کد مطلب: 164663
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۰۶
سیاستمداران آمریکایی اغلب هشدار می‌دهند که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، بحران هسته‌ای را در سراسر خاورمیانه به وجود خواهد آورد. آنها تاکید دارند که در حال حاضر این منطقه عاری از تسلیحات اتمی است. اما اسرائیل همین الان هم تسلیحات اتمی دارد و سیاستمداران آمریکایی هرگز درباره این حقیقت لب به سخن باز نمی‌کنند.
 

به گزارش ایران خبر، "پیتر بینارت"، تحلیل‌گر سیاست‌ها و سیاست خارجه آمریکا در تحلیلی برای روزنامه نیویورک تایمز می‌نویسد: « سیاستمداران آمریکایی اغلب هشدار می‌دهند که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، بحران هسته‌ای را در سراسر خاورمیانه به وجود خواهد آورد. سناتور باب منندز، رئیس کنونی کمیته روابط خارجی سنا در مارس ۲۰۲۰ پیش بینی کرده بود که اگر به ایران اجازه دهیم که به بمب هسته‌ای دست پیدا کند، با خطر یک رقابت تسلیحاتی خطرناک در این منطقه مواجه می‌شویم. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای در دسامبر سال گذشته هشدار داده بود که اگر ایران تسلیحات اتمی بخواهد، عربستان سعودی، ترکیه و مصر نیز چنین چیزی خواهند خواست و آخرین چیزی که در این منطقه از جهان نیاز داریم، افزایش توان هسته‌ای است.

چنین اظهاراتی آنقدر آشنا هستند که نمی‌توان به راحتی از تزویر آنها غافل شد. سیاستمداران آمریکایی در هشدار دادن نسبت به اینکه ایران ممکن است خاورمیانه را به یک منطقه هسته‌ای تبدیل کند، اشاره می‌کنند که این منطقه عاری از تسلیحات اتمی است. اما این طور نیست. اسرائیل همین الان هم تسلیحات اتمی دارد. شما این موضوع را هرگز از زبان رهبران آمریکایی که نیم قرن اخیر را صرف وانمود کردن به بی‌خبری و بی‌اطلاعی کرده‌اند، نخواهید شنید. این فریب تعهد فرضی آمریکا به منع گسترش تسلیحات اتمی را زیر پا می‌گذارد و این مذاکرات آمریکا دخصوص ایران را مخدوش می‌کند. اکنون زمان آن فرا رسیده که دولت بایدن حقیقت را بیان کند.

بعد از آنکه رهبران اسرائیل این حقیقت درباره تسلیحات اتمی را از رهبران آمریکایی پنهان کردند، مقامات آمریکایی شروع به مخفی کردن این حقیقت کردند. "آونر کوهن" در کتابش تحت عنوان "بدترین رازنگهداری" می‌نویسد، در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی، دیوید بن گوریون، نخست وزیر وقت اسرائیل ظاهرا به جان اف کندی، رئیس جمهوری وقت گفت که راکتور اسرائیل در شهر "دیمونا" تنها با اهداف صلح آمیز ساخته شد. هنگامی که آمریکا بازرسانی به این سایت می‌فرستد، اسرائیلی‌ها یک نیرنگ و حیله استادانه را ابداع می‌کنند که شامل ساخت دیوارهای ساختگی برای پنهان کردن آسانسورهایی بود که منتهی به یک نیروگاه فرآوری زیرزمینی می‌شد. در پایان همان دهه سازمان سیا به این نتیجه رسید که اسرائیل به کلاهک‌های هسته‌ای دست پیدا کرده است.

بنابراین، ریچارد نیکسون، رئیس جمهوری وقت آمریکا و گلدا مئیر نخست وزیر اسرائیل یک توافق امضا می‌کنند. نه آمریکا و نه اسرائیل به این مساله که اسرائیل تسلیحات اتمی دارد، اذعان نمی‌کنند و واشنگتن اسرائیل را تحت فشار نمی‌گذارد تا تسلیحات اتمی‌اش را تحت نظارت بین‌المللی قرار دهد. اکنون ۵۰ سال است که روسای جمهوری آمریکا به این توافق پایبند بوده‌اند. کارشناسان معتقدند هنگامی که اسرائیل در سال ۱۹۷۹ میلادی یک سلاح اتمی را در اقیانوس هند آزمایش کرد، دولت جیمی کارتر بر روی آن سرپوش گذاشت. در سال ۲۰۰۹ میلادی هنگامی که یک خبرنگار از باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا سوال پرسید که اطلاع دارد "آیا کشوری در خاورمیانه سلاح هسته‌ای دارد یا خیر" و اوباما پاسخ داده بود "نمی‌خواهم در این باره گمانه‌زنی کنم".

وانمود کردن به بی‌اطلاعی و بی‌خبری از تسلیحات هسته‌ای اسرائیل تلاش‌های آمریکا در زمینه منع گسترش تسلیحات اتمی را به تمسخر می‌گیرد. اوباما متعهد شد تا درصدد یک جهان عاری از تسلیحات هسته‌ای باشد. با این حال دولت او برای جلوگیری از بحث عمومی در مورد زرادخانه اسرائیل، به عدم برگزاری کنفرانس سازمان ملل درخصوص یک منطقه عاری از تسلیحات اتمی در خاورمیانه کمک کرد. دولت جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی آمریکا به اعمال تحریم علیه ایران به منظور مجبور کردن دولت این کشور به قبول بازرسی‌های بیشتر و مفصل‌تر از آنچه در پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی قید شده، ادامه می‌دهد. در همین حال، اسرائیل که هرگز پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی را امضا نکرده، به هیچ عنوان اجازه هیچ بازرسی را نمی‌دهد.

این ریاکاری باعث شده هنگامی که دیپلمات‌های آمریکایی ادعای دفاع از "نظم مبتنی بر قانون" را می‌کنند، بسیاری در سراسر جهان پوزخند بزنند.

در پایان، سکوت فریبکارانه دولت آمریکا مانع از یک مناظره و بحث صادقانه‌تر در داخل کشور درباره خطراتی ایران مسلح به تسلیحات اتمی می‌شود. سیاستمداران آمریکایی بعضا می‌گویند که یک ایران مسلح به تسلیحات اتمی تهدیدی وجودی برای اسرائیل خواهد بود. این یک ادعای مشکوک است چرا که اسرائیل یک بازدارنده اتمی دارد که می‌تواند آن را در هوا، زمین و دریا مستقر کند. اما بسیاری از آمریکایی‌ها این ادعا را منطقی می‌دانند چرا که طبق نظرسنجی اخیر پایگاه "شیبلی تلهامی" از دانشگاه مریلند، کمتر از ۵۰ درصد از آمریکایی‌ها می‌دانند که اسرائیل تسلیحات اتمی دارد در حالی که درصد بالاتری فکر می‌کنند که تهران بمب هسته‌ای دارد.

دولت بایدن قرار نیست اسرائیل را مجبور به تسلیم تسلیحات اتمی‌اش کند. اما این بدان معنا نیست که این مساله باید اعتبار جهانی آمریکا را متزلزل کند و با انکار واقعیت مردمش را فریب دهد. شاید صحبت‌های صادقانه‌تر آمریکا درباره زرادخانه اتمی اسرائیل جان تازه‌ای به رویای این کشور درخصوص یک خاورمیانه عاری از تسلیحات اتمی بدهد».

منبع : خبرگزاری ايسنا