برای همه ناشنوایان آرزوی سلامتی داریم و امیدواریم با همه مساعدت‌هایی که باید داشته باشیم زندگی راحت تر و آسوده‌تری داشته باشیم.

سخنگوی دولت همچنین از مجلس شورای اسلامی بابت رای اعتماد به علیرضا رزم حسینی تشکر کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارتخانه مهمی است و زندگی مردم با این وزارتخانه بیشتر سر و کار دارد.

ربیعی در رابطه با اینکه موضع صریح ایران در موضوع ارمنستان و آذربایجان چیست؟ بیان کرد: ما بارها احترام به تمامیت ارضی آذربایجان را اعلام کردیم. دو کشور، کشور دوست و همسایه ما هستند و ما راه حل را راه حل مسالمت آمیز و گفتگو می‌دانیم و جز این را به نفع مردم منطقه نمی‌دانیم‌.

هیچ کشور عاقلی فکر جنگ با ایران را به خود راه نمی‌دهد

وی در رابطه با عادی سازی روابط میان بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی، گفت: اساساً از دیدگاه ما این تحول جدیدی نیست که رخ داده است. اینها از گذشته ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. به نظر ما این اقدام تصویری تبلیغاتی برای انتخابات آمریکا بوده و جدید نیست. البته شکستن قبح در اذهان عمومی موضوعی است که اتفاق افتاده است.

سخنگوی دولت گفت: فکر نمی‌کنیم هیچ کشور عاقلی فکر جنگ با ایران را به خود راه دهد. اتفاقاً معتقد هستیم ممکن است امنیت خود این کشورها با مداخله اسرائیل در امور داخلی‌شان به خطر بیافتد.

آمار دقیق فروش نفت را نمی‌گوییم

ربیعی در رابطه با گزارشات غیر رسمی خبرگزاری‌های خارجی در مورد افزایش آمار فروش نفت در سپتامبر عنوان کرد: اخبار مشکوک، جعلی و تحریک کننده این مدت زیاد منتشر می‌شود. البته وزارت نفت تمام توان خود برای فروش نفت را به کار می‌بندد ولی با توجه به اینکه سیاست ما انتشار اطلاعات این چنین در شرایط جنگ اقتصادی نیست، آمار دقیقی ارائه نخواهیم کرد.

هیچ درگیری برای تخلیه روستاهای مناطق مرزی در غرب کشور رخ نداده است

وی در خصوص تخلیه روستاها در مناطق مرزی غرب کشور بیان کرد: در دل این پرسش چند اطلاعات غلط وجود دارد. در سال‌های گذشته که بیش از ۱۵ سال می‌شود به دلیل شرایط امنیتی، هم برای دفاع از مردم مرز نشین و هم جلوگیری از ورود افراد ناامن کننده تصمیماتی گرفته شد. روستاها به سه دسته تقسیم شدند که بخشی از آنها قرار شد با رضایت مردم و انتقال هزینه به آنها، جابجا شوند.

سخنگوی دولت ادامه داد: در حال حاضر با توجه به تغییرات در شرایط امنیتی کارویژه مرزی تشکیل شد تا تجدید نظر کنند. ما به مرور زمان بهبود شرایط مرزی داشتیم و باید تجدیدنظر می‌شد. این روستاها نه اقدام به تخلیه شده است و نه درگیری صورت گرفته و این ادعا از اساس غلط است. چه برسد به اینکه ان را با یک سفر سیاسی و اقتصادی مرتبط کنیم.

ربیعی تاکید کرد: هیچ رابطه معناداری در این زمینه وجود ندارد و هر تصمیمی با هماهنگی مردم منطقه صورت گرفته و مرز نشینان عاملان امنیت آور برای منطقه ما هستند و این سیاست ماست.

وی افزود: فکر می‌کنم سوال در مورد روستای سردشت باشد اما براساس سوالاتی که از استاندار پرسیدم و معاون امنیتی وزارت کشور گفتند، روستاهایی بودند که باید تخلیه می‌شدند اما الان کسی اقدامی انجام نداده و درگیری هم رخ نداده است.

یک میلیارد یوروی تخصیصی برای کرونا به مرور وارد بازار می‌شود

سخنگوی دولت در رابطه با اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر اینکه یک میلیارد یوروی تخصیصی از صندوق توسعه ملی چه جایی هزینه شده است؟، گفت: این پول از روزی که تخصیص داده شد و اجازه آن داده شد، برای دو کار در نظر گرفته شد، یکی برای کارگران بیمار شده ناشی از کرونا و تقویت صندوق بیمه بیکاری که عددش خیلی جزئی است و مورد دیگر برای وزارت بهداشت بود. پس نه جایی هزینه شده که مجوز بگیرد و نه تخلفی صورت گرفته است.

ربیعی ادامه داد: این پول به جز این دو جا هزینه نخواهد شد و تصمیم دولت از ابتدا همین بوده است. اما در مورد اظهارات اخیر وزیر بهداشت و درمان، باید بگویم که آقای نمکی دوست دیرین من است. او فردی دلسوز و متعهد و با حساسیت زیاد است. فشار زیادی ناشی از جنگ اقتصادی بر همه ارکان دولت وارد شده که بیان کردنش به مصلحت نیست. تمام دستگاه‌ها تحت فشار قرار دارند و کار را با دشواری مواجه کرده است. وزارت بهداشت در خط مقدم حفظ جان مردم است که هم ویروس کرونا هم بحث جنگ اقتصادی به این وزارتخانه فشار آورده است و این وزارتخانه دو فشار توامان با هم را تحمل می‌کند و بر اساس این شرایط سخت، گلایه‌های دلسوزانه ایشان کاملاً قابل درک است.

وی تصریح کرد: معمولاً در این شرایط سخت میان توزیع کنندگان و مصرف کنندگان اختلاف ایجاد می‌شود و این سابقه دیرینه دارد. اگر یادتان باشد خانم دستجردی هم همین مشکل را داشت. شرایط سختی میان توزیع کننده پول و مصرف کننده پول هست.

ربیعی گفت: امروز آقای همتی برای ارز، تلاش گسترده‌ای می‌کند. یک میلیارد یورو متعلق به صندوق توسعه ملی و در سایر کشورها است. باید به مرور دسترسی به اینها ایجاد و تبدیل به ریال شود. اگر آقای همتی دقت نکند و ریال ناشی از ارزی که به دستش می‌رسد، وجود نداشته نباشد باید اسکناس چاپ کند که آثار تورمی وحشتناک دارد بنابراین این پول باید به مرور وارد بازار شود.

تاکنون ۵۰۰ میلیون یورو به وزارت بهداشت داده شده است

سخنگوی دولت ادامه داد: در وزارت بهداشت به خاطر کرونا درآمدهای حاصل از درمان کاهش یافته است و کارانه‌های زیادی که باید به کادر پزشکی داده می‌شد عمدتاً ناشی از کرونا کاهش یافته است. طبق گزارش دریافتی از بانک مرکزی در پنج مرحله از اردیبهشت، ۵۰۰ میلیون یورو را در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار دادیم. ۴۴۰ میلیون یورو پرداخت و هفته گذشته نیز ۶۰ میلیون یوروی دیگر در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی هم با تاکیدات در هیئت وزیران، وصول ارزی را با سرعت بیشتری تبدیل خواهد کرد و در اختیار وزارت بهداشت می‌گذارد. نگرانی آقای نمکی قابل تقدیر است. جامعه هم مطمئن باشد ما همه تلاش خود را برای تقویت کادر پزشکی و درمانی به کار گرفتیم و ادامه خواهیم داد.

آمریکا اعتماد به خود را با ترور سردار سلیمانی کاملاً از بین برده است

ربیعی در ادامه نشست در رابطه با فشار روسیه و چین که ایران راه ارتباط با آمریکا را باز بگذارد، گفت: در رابطه با ادعای اینکه از ایران چنین درخواستی داشتند را تایید نمی‌کنم. ما به حسن نیت دوستانمان شک نداریم. ما تردیدهای خود را نسبت به کشورهای دوست انتقال دادیم و همه اطمینان دارند رژیم آمریکاست که مسیر را به سمت زورگیری تغییر داده است. آمریکا اعتماد به خود را با ترور سردار سلیمانی به طور کامل از بین برده است. ما هیچ امیدی به بازیابی دیپلماسی نمایشی آمریکا نخواهیم داشت. مادامی که اقدامات خود را جبران کنند و به برجامی که از آن خارج شدند برگردند، پایبندی بر معاهدات باقی است.

کاهش ارز اختصاصی به کالاهای یارانه‌ای به زندگی مردم فشار آورده است

وی در رابطه با کوپنی شدن کارت الکترونیکی بیان کرد: ابن موضوع از دو سال گذشته و حتی زمانی که وزیر رفاه بودم مطرح شد. این طرح دو چالش جدی دارد. اولین موضوع منابع است که در شرایط فعلی تبصره ۱۴ خودش کسری دارد. از سوی دیگر قرار بود به کالا تبدیل شود و ما معتقد هستیم هماهنگی بودجه باید با سازمان بودجه انجام شود. مسئولیت تعادل‌های اقتصادی و کاهش تورم با ستاد اقتصادی دولت است و آقای جهانگیری ماموریت دوره‌ای داشتند که تاثیرات خود را می‌گذارد.

سخنگوی دولت ادامه داد: در مورد صادرات تخم مرغ تصمیماتی گرفته شد و قیمت مصوب آن مشخص شد. البته در چند روز اخیر من خودم تخم مرغ نگرفته‌ام. فعلاً در میادین میوه و تره بار این شرایط وجود دارد و در جاهای دیگر نیز به این تعادل خواهیم رسید. از ۱۴ میلیارد ارز اختصاصی برای کالاهای یارانه‌ای امروز به عددهای کمی رسیده‌ایم و این به زندگی مردم فشار آورده و باید تلاش کنیم تصمیمات غلط مشکل ایجاد نکند.

بزودی یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار بازار سرمایه قرار می‌گیرد

ربیعی در رابطه با اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه و خروج پول‌های حقیقی از بورس و اینکه آیا نارضایتی مردم از شرایط امرز بورس، تصریح کرد: اولاً این تخصیص در آخرین جلسات هیئت امنای صندوق توسعه مورد تصویب قرار گرفته و به زودی در اختیار بازار سرمایه قرار خواهد گرفت. هموطنان عزیز ما بارها اعلام کردیم که بورس دارای فراز و نشیب است و فراز و نشیب جزء ذاتی بورس است و مانند سرمایه گذاری در بانک نیست.‌

وی افزود: تضمین دولت هیچ وقت این نبوده است و دولت گفته حمایت می‌کند. همه تلاش ما این است که هر که در بورس رفته نباید دچار مشکل شود. بورس تابع هزاران شرایط است و ممکن است بالا و پایین شود. با عرضه شرکت‌های مهم این کار را ادامه می‌دهیم. به زودی شرکت ستاره خلیج فارس وارد بورس خواهد شد و حمایت ما به منزله تصمیم درخصوص فرار و نشیب‌ها نبوده و معتقدیم بورس در دراز مدت بهترین گزینه سرمایه‌گذاری نسبت به سایر بازارها است و بازده بهتری داشته است.‌

ربیعی گفت: دولت بورس را بستر توسعه می‌داند. ما عرضه اولیه‌ها را افزایش دادیم و شرایط استفاده از سهام عدالت را با اذن رهبر انقلاب فراهم کردیم. در جریان نقدینگی و روند سودآوری شرکت‌ها این تصمیم اثر خوبی داشت.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: بازدهی پس اندازهای مردم در یونیت‌های سرمایه‌گذاری در دراز مدت بهتر خواهد بود. هر روز یک کارشناس در حال اظهار نظر در مورد بورس است. یک فایل صوتی را امروز برای آقای قالیباف اصل فرستادم گفت و اصلاً چنین شخصی وجود ندارد. صوتی از شاهپور محمدی منتشر شد که سریعاً از سوی آقای قالیباف اصل و خود آقای محمدی تکذیب شد. دیروز یک توئیت جعلی بی ادبانه از آقای همتی منتشر شد که جعلی بود و ایشان روحش هم خبر نداشت. تمام تلاش ما این است که بورس در دراز مدت سودآور باشد. تمام تلاش مان این بوده که شرکت‌های سودآور را عرضه کنیم و در این زمینه هم کوتاهی نشده است.‌

فروش اوراق سلف نفتی از دستور کار خارج نشده است

ربیعی در رابطه با اظهارات جهانگیری برای حذف طرح اوراق سلف گفت: ما این طرح را از دستور کار دولت خارج نکردیم. آقای جهانگیری و دفترشان هم بعداً تکذیب کردند. امیدوار هستیم دو قوه دیگر عملاً با دیدگاه‌هایی که داشتند به تفاهم برسند.

جنگ اقتصادی امروز، خشن‌تر از جنگ تحمیلی است

وی در ادامه در رابطه با ارزیابی دولت از همزمانی موضع گیری های آمریکا و انگلیس در روابط با ایران، تاکید کرد: آمریکا به دلیل موضع‌گیری های اخیر در انزوا قرار گرفته و سعی کرده وانمود کند اروپا با آن همراه است اما مواضع سه کشور اروپایی که عضو سازمان ملل هستند، این ادعا را تائید نمی‌کند. آمریکایی‌ها می‌خواهند وانمود کنند اقداماتشان برای رسیدن به توافق است. آمریکا اگر به همان توافقات عمل کند، امکان صحبت کردن در دل همان توافق وجود دارد. ما همیشه دیپلماسی را در دل کار خود داشتیم و موضع ما از نخستین روز در انعقاد تفاهم برجام بوده که میز آن را بدون عذرخواهی و شرمندگی ترک کرد.

سخنگوی دولت در رابطه با اظهارات رئیس جمهور برای لعن و نفرین کاخ سفید و اینکه نمایندگان معتقد هستند برخی وزرا در نابسامانی کشور شریک هستند و اینکه رئیس جمهور با توجه به شعارهایی که دادند چقدر در مشکلات سهیم هستند، گفت: افراد یک کلمه در مورد جنگ اقتصادی نمی‌گویند و دائماً نا امیدی ایجاد می‌کنند. این مسایل را متوازن ببینیم. به اعتقاد من جنگ اقتصادی این دوره خشن‌تر و شدیدتر از دوران صدام علیه ماست. در دوران جنگ تحمیلی سالانه ۷ هزار میلیارد درآمد داشتیم و تعداد مردم کمتر بود. جامعه‌ای که سالانه درآمدهای ۱۲۰ میلیارد دلاری را تجربه کرده است اکنون در شرایطی است که حقوقش را نمی‌دهند. این را در کفه ترازو بگذارید. عده‌ای نمی‌خواهد ببیند جنگ اقتصادی چگونه حق زندگی و شرایط اقتصادی متناسب را سلب کرده است.

چیزی نمانده که به نتیجه مقاومت برسیم

ربیعی ادامه داد: آیا در ۹۴ و ۹۷ شاخص‌های اقتصادی سیر صعودی نداست؟ در همین دولت بود. امروز دولت دارد هزینه دفاع از عزت ملی را می‌دهد. این شرایط زندگی مردم را سخت کرده است. اینکه دولت‌ها عاری از نقض و نارسایی هستند نه در ایران که در دنیا هیچ دولتی نیست که بتواند ادعا کند بی نقص عمل کرده است. ندیدن شرایط دولت در بحث‌های مختلف کار صحیحی نیست. توصیه ما این است که نقد کارگشا و راه گشا دیده شود و منصفانه شرایط دولت برای جامعه تبیین شود. برخی سریعاً وارد فضای انتخاباتی شدند. ما معتقدیم دو سال سخت را گذراندیم و فشار پیش رو را حتماً تحریم‌ها خواهند شکست. دولت آمریکا نمی‌تواند با این وسعت ادامه دهد. اروپا و دنیا همراهی نکرده است هرچند ما دل به کسی نبستیم اما چیزی نمانده که به نتیجه مقاومت برسیم.

وی در خصوص تهدید برخی به استیضاح رئیس‌جمهور و اینکه دولت تا چه حد در برابر مخالفان مقاومت می‌کند، تاکید کرد: نکته مهم این است که دولت تا مرداد ۱۴۰۰ پرتلاش و پرتوان و با عقلانیت و سخت کوشی و با حفظ آرامش جامعه ایستاده است و معتقدیم باید پایانه‌ای برای دولت بعد بسازیم.

سخنگوی دولت گفت: جامعه و تاریخ در خصوص این روزهای سخت بعداً قضاوت خواهد کرد. آنچه آمریکا ناروا بر سر مردم ایران اعمال می‌کند، اجازه ندهیم با منافع سیاسی کوتاه مدت روح و روان جامعه بیش از ابن لطمه ببیند. ما نیاز داریم آثار جنایات آمریکا را در زندگی مردم هم توضیح دهیم و شاید ما هم نقدی داشتیم و نخواستیم جامعه را بیشتر مکدر کنیم.

ربیعی گفت: اگر بتوانیم آدرس درست بدهیم که اینها حاصل جنایات آمریکا است و به اندازه بگوییم که کجا می‌توانستیم تصمیم درست بگیریم و نگرفتیم مشکلات حل می‌شد. عده‌ای اصلاً واشنگتن را نمی‌بینند و انگشت را سمت دولت گرفتند.

وی با تاکید بر اینکه شرایط سخت اقتصادی در تمام جلسات دولت مورد بحث است، گفت: همه تلاش ما این است که در این فشارها کمترین آسیب به مردم بخورد. این احساس که رها شدگی وجود دارد را نباید به مردم منتقل کرد. مردم در جنگ‌ها لطمه می‌بینند و ما می‌خواهیم مردم کمترین دشواری را داشته باشند.

ربیعی در رابطه با افزایش بی رویه قیمت دلار و برنامه فوری دولت برای کنترل آن، بیان کرد: وقتی با کمبود مواجه می‌شویم سیاست‌های خود را تغییر می‌دهیم. ما هفته‌های گذشته مصوب کردیم بدهکاران ارزی که وام گرفتند بتوانند ارز را با قیمت ریال دریافت کنند تا به بازار فشار نیاید. با تلاش وزارت نفت ما ناامید نیستیم و آقای همتی هم تلاش می‌کند و حتماً از افزایش قیمت‌های رو به صعود جلوگیری خواهد شد.

سخنگوی دولت در رابطه با طرح جهش تولید مسکن و نظر دولت در مورد آن، گفت: ما معتقدیم طرح‌هایی که بدون مشورت با کارشناسان ارایه می‌شود اشکال ایجاد می‌کند. عدم توجه به مقدورات و منابع، بدون کسب دیدگاه دولت را مورد تایید نمی‌دانیم. حق مجلس است که طرح ارایه دهد اما معمولاً در شورای نگهبان یا در اجرای آن با مشکل مواجهه می‌شوند.

وی افزود: این طرح‌ها باید تاثیر مثبت و در طبقات کم برخوردار آثار منفی نداشته باشد. ما تشکر می‌کنیم از اینکه نسبت به معیشت مردم حساسیت وجود دارد اما بخش‌هایی از این طرح دارای مشکلات است و در سایر بازارها مشکل ایجاد می‌کند. نباید بار تکلیفی بانک‌ها را افزایش دهیم و دستوری سراغ بانک‌ها برویم؛ این‌ها همه تورم زا است و به کار تخصصی بیشتر نیاز دارد.

منبع : خبرگزاری مهر