کد مطلب: 152844
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۴۷
پروفسور «حسین اسلامبولچی» مخترع و مهندس برجسته ایرانی است که به دلیل فعالیتهای قابل توجه اش در بزرگترین شرکت خدمات اینترنت بیسیم در امریکا، شهرتی جهانی یافته است.
به گزارش
ایران خبر، پروفسور «حسین اسلامبولچی» مخترع و مهندس برجسته ایرانی است که به دلیل فعالیتهای قابل توجه اش در بزرگترین شرکت خدمات اینترنت بیسیم در امریکا، شهرتی جهانی یافته است.
پروفسور «حسین اسلامبولچی» متولد ۱۳۳۸ مهندس و مخترعی پرکار است که عمدتا به خاطر نقش برجستهاش در شرکت ایتیاندتی (AT&T) بزرگترین شرکت مخابراتی ایالات متحده، شناخته میشود. پروفسور «حسین اسلامبولچی» نوآور، مخترع و مهندس ایرانی از جمله متخصصان برجسته حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که برای مدت دو دهه در بالاترین ردههای مدیریتی غول مخابراتی ایالات متحده (AT&T) قرار داشته است.
پروفسور «حسین اسلامبولچی»، تا پایان مقطع دبیرستان را در ایران گذراند و دیپلم خود را از ایران گرفت، سپس به آمریکا رفت. با بالاترین رتبه از دانشگاه کالیفرنیا مدارج لیسانس، فوق لیسانس و دکترای خود را در رشته مهندسی برق - مخابرات گرفت.
وی در سال ۱۳۶۵ به این شرکت پیوست، پلههای ترقی را طی کرد و در نهایت به سمتهای مدیر ارشد فناوری، مدیر ارشد اطلاعات، رئیس AT&T Labs و رئیس خدمات شبکههای جهانی این شرکت منصوب شد و از سال ۱۳۸۲ به بعد نقش مهمی در کمیته عالی اجرایی شرکت ایفا کرد.
AT&T شرکتی چندرسانه یی و ارتباطی است که با بیش از ۷۱ میلیون کاربر در امریکا و مجموع ۱۵۰ میلیون کاربر جهانی، حدود ۳۱۰ هزار کارمند و سالانه ۱۱۸ میلیارد دلار سود خالص دارد.
او پس از یک دوره موفق کاری در مدیریت بخش تغییرات شبکه، سیستمها و خدمات شرکت AT&T و همزمان با ادغام آن با شرکت SBC مدیریت عاملی یک وب پرتال به نام Divvio را برعهده گرفته است.
پروفسور «اسلامبولچی» که در سال ۲۰۰۱ میلادی به عنوان مخترع سال نیوجرسی شناخته شد. جایزه یی که او از انجمن اختراعات نیوجرسی دریافت کرده، پیش از وی به افرادی همچون «آلبرت اینشتین» و «توماس ادیسون» اعطا شده و وی را در زمره بزرگان بی نظیر علم و تکنولوژی قرار میدهد.
او بیش از هزار اختراع به ثبت رسانده و اختراعات بسیاری نیز در دست ثبت دارد و یکی از برنامه ریزان افق فناوری و تکنولوژی مخابراتی ۲۰ ساله امریکاست که براساس اهدافی تعریف شده، باید فاصله شرکتهای مخابراتی، تکنولوژی، رسانه یی و خدمات دهنده اینترنتی در امریکا با سایر دنیا را بیشتر و طولانیتر کند.
او یک وب پورتال عظیم اینترنتی به نام Divio را طراحی کرد که به کاربران امکان میدهد کانالهای شخصی محتویات دیجیتال را به وسیله جدیدترین و پیشرفتهترین امکانات Web ۲.۰ برای خود بسازند.
در سال ۲۰۰۵ میلادی، روزنامه نیویورک تایمز در وصف شخصیت علمی او این طور نوشت: «اسلامبولچی همان استراتژیست فنی پشت پرده طرح ناگهانی و جاه طلبانه AT&T برای تبدیل شدن به بزرگترین شرکت امریکایی است که سیستمهای امنیت شبکه را تولید میکند.»
در طرح ۲۰ ساله Venture Partners که «حسین اسلامبولچی» خود بنیانگذار و طراح آن است، باید تا سال ۲۰۲۰ میلادی بهترین مشاورههای فنی و اطلاعاتی به شرکتهای بزرگی که در سراسر امریکا میخواهند سیستمهای شبکه یی، اینترنتی و ارتباطی طراحی کنند، داده شود و مقدمات نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای طراحی زیرساختهای متناسب با هر کدام از آنها فراهم شود. همچنین سیستمها و پروتکلهای جدید حفاظت از اطلاعات روی اینترنت، اینترانت، WAN و LAN از طریق این برنامه ارائه میشود و سخت افزارهای مورد نیاز برای تامین نیازهای هر شرکت در صورت لزوم طراحی خواهد شد.
«حسین اسلامبولچی» در حال حاضر با گروهی متشکل از حدود ۱۰۰ مخترع، پژوهشگر، مشاور، طراح، برنامه نویس، اقتصاددان و استاد دانشگاه در پروژههای مختلف فعالیت میکند و هدف اصلی اش ایجاد یک تحول اساسی و پایدار در سیستمهای شبکه یی و اطلاع رسانی دنیاست.
او طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ مدیر شرکت Clearwire بوده است که بعدا به مبلغ ۵/ ۵ میلیارد دلار به شرکت مخابراتی Sprint فروخته شد. «حسین اسلامبولچی» همچنین بهخاطر نوآوریها و اختراعاتش هم در بین جامعه علمی شناخته شده است. او اختراعاتی در زمینه تکنولوژیهای فراصوت دارد که برای تشخیص مشکلات پزشکی یا وضعیت بارداری کاربرد داشته است. او همچنین تلاشهای زیادی برای توسعه Beam Foaming Technology انجام داده که در زمینههایی مانند تکنولوژیهای بدون سیم ۵G و ساخت آنتنهای قوی و بسیار پرسرعت، کاربرد دارد. دکتراسلامبولچی هماکنون مشاور فنی شرکت فیسبوک و مدیرعامل ۲۰۲۰ Venture Partners است.