علی نصیریان:
پرویز بهرام بازیگر بینظیری بود
ایران آنلاین , 8 خرداد 1398 ساعت 15:01
مراسم تشییع پیکر زنده یاد «پرویز بهرام» پیشکسوت عرصه دوبله امروز با حضور برخی هنرمندان عرصه سینما و تئاتر و تلویزیون و مسئولان در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش ایران خبر، پرویز بهرام دوبلور و گوینده سینما، تلویزیون و بازیگر پیشکسوت بعد از طی یک دوره بیماری دوشنبه گذشته (۶ خرداد) در سن ۸۴ سالگی دار فانی را وداع گفت و امروز با حضور علی نصیریان، پانته آ بهرام، بهزاد فراهانی، فاطمه معتمد آریا، ناصر ممدوح، رضا بنفشه خواه، افشین زی نوری، چنگیز جلیلوند، اتابک نادری، منوچهر والی زاده، جواد پزشکیان، سیامک اطلسی و جمعی از هنرمندان و مسئولان از تالار وحدت به خانه ابدی بدرقه شد.علی نصیریان در ابتدای این مراسم با اجرای حسین خدادادبیگی گفت: همه فکر می کنند پرویز بهرام فقط در عرصه دوبله فعالیت می کرد؛ اما باید بگویم بهرام هنر را با تئاتر آغاز کرد. با زنده یاد بهرام در تائتر سعدی آشنا شدم. ما در تئاتر آناهیتا به کارگردانی مصطفی اسکویی با هم کار کردیم. بهرام صدای درجه یکی داشت اما در عرصه بازیگری هم بی نظیر بود.
وی اظهار داشت: بهرام از دهه سی هنر را جدی با تائتر شروع کرد. من آرزوی آمرزش برای بهرام دارم. او به این مردم و کشور خدمت کرد. آثار ماندگاری داشت و هنرش ماندگار خواهد ماند.
از ناتوانایی ها توانایی می ساخت
رئیس انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار، درباره زنده یاد بهرام گفت: قرار بود این مراسم در مسجد بلال برگزار شود؛ اما به دلیل نبودن همراهی و هماهنگی این مراسم در تالار وحدت برگزار شد.
حمیدرضا آشتیانی پور اظهار داشت: بهرام در عرصه هنر بسیار ماهرانه قدم برداشت. آنچه من در کارنامه کاری بهرام دیدم منحصر به فرد بود. این هنرمند ناتوانایی ها را هم به توانایی تبدیل می کرد. لذت بردن از کار این هنرمند نیازی به آشنایی کامل با هنر نداشت. ویژگی های صدای ایشان نیازی به دانش هنری نداشت چون ویژگی های ذاتی بود.
بهرام «ما» شدن را بلد بود
هنرمند پیشکسوت عرصه دوبله نیز درباره بهرام عنوان کرد: وداع با عزیزی که ۶۲ سال با او همکاری کردم سخت است. فراموش نمی کنم او به ما آموخت، یاد داد و هرگز حسادت نکرد، ۶۲ سال زمان کمی نیست. من در این زمان با چشم دیدم آموزش داد بدون اینکه طلب کند. در یک مصاحبه همراه هم بودیم و صحبت کردیم درباره اینکه در دوبله کار خود را چطور آغاز کرد و به کجا رسید. حال دوبله چه بود و حال دوبله امروز چطور است.
منوچهر اسماعیلی افزود: با بهرام می گفتیم آن زمان «ما» بودیم و من معنایی نداشت. امروز من شدیم که راه دوبله به اینجا ختم شد. یادش گرامی باد. بهرام ما شدن را بلد بود.
تنها صداست که می ماند
محمود قنبری دوبلر نیز اظهار داشت: در آغاز سال ۹۸ یکی از مفاخر دوبله را از دست دادیم. روح او و سایر عزیزان از دست داده هنر دوبله شاد.
این دوبلور پیشکسوت عنوان کرد: امیدوارم جمیع هنرمندان ما در سال ۹۸ مانا باشند. بهرام گفته بود دهه ۲۰ وارد کار در عرصه هنر شده است، حتما به خاطر مشکلات جسمی از یاد بردند در سال ۳۴ با تئاتر آناهیتا به کارگردانی مصطفی اسکویی فعالیت در عرصه هنر را آغاز کرد. من و او اواخر دهه ۴۰ در سریال زرو با هم کار کردیم. استاد بهرام انقدر مهارت از خود نشان داد که لقب صدای ماندگار را کسب کرد. به جای بهترین شخصیت ها و فیلم ها دیالوگ گفت. در فیلم امیر کبیر به کارگردانی علی حاتمی بهرام بی تکرار ی را شاهد بودیم. آوای پر ابهتش بی همتا خواهد ماند. تنها صدا است که می ماند.
امروز عزادار استادم هستم
منوچهر والی نیز در مراسم تشییع پیکر این دوبلور پیشکسوت عنوان کرد: من سال ها شاگرد استاد بهرام بودم. بارها در اتاق انتظار می نشستم تا کار ایشان تمام شود و از اتاق دوبله بیرون بیایند. دیالوگ بگویند تا من بشنوم و یاد بگیرم. او در رادیو، دوبله، بازیگری بهترین بود. ما لذت می بردیم در اتاق دوبله کنارش می نشستیم و درس پس می دادیم.
این بازیگر اظهار داشت: امروز کنار هم جمع شدیم که سفر مردی را به خانه ابدی همراهی کنیم که هنر را می فهمید. غروب چشمان مهربان و خاموش شدن صدای منحصر به فرد پرویز بهرام را به همه تسلیت می گویم. امروز عزادارهستم. عزادار استادی که مهربانی اش را هیچ گاه فراموش نمی کنم.
صدایی که ماندگار ماند
مرحوم بهرام ۴ مرداد ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. این بازیگر تئاتر و مدیر دوبلاژ دانشآموخته کارشناسی حقوق قضائی بود. او کار در عرصه دوبله را از سال ۱۳۲۸ با فیلم ایتالیایی «هنرپیشه» شروعکرد. صدای این هنرمند از جمله صداهای ماندگار دوبله ایران بود و بیگمان یکی از ماندگارترین صداهای او در مستند «جاده ابریشم» و یکی از شخصیتهای «کاراگاه کاستر» آشنای گوشهای ایرانیان است.
در کارنامه کاری بهرام، گویندگی به جای شخصیتهایی چون کرک داگلاس (اولیس ساخته ماریو کامرینی)، سرگئی بوندارچک (اتللو ساخته سرگئی یوتکویچ)، لورنس اولیویه (هنری هشتم، اتللو)، آنتونی هاپکینز (تله تئاتر اتللو)، جیمز میسون (آنتونی کلوئپاترا، ژولیوس سزار ساخته جوزف ال منکیه ویچ، مادام بوواری ساخته وینسنت مینه لی)، اورسون ولز (مرد سوم)، هربرت لوم (جنگ و صلح ساخته کینگ ویدور)، جیسون روباردز (فیلادلفیا جاناتان دمی)، ریشار ژوردان (سریال بی نوایان به نقش ژان والژان)، ناصر ملک مطیعی (سریال سلطان صاحب قران (علی حاتمی) به نقش امیر کبیر به چشم میخورد./ایرنا
کد مطلب: 133454
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/133454/پرویز-بهرام-بازیگر-بی-نظیری