کد مطلب: 179493
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۱
ایران آنلاین-اعلام آمادگی ایران برای دستیابی به توافق خوب و عادلانه : رئیس جمهور در جریان سفر به نیویورک با شمار دیگری از مقامات کشورها دیدار کرد : آیت‌الله رئیسی طی روزهای گذشته در ادامه برنامه‌های خود در نیویورک علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل و تبیین اصول راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، دیدارهای مهمی را با شماری از مقام‌های عالی رتبه جهان از سر گذراند.
 
به گزارش ایران خبر، روزنامه ایران: ملاقات با رئیس جمهور سوئیس و  نخست وزیر عراق پس از دیدار با نخست وزیر پاکستان، رئیس جمهور بولیوی، رئیس جمهور فرانسه و رئیس شورای اروپا در کنار دیدار با رهبران ادیان الهی از برنامه‌های اخیر رئیس جمهور در نیویورک بود.
 
مطالبه تضمین، واکنش منطقی ایران
رئیس جمهور روز گذشته در دومین روز حضور در نیویورک و در ملاقات با «ایگنازیو کاسیس»، رئیس‌جمهور سوئیس روابط تهران و برن را روابطی دوستانه و خوب خواند و گفت: افزایش همکاری‌های تجاری و اقتصادی و بخصوص تسهیل روابط پولی و بانکیِ دو کشور ضرورت دارد. آیت‌الله رئیسی مشکل فعلی مذاکرات را در نتیجه عدم تصمیم‌گیری امریکایی‌ها دانست و افزود: این امریکا بود که از برجام خارج شد نه ایران و با وجود عمل کردن ایران به تعهدات خود، طرف‌های غربی از انجام تعهداتشان سر باز زدند. رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم و برای یک توافق خوب و عادلانه آماده‌ایم، گفت: با توجه به سابقه امریکا، مطالبه جمهوری اسلامی برای دریافت تضمین پایداری توافق، مطالبه‌ای کاملاً منطقی است. رئیس ‌جمهور خاطرنشان کرد: با وجود ۴۰ سال فشار و تحریم، ایران نه تنها متوقف نشده بلکه پیشرفت کرده، بنابراین حربه تحریم کارایی خود را از دست داده است. آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه دولت کنونی امریکا مدعی مخالفت با تصمیم‌های دولت قبل و بازگشت به توافق است، گفت: ما تاکنون رفتار عملی و جدی که نشانه جبران رفتارهای گذشته و رفع تحریم‌های ظالمانه باشد، مشاهده نکرده‌ایم.
 
در این دیدار رئیس ‌جمهور سوئیس نیز با تأکید بر لزوم افزایش همکاری‌های دوجانبه، گفت: از سال ۲۰۱۶ نقشه راهی برای بهبود روابط تجاری دو کشور ترسیم شد که همچنان به آن پایبند و معتقدیم باید موانع سیاسی و ژئوپلیتیک را از سر راه همکاری‌های دو کشور کنار زد. «کاسیس» همچنین امنیت ایران و غرب آسیا را ضامن امنیت اروپا دانست و گفت: همکاری‌های پولی و بانکی از جمله عرصه‌های قابل گسترش در روابط دوجانبه است.
 
اصلاح رابطه با ریاض در گرو انجام توافقات
رئیس جمهور همچنین روز گذشته در دیدار با «مصطفی الکاظمی»، نخست ‌وزیر عراق که در هتل محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، با ابراز تقدیر صمیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت ایران از دولت و ملت عراق به خاطر میزبانی خالصانه و برگزاری باشکوه مراسم اربعین امسال، گفت: امیدواریم هر چه سریع‌تر روند سیاسی در عراق با تفاهم و گفت‌وگو به تشکیل دولتی مقتدر منجر شود.
آیت‌الله رئیسی در ادامه با قدردانی از حسن‌نیت و تلاش‌های دولت عراق برای بهبود روابط کشورهای منطقه با یکدیگر، تصریح کرد:  ایران از اصلاح روابط با عربستان استقبال می‌کند، اما اصرار داریم که این روند بر اساس توافقات و تفاهمات انجام شده در گفت‌وگوهای مسئولان دو کشور در عراق پیش برود.
 
ملاقات با رئیس شورای اتحادیه اروپا
آیت‌الله رئیسی در دیداری دیگر با «شارل میشل»، رئیس شورای اتحادیه اروپا که در هتل محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، با برشمردن راه‌حل‌ها و پیشنهادهای ایران برای حل موضوع هسته‌ای و همچنین مسائل مربوط به فلسطین، افغانستان، یمن و اوکراین، خاطرنشان کرد: تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی کشورها نمی‌تواند برای این رژیم امنیت‌آفرین باشد. رئیس جمهور اعمال تحریم علیه کشورها را از جمله اقدامات ضدانسانی و ناقض حقوق بشر برشمرد و افزود: تحریم ایران نقض ناروای حقوق ۸۰ میلیون ایرانی و از مصادیق جدی نقض حقوق بشر است.
 
رئیسی در ادامه سخنانش حل و فصل مسائل پادمانی را یکی از مقدمات دستیابی به توافق درباره مسائل هسته‌ای عنوان و تصریح کرد: اگر مسائل پادمانی حل نشود چه تضمینی وجود خواهد داشت که در فردای توافق دوباره سه کشور اروپایی اقدام به پیشنهاد و پیگیری صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران نکنند؟ بنابراین مطالبات ایران برای حل مسائل پادمانی کاملاً منطقی است.
رئیس شورای اروپا نیز در این دیدار با تشکر از فرصت ملاقات شخصی با آیت‌الله رئیسی گفت: گفت‌وگوی تلفنی بنده با جنابعالی الهام‌بخش رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان برای یافتن پنجره گفت‌وگو بود.
 
او با تأکید بر اینکه با نظر رئیس جمهور کشورمان درباره عدم استفاده از موضوع حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی کاملاً موافق است، اظهار داشت: اتحادیه اروپا تلاش کرده با نزدیک کردن نظرات زمینه را برای احیای توافق هسته‌ای فراهم کند و در این مسیر موضوع تحریم‌ها علیه ایران را همواره به عنوان یکی از نگرانی‌های جدی جمهوری اسلامی لحاظ کرده است.
 
دیدار رئیسی و نخست‌وزیر پاکستان
آیت‌الله رئیسی همچنین روز گذشته در دیدار «شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان که در هتل محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، گفت: روابط ایران و پاکستان، تعامل معمول دو همسایه نیست، بلکه روابطی عمیق و متکی به نزدیکی‌های فرهنگی و اشتراکات اعتقادی هزاران ساله است. رئیس جمهور با اشاره به دیدار پنج روز قبل با همتای پاکستانی خود در حاشیه اجلاس سران سازمان شانگهای در سمرقند تصریح کرد:‌ افزایش دیدارها و رایزنی‌های مقامات دو کشور، تأثیر سازنده‌ای بر گسترش همکاری‌ها و ارتقای سطح روابط دو کشور خواهد داشت.
 
دیدار سران ایران و بولیوی
آیت‌الله رئیسی در دیدار لوئیس آرسه رئیس‌ جمهور بولیوی که در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور کشورمان در نیویورک برگزار شد، روابط ایران و بولیوی را دوستانه و رو به گسترش خواند و با تأکید بر اینکه وزیر امور خارجه ایران موظف است کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور را فعال کند، گفت: نتیجه این همکاری‌ها باید برای هر دو کشور محسوس و عملیاتی باشد.
 
نشست هم‌اندیشی با رهبران ادیان الهی
آیت‌الله رئیسی همچنین در نشستی با  رهبران ادیان الهی با بیان اینکه همه باورمندان به ادیان الهی بر این نکته اتفاق‌نظر دارند که جامعه بدون خدا و اعتقاد به مبدأ و معاد برای بشر تباهی خلق می‌کند، نه رشد و سعادت، افزود: بشریت پیش روی خود دو جنگ خونین و فاجعه‌بار جهانی و ۷۰ سال ظلم به مردم فلسطین را به عنوان بخشی از مصادیق کنار نهادن خدا از عرصه اداره جامعه می‌بیند، لذا ضرورت دارد خداباوری را در کنار همه تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها در نظر بگیریم. رئیسی تصریح کرد: اساس ظلم و تعدی در جهان ناشی از خودبزرگ‌بینی بوده و راه پرهیز از خودبرتربینی توجه به قوانین الهی و خداپرستی است.
وی همچنین توحید و عدالت را دو محور مورد تأکید و قبول همه ادیان الهی دانست و گفت: گسترش معنویت در میان جوامع برای رهبران ادیان الهی مسئولیت‌آور است و رهبران ادیان الهی با دقت و جدیت از بروز هر گونه درگیری میان ادیان الهی ممانعت کنند.
 
 
 
 
 
منبع : ایران آنلاین