۴۰ سفیر در لیست تغییر هستند/ تنفس طولانی به نفع مذاکرات نیست
خبرگزاری مهر , 5 ارديبهشت 1401 ساعت 16:22
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: ایران و اتحادیه اروپا در این امر مشترک بودند که این طولانی شدن تنفس به نفع گفتوگوها نیست و مناسب است که هرچه زودتر این تنفس با یک دیدار حضوری تازه شود.
به گزارش ایران خبر، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز(دوشنبه) در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت مذاکرات وین و همچنین درخواست «جوزف بورل» برای بازگشت هیئتهای مذاکرهکننده به وین، گفت: در مذاکرات و گفتگوها آنچه که مربوط به ایران، اتحادیه اروپا، روسیه و چین است، تمام شده است.
وی افزود: آنچه که از گفتگوها و مذاکرات باقی مانده است، بین ایران و ایالات متحده است که از طریق خودش دنبال میشود.
خطیبزاده تصریح کرد: هر دو طرف (ایران و اتحادیه اروپا) بر این امر مشترک بودند که طولانی شدن این تنفس به نفع گفتگوها نیست و مناسب است هرچه زودتر این تنفس با یک دیدار حضوری تازه شود.
وی افزود: هنوز تصمیمی برای اینکه این دیدار در کجا انجام شود و در چه سطحی باشد، گرفته نشده است اما در دستور کار است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: این گفتگوها از روزی که تنفس حضوری متوقف شده است، از طریق هماهنگ کننده گفتگوهای وین در حال انجام است.
فلسطین؛ اولین موضوع افکار عمومی مسلمانان
خطیبزاده در خصوص افزایش جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی، گفت: رژیم اشغالگر قدس با دسیسه و نیرنگ تلاش میکند که موضوع اول جهان اسلام را تقلیل به یک موضوع ثانوی کند که مانند همه ساله شکست خواهد خورد.
وی افزود: افکار عمومی جهان اسلام به رغم تمامی دسیسههایی که رژیم اشغالگر قدس و رژیم آپارتاید انجام داده است، همچنان موضوع فلسطین را اولویت خود میداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: سازمان همکاری اسلامی و تمامی کشورهای آزاده در مقابل نژادپرستی ایستادهاند. متاسفانه سنتی برای رژیم غاصب شده است که هرگاه رابطه خودش را با برخی از سران و حاکمان این کشورها که اشتباه محاسباتی دارند، آشکارسازی میکند، به جنایت، خشونت و جنایت آشکارتری دست میزند و این رژیم را جریتر میکند.
خطیبزاده افزود: جمهوری اسلامی ایران بنا بر نقشی که در سازمان همکاری اسلامی دارد همواره تلاش کرده که دیدگاههای جهان اسلام در خصوص موضوع فلسطین نزدیکتر شود و همچنین موضوع در دستور کار باقی بماند.
نگرانی جدی ایران در مورد تنشها در مرز دوغارون به هیئت حاکمه افغانستان اعلام شد
وی در واکنش به درگیری مرزی اخیر بین ایران و طالبان، تصریح کرد: مرزداران غیور ما در مرزهای ایران و افغانستان به جهت اوضاع داخلی افغانستان ،ناآشنایی احتمالی برخی از مامورین مرزی که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان در مرزهای ایران مستقر کرده است با خویشتن داری رفتار کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ضمن آنکه مرزداران غیور ما دستور دارند و میتوانند از هرگونه تردد غیر قانونی توسط هر کسی، جلوگیری کنند. در عین حال ما همواره آمادگی داشتیم برای اینکه تعلیم های لازم را به مامورین جدید در خصوص شناسایی نقاط مرزی و رفتار حرفهای بدهیم.
خطیبزاده تصریح کرد: من فکر میکنم، تکرار این موضوع جای نگرانی بسیار جدی دارد و ما این را از طرق مختلف به هیئت سرپرستی افغانستان اعلام کردیم، امیدواریم که این خویشتنداری باعث سوء برداشت در طرف مقابل نشود.
گفتگوهای ایران و عربستان مثبت بود
وی در تشریح آخرین وضعیت مذاکرات گفتگوهای ایران و عربستان سعودی گفت: با تلاشهایی که دولت عراق و مساعدتهای دولت عمان روز پنجشنبه، دور پنجم این گفتگوها در بغداد برگزار شد که رو به جلو و مثبت بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: میتوان گفت اگر گفتگوها به سطح سیاسی درجه یک ارتقا پیدا کند می توان انتظار داشت که شاهد پیشرفت در حوزههای مختلف گفتگو در این مذاکرات باشیم.
خطیبزاده درباره زمان سفر اردوغان رئیس جمهور ترکیه به تهران نیز گفت: تاریخ قطعی نشده است اما در دستور کار است.
وی در واکنش به گفتگوی تلفنی نخستوزیر رژیم صهیونیستی و رئیس جمهور آمریکا، گفت: فروکاستن آنچه بین ما و آمریکا باقیمانده به یک موضوع تنها و تنها خواست آمریکا و اسرائیل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: آنچه که بین ایران و ایالات متحده در حال انجام است دو دیدگاه است. یک دیدگاه این است که حقوق ایران را نادیده میگیرد و سعی میکند سیاست داخلی خودش را بر تمامی موضوعات بینالمللی حاکم کند.
خطیبزاده تصریح کرد: دیدگاه دیگر، نگاه تهران است که مطابق مذاکرات انجام شده و «مُهروموم» شده باید محترم شمرده شود و قوانین داخلی ایالات متحده نمیتواند تعیین کننده نتیجه گفتگوهای ما در وین باشد.
۴۰ سفیر در لیست تغییر هستند
وی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت تغییر سفرا در دولت جدید گفت: حدود ۴۰ نفر از سفرا در لیست تغییر هستند و جانشینهای آنها مشخص شدند که پروسههای اداری در حال انجام است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص پیگیریها در موضوع حقآبهی ایران از رود هیرمند هم، گفت: حق آبه، قراردادی بین ایران و افغانستان است که از سالها پیش وجود داشته است و ایران تلاش می کند نکات اختلافی را از طریق مرضیطرفین حل کند و کمیساران آب با هم دیدارهایی داشتند.
خطیبزاده همچنین در خصوص هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد گفت: اقداماتی که در برخی کشورهای اسکاندیناوی مشاهده شد، منزجر کننده بود و وزارت امور خارجه موضوع را از طریق وزارت خارجههای مقابل پیگیری کرده است.
انتقال سانتریفیوژها با اطلاع آژانس انجام شد
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری آمریکایی (CNN) در خصوص احتمال غنی سازی ۹۰ درصد از سوی ایران، گفت: ایران عضو (NPT) است و رژیم عدم اشاعه و مقررات پادمان را نیز پذیرفته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: انتقال سانتریفیوژها از کرج به نطنز با اطلاع آژانس صورت گرفته است و براساس اساسنامه آژانس این اجازه را داریم که براساس نیازهای صلح آمیز خود هر اقدامی را با اطلاع و زیر نظر آژانس انجام دهیم. اجازه دهید که نیازهای صلح آمیز هستهای ایران تعریف شود.
خطیبزاده در واکنش به گزارشهایی مبنی بر حمله سایبری به کشورمان گفت: روزانه هزاران حمله سایبری به تارنماها و وزارتخانههای مختلف در ایران صورت میگیرد و مرکز ملی فضای مجازی این موضوع را همواره در دستورکار قرار دارد و آنچه که دیشب رخ داده است، چیزی جدا از این چندین هزار حمله نیست.
وی همچنین در خصوص آخرین وضعیت پیگیری آزادسازی منابع ارزی کشورمان در سایر کشورها، گفت: بر اساس توافقی که آقای امیرعبداللهیان در تهران اعلام کردند، در یک و دوهفتهی گذشته پیگیریها انجام شده است و جزئیات را باید از بانک مرکزی بپرسید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به اتفاقات اوکراین نیز گفت: ما مخالف جنگ در اوکراین هستیم. این سیاست یک پایه دیگر هم دارد و یک سیاست جامعی است و آن رد جنگ و هم توجه جدی به ریشههای این جنگ است که دههها توسط ناتو صورت گرفته است.
وین معطل پاسخهای آمریکا است
خطیبزاده در خصوص زمان ادامه مذاکرات وین گفت: آقای مورا و باقری گفتگوهای منظمی را گاها روزانه دارند و با هم در ارتباط هستند و پیامهای آنها رد و بدل میشود.
وی افزود: اینکه ملاقاتی فرای این انجام شود، توافقی بود که بین آقای امیرعبداللهیان و بورل انجام شده است اما هنوز تاریخی برای این قضیه روشن نشده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: اگر آمریکا پاسخ به موضوعات باقیمانده را داده بودند، الان همه در وین بودند. وین معطل پاسخهای آمریکا است و این تطویل مذاکرات را به نفع هیچ طرفی نمیدانیم.
خطیبزاده همچنین درخصوص اعزام یک دیپلمات از هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان به محل سفارت افغانستان در تهران، گفت: رفت و آمد دیپلمات ها بین مرکز و سفارتخانهها امری عادی است که سه چهار و پنج ساله براساس تصمیم کشورها صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه این موضوعی است که در کنوانسیونهای بینالمللی مطرح شده و امر جدیدی نیست،اظهار داشت: ربطی به شناسایی و موضوعات دیگری ندارد. سفارتخانه افغانستان در تهران با آمار چند ده هزار مراجعه کننده در ماه روبرو است و براساس اعلام سفارتخانه افغانستان حتی به صد هزار نیز اشاره کردند و این یعنی تعداد زیادی کارمند در بخش کنسولی نیاز دارد و باید مساعدت کنیم کارهای این سفارتخانه بعد از پایان ماموریت کارکنانشان نخوابد.
نزدیک به ۴۰ هزار نفر به حج اعزام میشوند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات ایران و عربستان، هم تاکید کرد: ما در خصوص موضوعات دوجانبه و منطقهای با هیئت اعزامی عربستان گفتوگوهایی انجام دادیم. انشاءالله حج برگزار میشود، سال گذشته به خاطر کرونا داخلی برگزار میشود و گفتگوها حاکی از این است که شاید نزدیک به ۴۰ هزار نفر اعزام خواهند شد و جزئیات را از سازمان حج بپرسید و موضوعات دیگری در دستورکار بوده که در حال انجام است.
خطیبزاده در پاسخ به سؤال دیگری درباره اظهارات یکی از فرماندهان ارتش ترکیه از احتمال ورود به خاک ایران برای مبارزه با گروههای تروریستی،تصریح کرد: مرزداران غیور ما کار خود را به دقت انجام میدهند و کسی از این شوخیها نمیتواند با ایران انجام دهد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران وظایف کشورها را یادآوری کرده و خودش هم مسئولانه در این حوزه عمل کرده است،اظهار داشت: درباره مسائل داخلی عراق باید در داخل این کشور تصمیم گیری شود، اما کشورهای منطقه یک بار با صدای رسا صحبت کردند و ضمن اینکه تلاش میکنند عراق باثبات باشد،اما عراق باید تلاش کند عراق به شمول اقلیم طرف سازندهای در تحولات منطقهای باشند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین پیرامون درگیریهای اخیر در سرزمینهای اشغالی، اظهار داشت: ما نه تنها در این موضوعات بلکه در موضوعات مهم بینالمللی شاهد کمپ خودی و غیرخودی هستیم. نباید اجازه دهیم کسی برای ما اولویتهایمان را تعیین کند.
خطیبزاده تاکید کرد: اولویت ما در جهان اسلام فلسطین و پایان اشغالگری است. همانطور که رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی به سرنوشتی دچار شد که مجبور شد از آپارتاید فاصله بگیرد رژیم آپارتاید صهیونیستی باید رفراندوم را با صدای همه مردم اصیل فلسطین بپذیرد و تا آن روز زمان زیادی باقی نمانده است.
هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان نتوانسته امنیت را در برخی مناطق برقرار کند
وی درباره انفجارهای زنجیرهای در افغانستان، هم گفت: وضعیت افغانستان به شمول تمامی گروههای قومی و مذهبی برای جمهوری اسلامی ایران از روز اول مهم بوده است و مسؤولیت ایران نسبت به تمامی اقوام و گروهها یادآوری شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه ما در افغانستان اقلیتی نداریم بلکه اقوامی داریم که در امروز و فردای افغانستان شریک هستند،افزود: هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان هنوز نتوانسته امنیت را در برخی مناطق برقرار کند.
خطیبزاده درخصوص سفر «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به باکو،گفت: پروژههای مشترک زیادی بین ایران و جمهوری آذربایجان طی چند ماه اخیر و به ویژه ۱۰ ماه اخیر تعریف شده و سفرها در سطوح مختلف انجام و دعوت در سطح روسای دو کشور به صورت متقابل انجام شده و ایران باید میزبان نشست مشترکی بین ایران و ترکیه و جمهوری آذربایجان باشد که در حال پیگیری است.
وی اظهار داشت: سفرها به وزارت خارجه محدود نمیشود و وزرای مختلفی از دو کشور در حال سفر هستند و امیدواریم اجرایی شدن پروژهها و نتیجه آن را برای هر دو کشور را هر چه زودتر شاهد باشیم.
کد مطلب: 176629
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/176629/۴۰-سفیر-لیست-تغییر-هستند-تنفس-طولانی-نفع-مذاکرات-نیست