کد مطلب: 169280
 
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۹
ایران آنلاین-پایان تجمع کشاورزان اصفهان پس از توافق : مسئولان هر 15 روز یکبار از طریق رسانه‌ها به کشاورزان گزارش می‌دهند : پس از امضای توافقنامه 7 بندی بین نمایندگان شورای صنفی کشاورزان، شورای میراب‌ها و آب‌بران شرق و غرب اصفهان و نمایندگان استانی دولت در استانداری، جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای اصفهان که با میانجیگری آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری انجام شد، تجمع کشاورزان اصفهان در بستر خشک زاینده‌رود صبح روز پنجشنبه هفته گذشته با قرائت بیانیه‌ای پایان یافت.
 
به گزارش ایران خبر، بیانیه‌ای که توسط حسین وحیدا، نماینده صنف کشاورزان شهرستان اصفهان در جمع تجمع کنندگان خوانده شد، بندهای توافق نمایندگان کشاورزان اصفهان با نمایندگان دولت در استان اصفهان را هم تشریح کرد.

بر اساس بند اول این توافق، مقرر شد آب زاینده‌رود و زمان بازگشایی و رهاسازی آب توسط نماینده صنف کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی پس از بررسی‌های میدانی و اجرای اقدامات مقدماتی برای رفع موانع مزاحم برای روان آبی تعیین شود و در تاریخی که این گروه اعلام می‌کند با رعایت خط قرمز آب شرب رهاسازی شود البته مردم شهر اصفهان بدانند که بابت جبران لطف و همراهی که با کشاورزان کردند ایشان نیز برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل برای شرب مردم شریف اصفهان از حقابه‌های خودشان معادل حداقل 3 ماه نیاز شرب مردم را در سد زاینده‌رود نگه داشتند.

در بند دوم توافق نیز مقرر شد آن دسته از درخواست‌های 9 گانه که وظیفه و اختیار اجرای آن با دستگاه‌های داخل استانی است از 3 آذر 1400 شروع شود و کمیته‌ای مرکب از صنف کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی و استانداری اجرای این مصوبات را مدیریت کرده و مشکلات احتمالی موجود را مرتفع کنند.

همچنین مقرر شد درخواست‌های 9 گانه کشاورزان که باید در سطح ملی و یا دیگر استان‌های حوزه زاینده‌رود اجرایی شود، ظرف حداکثر 3 ماه توسط استاندار پیگیری شود.

در آخرین بند این توافق مقرر شد مسئولان مربوطه هر 15 روز یکبار گزارش پیشرفت امور را از طریق صدا و سیما و سایر رسانه‌های موجود به اطلاع عموم مردم برسانند.

در پایان این بیانیه خطاب به کشاورزان آمده است:

طبیعی است که اجرای درخواست‎های 9گانه کشاورزان حداقل زمان خود را می‌طلبد و به همین سبب مسئولان درخواست مهلت 3 ماهه کردند و شورای میرآب‌ها و آب‌بران و صنف کشاورزی پس از مشورت‌های لازم این مهلت را دادند البته با این قید که چنانچه تعهدات لازم طی 3 ماه انجام نشد و گزارش پیشرفت آن هر 15 روز داده نشد، شورای میرآب‌ها و آب‌بران اقدامات مطالبه‌گرانه خود را به همراهی جامعه شهری مجدداً شروع خواهند کرد. بنابراین ضمن تشکر مجدد، ما اقدام به برچیدن چادرها کرده و از همین امروز اقدامات خود را برای پیگیری اجرای مصوبات شروع خواهیم کرد.

دغدغه کشاورزان روی میز دولت

«سید رضا مرتضوی»، استاندار اصفهان با اشاره به اینکه کشاورزان دغدغه خود را روی میز دولت گذاشتند و به امید اجرای تصمیمات دولت به خانه خود بازگشتند، به «ایران» گفت: دولت صدای کشاورزان در این تجمع مسالمت‌آمیز را شنید و برای رفع آن راهکار کوتاه مدت و بلندمدت خواهد داد. وی تصریح کرد: به دنبال توافق صورت گرفته میان بهره‌برداران کشاورزی و مسئولان استان، کشاورزان چادرهای برپا شده در کنار پل خواجو را جمع کردند و دولت هم قول داده مسائل آنان را پیگیری کند.
آب سد زاینده‌رود تنها کفاف ‌۱۰۰ روز را می‌دهد

«سیدرضا مرتضوی» استاندار اصفهان با اعلام اینکه آب ذخیره سدزاینده‌رود تنها جوابگوی نیاز ۱۰۰ روز استان است، گفت: در حال حاضر ورودی آب سد از مناطق آبریز کوهرنگ 10.9 مترمکعب بر ثانیه و خروجی سد 12 مترمکعب است و این یعنی میزان خروجی آب از ورودی پیشی گرفته و در صورت ادامه این روند، عملاً در تأمین آب شرب با مشکل حاد برخورد می‌کنیم. مرتضوی با تأکید بر اینکه تأمین آب آشامیدنی خط قرمز استانداری است، تصریح کرد: اولویت ما تأمین آب آشامیدنی است و بعد از آن می‌توانیم مازاد آن را برای مصارف کشاورزی رهاسازی کنیم. چرا که به خاطر کمبود ذخیره آب اگر رودخانه باز شود و نزولات آسمانی یاری نکند، نمی‌توانیم آب شرب مردم را تا 3 یا 4 ماه آینده تأمین کنیم و با مشکل آب شرب مواجه خواهیم شد. استاندار اصفهان همچنین به آماری اشاره کرد که نشان می‌دهد میزان بارندگی در سرشاخه‌های کوهرنگ بسیار کاهش داشته است و خاطرنشان کرد: تاکنون 94 میلیمتر بارندگی در سرشاخه‌های کوهرنگ گزارش شده در حالی در سال گذشته این میزان فراتر از 176 میلیمتر بوده است. این آمار نشان می‌دهد میزان بارش‌ها 82 میلیمتر کمتر از سال قبل است. همچنین میانگین متوسط دراز مدت بارندگی در این بازه زمانی در پشت سد 213 میلیمتر بوده که با میانگین بلندمدت فاصله معناداری دارد. در واقع ما 120 میلیمتر از بارندگی متوسط دراز مدت در سرشاخه‌های کوهرنگ عقب هستیم.

اجرایی شدن مصوبات استانی توافقنامه با کشاورزان از شنبه

استاندار اصفهان با تشریح توافق صورت گرفته میان کشاورزان و مسئولان استان از جمله استانداری، آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی، افزود: این توافقنامه هفت بندی که با کشاورزان منعقد شده، از امروز (شنبه) شکل اجرایی به خود می‌گیرد.

استاندار درخصوص جزئیات این توافقنامه توضیح داد: با پیگیری‌های انجام شده قرار است از این پس کمیته‌ای متشکل از استانداری، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و صنف کشاورزان برای پیگیری امور مربوط به کشاورزان،  گزارش‌ها را به صورت مستمر به استانداری ارائه دهد. البته قرار است پیگیری مصوبات ملی این توافقنامه نیز هر دو هفته یکبار به اطلاع کشاورزان و عموم مردم برسد.

آتش زدن چادرهای کشاورزان پس از توافق!

پیش از اعلام مفاد توافقنامه توسط نمایندگان کشاورزان از همان ساعات اولیه بامداد پنجشنبه خبر نهایی شدن توافق و تصمیم شورای صنفی کشاورزان بر پایان تجمع و جمع کردن چادرها بین کشاورزان حاضر در بستر زاینده رود منتشر شد. اما بین ساعت دو تا سه بامداد ناگهان چند چادر به آتش کشیده شد. بنابر تصاویر ضبط شده از بستر زاینده رود، دو فرد ناشناس و غیر کشاورز پیش از ورود مأموران ناجا چادرهای کشاورزان را به آتش کشیدند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بنابر مستندات موجود و در فیلمی که توسط دوربین‌های مداربسته ضبط شده است دو نفر که خود را با عنوان کشاورز جا زده‌اند، پیش از ورود مأموران از پشت وارد چادرها شده و پس از آتش زدن آنها، متواری می‌شوند.

پس از این ماجرا مأموران یگان ویژه ناجا وارد صحنه می‌شوند و ضمن مدیریت فضای بستر رودخانه، هیچ برخوردی با افراد حاضر در محل نمی‌کنند. استاندار اصفهان هم در این باره گفت: کشاورزان در حال جمع‌آوری چادرها بودند که در این حین تعدادی از افراد فرصت‌طلب از این موقعیت سوء استفاده کرده و 2 چادر را آتش زدند که با ورود عوامل انتظامی این افراد دستگیر شدند. البته کشاورزان بعد از آن چادر‌ها را جمع‌آوری کردند. همه می‌دانیم ادامه‌دار شدن این تجمعات فرصت را برای پیگیری موضوع در تهران سخت و مسئولان استانی را تمام وقت درگیر می‌کرد لذا با توافق با کشاورزان این تجمع پایان یافت تا این موضوع با دقت بیشتری مورد پیگیری قرار بگیرد.

«علی اصفهانی» دادستان اصفهان هم به دنبال آتش زدن تعدادی از چادرهای کشاورزان در جمع خبرنگاران گفت: بعد از بیانیه‌ای که صنف کشاورزی داد و خاتمه تجمع کشاورزان را اعلام کرد تعدادی از اراذل و اوباش مانع جمع کردن چادرهای کشاورزان شده و این چادرها را آتش زدند. وی با تأکید بر اینکه اراذل و اوباش به دنبال سوء استفاده از مطالبه کشاورزان بودند، افزود: این‌ افراد از کشاورزان نبوده و اهداف دیگری را دنبال می‌کردند. البته با ورود نیروی انتظامی این افراد دستگیر و کشاورزان خودشان مابقی چادرها را جمع کردند.

کشاورزان اجازه سوء استفاده به مخلان نظم را نمی‌دهند

«حسین محمدرضایی» عضو هیأت مدیره نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان هم به ایرنا گفت: به هیچ فرد، صنف و جریان سیاسی اجازه بهره‌برداری و سوء استفاده از دادخواهی و مطالبه کشاورزان را برای رسیدن به اهداف ضد انقلابی‌شان نخواهیم داد.

عضو هیأت مدیره صنف کشاورزی اصفهان تصریح کرد: با وجود توافق صورت گرفته در حال حاضر حتی اگر ۵۰ میلیون مترمکعب آب هم باز شود، بازهم ما نمی‌توانیم کشت پاییزه را انجام دهیم. در سال‌های اخیر کمترین میزان آب رهاسازی شده برای کشت کشاورزان ۷۰ میلیون مترمکعب بوده که باز هم آب به زمین‌های کشاورزی پایان شهر ورزنه نمی‌رسید پس لازم است مسئولان این شرایط را در نظر بگیرند.

نیم نگاه

استاندار اصفهان : با پیگیری های انجام شده قرار است از این پس کمیته‌ای متشکل از استانداری، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و صنف کشاورزان برای پیگیری امور مربوط به کشاورزان گزارش‌ها را به صورت مستمر به استانداری ارائه دهد. البته قرار است  پیگیری مصوبات ملی این توافقنامه  نیز هر دو هفته یکبار به اطلاع کشاورزان و عموم مردم برسد

منبع : ایران آنلاین