از فروش متری خانه در بورس تا تخلف در فروش بلیت هواپیمایی
خبرگزاری مهر , 6 بهمن 1401 ساعت 9:02
موضوع ورود مسکن به بورس در سالهای گذشته نیز مطرح شده بود اما هیچگاه این اتفاق به سرانجام نرسید از سوی دیگر شرکت های هواپیمایی بدون مصوبه دست به افزایش بلیت های زده بودند.
به گزارش ایران خبر، به گزاری خبرنگار مهر، در روزهای گذشته برخی از شرکتهای هواپیمایی اقدام به فروش بلیت با قیمتهای بالاتر از نرخ مصوب کردهاند و طبق اعلام سازمان هواپیمایی با شرکتهای متخلف برخورد خواهد شد.
افزایش بلیت هواپیما قانونی یا غیرقانونی؟
به گزارش مهر، طی روزهای اخیر شرکتهای هواپیمایی به یکباره قیمت بلیتها را افزایش دانند که طبق اعلام سازمان هواپیمایی با گران فروشی برخورد خواهد شد.
بحث گران شدن قیمتهای هواپیما مطرح شد و البته این تخلفی بود که صورت گرفته است و برخی از مسیرها ۵۰ الی ۱۰۰ درصد افزایش داشته است و با کمی جست و جو در سایتهای فروش میتوان دید مسیرهای مختلف قیمتها از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. با توجه به اینکه شرکت هواپیمایی اعلام کرده بود تا وقتی ستاد تنظیم بازار افزایش را تأیید نکند این افزایش غیر قانونی است اما برخی از شرکتها درست به افزایش قیمت زدهاند.
تصمیم دولت برای جهش تولید مسکن چیست؟
در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت تصمیماتی درخصوص تسریع در ساخت مسکن گرفته است.
به گزارش مهر، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده میشود, حسب ضرورت زمینها و املاک در اختیار سازمان ملی زمین و مسکن در حریم و محدوده هر یک از شهرها را به موضوع بازآفرینی بافتهای فرسوده و حاشیههای شهرها اختصاص دهد.
به دستگاههای اجرایی اجازه داده میشود برای تسویه مطالبات و بدهیهای قطعی شده خود به شهرداریها و سازمان تأمین اجتماعی و نهادهای عمومی غیر دولتی, یا باب آورده سهم دولت در طرحهای مشارکت عمومی خصوصی نسب به مبادله / تهاتر اراضی با رعایت ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن و املاک در اختیار وفق قوانین و مقررات و در چارچوب آئین نامهای که ظرف دو ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی مسئول با همکاری وزارت کشور و وزارت تعاون, کار و رفاه اجتماعی تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد, اقدام نمایند
مولدسازی دارایی باید اولویت اصلی راهآهن باشد
مجمع عمومی سال ۱۴۰۰ راه آهن جمهوری اسلامی ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار گردید و طی آن بر ضرورت مولد سازی دارایی به عنوان اولویت اصلی راه آهن تاکید شد.
به گزارش راه آهن جمهوری اسلامی ایران، با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و دکتر سید میعاد صالحی، معاون وزیر و مدیرعامل راهآهن مجمع عمومی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای سال ۱۴۰۰ راهآهن در مورخ ۳ بهمن ۱۴۰۱ در ساختمان شهدای راه آهن برگزار شد.
در این مجمع، اعضای هیأت مدیره راهآهن، رئیس امور مجامع و نظارت بر قراردادهای وزارت راه و شهرسازی به همراه بازرس، حسابرسان قانونی و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند و گزارش مجمع برای اعضای حاضر قرائت شد که پس از بحث و بررسی، به اتفاق آرا مورد تصویب قرار گرفت.
بذرپاش در این مجمع ضمن تبریک آغاز ماه رجب به آحاد مردم به ویژه خانواده بزرگ راهآهن، اظهار کرد: بسیاری از زحمات تلاشگران عرصه راهآهن به اندازه کافی دیده نمیشود؛ اما زمانی که حادثهای رخ میدهد، آن حادثه برجسته میشود.
بلندمرتبه سازی امیدها را برای کاهش آلودگی هوا از بین میبرد
طبق بررسیهای علمی، ساختمانهای بلندمرتبه باعث تضعیف جریان باد میشوند و این مسئله در کلانشهر تهران نمود عینی پیدا کرده است.
به گزارش مهر، از وقتیکه آلودگی هوا و ذرات آلاینده پا در کلانشهرها گذاشتند، همیشه پدیده باد به عنوان یک پدیده مهم و در برخی موارد معجزه ایجاد هوای پاک در فصل زمستان مطرح بوده است. امروزه تراکم جمعیت در شهرهای بزرگ و به تبع آن فعالیت بیشتر صنایع و وسایل حملونقل به عامل بروز و ظهور انواع آلایندهها در هوا این شهرها تبدیل شدهاند. در صورتی که جو هوا ساکن و بدون هیچ گونه وزش باد باشد خسارتهای ناشی از انباشت آلایندهها به میزان قابلتوجهی افزایش یافته و گریبان کشورها را خواهد گرفت.
آلودگی هوا سالانه چند میلیون نفر را در جهان و دهها هزار نفر را در ایران به کام مرگ میکشاند. طبق پژوهشی که در سال ۲۰۱۹ انجام شده است در این سال ۹ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر آلودگی هوا جان دادهاند که این میزان از هر ۶ نفر یک نفر را شامل میشود. همچنین سال گذشته در ایران ۲۰ هزار و ۸۰۰ نفر بر اثر آلودگی جان خود را از دست دادند.
در کنار این خسارت بزرگ، خسارتهای اقتصادی زیادی نیز در نتیجه آلودگی هوا به کشورها وارد میشود که در ایران این میزان سال گذشته ۸.۲ میلیارد تومان بوده است.
افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما
مقصود اسعد سامانی گفت: افزایش ۳۰ درصدی قیمت بلیت هواپیمایی تأیید شده بود اما اعمال نشد.
به گزارش مهر، مقصود اسعد سامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران در خصوص افزایش قیمتها گفت: افزایش ۳۰ درصد بعد از اربعین قرار بود انجام شود اما بعد از اربعین این اتفاق رخ نداد و افزایشها اعمال نشد در ستاد تنظیم بازارها هم شنیده شده است تصویب شده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر هم ما درخواست افزایش ۴۷ درصد را دادهایم اما هنوز جوابی داده نشده است.
وی دلیل گرانی یکباره را اینگونه گفت: قول دولت را شرکتها پذیرفتن اما ابلاغی نشد و سر و صداها از سوی مردمنیست توسط کسانی است که از هواپیمایی استفاده میکنند.
فروش متری مسکن شما را صاحبخانه نمیکند
دبیر کانون سراسری انبوه سازان گفت: فروش متری مسکن با طرحهای ساخت وساز در تعارض است و همچنین این طرح کسی را صاحبخانه نخواهد کرد.
فرشید پور حاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان در خصوص فروش متری مسکن در بورس به خبرنگار مهر گفت: بحث فروش متری مسکن در واقع یک ابزار چند وجهی است، این عمل یک مکانیزم برای تأمین نقدینگی پروژههای عمرانی از یک سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی که دچار چالش تورم است ارزش پول ملی مردم حفظ شود.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر مردم نمیتوانند خانه خریداری کنند و با اندک پولی که دارند حداقل میتوانند چند متر از یک واحد مسکونی را خریداری کنند با توجه به اینکه این طرح قرار نیست کسی را خانه دار کند و فقط برای تأمین سرمایه پروژههای شهرداری و سرمایه گذاری است.
جریمه متخلفین افزایش قیمت بلیت هواپیما
مدیرکل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: هرگونه افزایش از سوی شرکتهای هواپیمایی تخلف است و با متخلفین برخورد خواهد شد.
میراکبر رضوی، مدیرکل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص افزایش نرخ بلیت هواپیما به خبرنگار مهر گفت: سازمان هیچگونه ابلاغیهای برای افزایش قیمتها نداده است و هرگونه افزایش قیمت تخلف است و با متخلفین طبق قانون برخورد خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به اینکه شرکتها اعلام کردهاند افزایش قیمتی داده نشده و شرکتهای وابسته چنین کاری کردهاند و شرکتها تخلفی نکردند اما این در حال بررسی است.
خانههای ۲۰ میلیارد تومانی مالیات میدهند
در بودجه ۱۴۰۲ واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که بیش از ۲۰ میلیارد تومان ارزش دارند مالیات میپردازند.
به گزارش مهر، طبق لایحه بودجه ۱۴۰۲ واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای که بیش از ۲۰ میلیارد تومان ارزش دارند باید مالیات پرداخت کنند با توجه به اینکه در بودجه ۱۴۰۱ واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که بیش از ۱۰ میلیارد ارزش داشتند مالیات پرداخت میکردند با توجه به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن در بودجه ۱۴۰۲ نیز افزایش پیدا کرده است.
وزارتخانههای راه و شهرسازی، صمت، سازمان ثبت و اسناد و املاک و شهرداری موظف هستند که اطلاعات مالکیت املاک را به روز کنند.
تمام اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف هستند که با رعایت قوانین مالیاتی، مالیات سالانه مربوط به هریک از واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن ماه هر سال پرداخت کنند.
مالکین مسکن مهر مالیات میدهند
در لایحه بودجه ۱۴۰۲ مالیات سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ برای هر واحد مسکن مهر در قالب تفاهمنامه با سازندگان و پیمانکاران ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
به گزارش مهر، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ مالیات برای هر واحد مسکن مهر ۳۰۰ هزار تومان اعلام شده است باتوجه به اینکه در بودجه ۱۴۰۱ نیز مسکن مهر نیز شامل مالیات گردیده بود و بدون هیچگونه تغییری نسبت به بودجه ۱۴۰۱ این مالیات برآورد شده است.
بر اساس بند الف تبصره ۱۱ با موضوع مسکن و حمل و نقل (احکام یک ساله) لایحه بودجه ۱۴۰۲ میزان مالیات پروژههای مسکن مهر بابت هر واحد مسکن مهر برای سالهای ۱۳۹۸ الی ۱۴۰۲ در پروژههای تفاهمنامه سهجانبه با سازندگان و تعاونیها و پیمانکاران فرعی طرف قرارداد با آنها با هر نوع قرارداد و یا معرفی وزارت راه و شهرسازی سه میلیون ریال برای هر واحد تعیین میگردد و هیچگونه مالیات دیگری بهغیر از مالیات بر ارزش افزوده بابت خرید مصالح به این پروژهها تعلق نمیگیرد. سازمان امور مالیاتی موظف به صدور مفاصا حساب مالیاتی پس از دریافت این مالیات است.
فروش متری مردم را خانه دار نمیکند
یک انبوه ساز گفت: طرح فروش مسکن در بورس نمیتواند مردم را خانه دار کند و فقط میتواند ارزش سرمایه مردم را حفظ میکند.
حسن محتشم، انبوه ساز و کارشناس مسکن درخصوص فروش متری خانه در بورس به خبرنگار مهر گفت: فروش متری مسکن در اواخر دهه ۷۰ تجربه شد اما به دلایل نامعلومی متوقف شده است و اما این فروش متری تأثیری بر روی تولید نخواهد گذاشت.
وی در ادامه بیان کرد: تنها تأثیری که این کار خواهد داشت این است که سرمایههای جزو کوچک وارد خرید خانه شود با توجه به اینکه ارزش پول هر روز با توجه به تورم کاهش پیدا میکند طرح فروش متری خانه مقابل کاهش سرمایهها را میگیرد.
این کارشناس مسکن در ادامه درخصوص ساخت مسکن در طرح فروش متری مسکن به مهر گفت: این طرح باعث ساخت و ساز نمیشود و حتی تقاضا را نیز کاهش نمیدهد فقط باعث میشود حداقل ارزش پول مردم با خرید یک یا ده متر خانه حفظ شود اما باعث تسریع در ساخت و ساز نخواهد شد.
بخش خصوصی کمکی بر رفع کمبود بودجه عمرانی
عضو کمیسیون عمران گفت: پروژههای دولتی با بودجه عمرانی به سرانجام نخواهد رسید و باید ارقام بودجه به روز شده زیرا این بودجه براساس سال ۹۵ نوشته شده است.
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران به خبرنگار مهر گفت: پروژههای دولتی با بودجه عمرانی به سرانجام نخواهد رسید. باید ارقام بودجه به روز شود. این بودجه ریزی براساس سال ۹۵ نوشته شده و با توجه به اینکه پروژههای عمرانی حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد تا به پایان برسند با بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی نمیتوان این پروژهها را به پایان رساند.
وی در ادامه بیان کرد: پروژههایی که در مناطق کم برخوردار است باید در اولویت دولت باشد و به سرانجام برسند البته در این میان پروژههایی است که غیر پیشران بوده و توسط نفوذیها اولویت قرار گرفتهاند که باید دولت نگاهی به این پروژههای نفوذیها نیز داشته باشد.
فروش متری در بورس پس از چند سال بایکوت
هر چهار تا پنج سال قیمت مسکن تحت تأثیر تورم و رشد بازارهای موازی به یکباره دچار جهش میشود به همین دلیل به نظر میرسد باید راهکار اساسی برای خانه دار کردن مردم از سوی دولت برنامه ریزی شود.
به گزارش مهر، موضوع ورود مسکن به بورس در سالهای گذشته نیز مطرح شده بود اما هیچگاه این اتفاق به سرانجام نرسید؛ طبق این طرح افراد میتوانند به صورت متراژی که توان پرداخت دارند مسکن تهیه کنند به طوری که بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را برای متقاضیان فراهم میشود. حالا به تازگی شهردار تهران خبر داده که نرمافزار بورس مسکن آماده شده و باید به بازار سرمایه بپیوندد؛ موضوعی که دوباره خرید متری خانه را به کانون توجه بازگرداند.
با توجه به رشدهای ادواری بازار مسکن، معمولاً تعدادی از متقاضیان از خرید خانه جا میمانند. در دهههای اخیر معمولاً چهار تا پنج سال یک بار این اتفاق میافتد که قیمت مسکن تحت تأثیر تورم و رشد بازارهای موازی به یکباره دچار جهش میشود و ارزش روز دارایی مردم در مقایسه با رشد قیمت خانه دچار افت میشود.
ساخت یک میلیون مسکن با کمک بخش خصوصی
یک کارشناس مسکن گفت: بخش خصوصی میتواند در این بحران ایجاد شده مسکن کمک بزرگی باشد و سالی یک میلیون واحد را تولید کند.
بیت الله ستاری، کارشناس مسکن درخصوص طرح خانههای یک طبقه به خبرنگار مهر گفت: چرایی مطرح شدن این طرح باید مشخص شود از سوی دیگر چنین طرحی نیاز به زمینهای بالای ۲۰۰ میلیون مترمربع دارد که اگر فرض بر این بگذاریم که چنین زمینی وجود داشته باشد طی یک سال چطور میشود چنین حجم خانههایی را ساخت.
وی در ادامه بیان کرد: هر سال باید ۲۰۰ میلیون متر زمین برای ساخت چنین خانههایی نیاز است این حجم زمین در کشور وجود ندارد و نمیتوان توسعه سطحی داشته باشیم و از سوی دیگر هزینه بالایی هم برای ساخت چنین خانههایی نیاز است.
این کارشناس مسکن در ادامه حل مشکل مسکن را ساخت چنین خانههایی نمیداند و به مهر گفت: مشکل مسکن با این طرحها حل نخواهد شد در مجموعه در این طرح میتواند ۵۰ تا ۱۰۰ هزار واحد تولید کرد و این حتی بخشی از مشکل مسکن را برطرف نخواهد کرد.
کد مطلب: 181847
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/181847/فروش-متری-خانه-بورس-تخلف-بلیت-هواپیمایی