تخریب زیاد ۸۸ مدرسه در زلزله شب گذشته خوی
خبرگزاری مهر , 9 بهمن 1401 ساعت 19:29
رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: در زلزله شب گذشته خوی ۸۷۳ فضای آموزشی تحت تاثیر زلزله قرار گرفتند که در ۸۸ مدرسه تخریب زلزله بالا بوده است.
به گزارش ایران خبر، حمیدرضا خانمحمدی در نشستی خبری به مناسبت افتتاح ۱۱۰۰ مدرسه در دهه مبارک فجر ضمن عرض تسلیت در مورد جان باختن تعدادی از هموطنان در حادثه زلزله خوی گفت: ۱۱۰۰ پروژه در دهه مبارک فجر افتتاح خواهد شد که سهم عمده این مدارس افتتاح شده ناشی از تلاش و زحمات خیرین مدرسه است.
رئیس سازمان نوسازی با بیان اینکه سرانه فضاهای آموزشی دانشآموزان پس از انقلاب از ۱.۵ به ۵.۲ رسیده است؛ گفت: ۱۱۰۰ پروژه آموزشی به مناسبت دهه فجر افتتاح می شود؛ ۳۷ درصد از این پروژههایی که افتتاح شده است با مشارکت خیرین ساخته شده اند. هشت درصد مدارس به صورت کامل از سوی خیرین احداث شده و مابقی مدارس با مشارکت دولت به بهره برداری رسیده اند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در کلاس هایی که ۵۰ نفر دانش آموز در آن حضور دارند، آموزش با آرامش صورت نمی گیرد، گفت: با هر مدرسهای که میسازیم، آگاهی و توسعه از یک در وارد شده و جهالت و ناآگاهی از در دیگر خارج می شود. ساخت مدرسه به آبادانی هر چه بیشتر کمک می کند.
خانمحمدی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم که ساخت مجتمعهای بزرگ را با قدرت دنبال کنیم؛ گفت: در حال مذاکره برای ساخت مدرسه و آموزش در طرح ۲۰۲۰ محله کمتر برخوردار هستیم. قرار است تا فضای مدرسه را در کنار امکاناتی چون سالن ورزشی، درمانگاه، مراکز فرهنگی و هنری و… در قالب یک مجموعه بسازیم. در تفاهم اولیه قرار است در مناطقی که زمین و شرایط مهیاست ساخت و ساز آغاز شود و ظرف سه سال تعدادی را به عنوان نمونه ارائه دهیم.
وی به اشاره به اینکه این مدارس باید کانون تربیت و پیشرفت محله باشند؛ گفت: برنامه دیگر سازمان نوسازی مدارس راه اندازی سامانهها و رصد پروژه ها در سطح کشور است. در زلزله شب گذشته ۸۷۳ فضای آموزشی تحت تاثیر زلزله قرار گرفتند که در ۸۸ مدرسه تخریب زلزله بالا بوده است.
خان محمدی با بیان اینکه تعلیم و تربیت نباید متوقف شود؛ گفت: به هر صورت باید کلاس های درس دایر باشد ولو اینکه بلوکی کلاس ها اداره شوند و پایه ها را تقسیم کنیم.
وی افزود: ۶۹ هزار مدرسه ما دارای نمازخانه هستند. تاکید کردم اگر مدرسهای میسازیم مدارس باید نمازخانه مناسب داشته باشند. چندساحتی کردن مدارس را در سیاستهای کلان خود داریم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد تخریب مدارس در زلزله خوی با اشاره به لزوم بازسازی کلاس های تخریب شده بر اثر زلزله گفت: بسیاری از مدارس ما همواره در زمان بحرانها پایگاههای ایمن هستند و اعلام کردیم در زمان بحران در اختیار مردم قرار بگیرند و پذیرای آنان در سرما باشند. اگر مدرسهای درست ساخته شود در این بحرانها پایگاهی برای استقرار نیروهای امدادی میشود.
خان محمدی با بیان اینکه نگران ۸۸ مدرسه ای هستیم که به دلیل زلزله با تخریب بالا مواجه شدند؛ گفت: در سه مرحله در خوی زلزله آمد. در زلزله اول ۱۰ مدرسه آسیب دیدند که ۹ مدرسه نیازمند بازسازی بودند. اقدامات لازم انجام و کانکس ارسال شد تا نظام تعلیم و تربیت دچار وقفه نشود. زلزله دوم، زمانی اتفاق افتاد که بچهها در مدرسه نبودند و در خوابگاه بودند که مشکلی برایشان پیش نیامد و به منازل خود رفتند اما به طور کلی تیم ارزیاب تا بعدازظهر گزارش وضعیت مدارس را به ما اعلام میکند. گزارش از وضعیت دقیق آنها را اعلام خواهیم کرد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: ۳۰ هزار کلاس تخریبی داریم که چالش آموزش و پرورش است. برخی از این کلاس ها به دلیل فرونشست برخی شهرها تخلیه شده و دانش آموزان در شیفت مخالف برخی مدارس تحصیل می کنند.
خانمحمدی بودجه مورد نیاز برای نوسازی کلاس های درس تخریب شده را ۴۰۰ میلیارد تومان تخمین زد و افزود: علاوه بر این ۷۱ هزار کلاس درس هم باید مقاوم سازی شود تا در برابر زلزله های ۶ ریشتری تخریب نشوند. یک سری مدارس تخلیه شده و بچهها به شیفت دوم مدارس دیگر رفتهاند و درس میخوانند. برای تخریب و بازسازی این مدارس به ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم در حالی که در پیوست یک بودجه سال آینده ۷,۴۰۰ میلیارد تومان دیده شده است. ۷۱ هزار کلاس درس نیز باید مقاوم سازی شوند. برای مقاوم سازی ۵۰۰ میلیارد تومان برای ما در بودجه آینده دیده اند در حالی که به ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۸۱ درصد کلاسهای درس در کشور استانداردسازی شدهاند، اظهار کرد: با این وجود برای همان ۱۹ درصد باقی مانده به اعتبارات قابل توجهی نیاز داریم. با ظرفیت موجود سالانه ۱۵ هزار کلاس درس می سازیم. رایزنی هایی برای تخصیص اعتبارات در حال انجام است و پیش بینی شده در صورت تخصیص اعتبارات ۳۷۰۰ پروژه برای مهر ۱۴۰۲ بسازیم.
خانمحمدی با بیان اینکه ۷ هزار کلاس درس برای دانش آموزان اتباع در سراسر کشور نیاز داریم؛ گفت: علاوه بر کمبود کلاس های درس برای اتباع ۶۰۰ کلاس درس هنوز با بخاری نفتی گرم می شوند. ساخت کلاس یا کانکس به شکل صنعتی و سریع سازی مدنظر ماست. دنیا پیشرفت کرده و باید فوری بتوان مدرسه یا کلاس ها را در کانکس استاندارد تعبیه کرد.
وی با بیان اینکه سهم ما از عوارض گار ۲۰ درصد بود که در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به ۵۰ درصد رسیده است؛ گفت: استانداردسازی یک بخش از مدارس تا پایان این دولت را انجام میدهیم. ۴۸ هزار بخاری گازی و هزار بخاری نفتی در مدارس همچنان وجود دارد که باید وضعیت گرمایشی این کلاسهای درس استاندارد شوند؛ تا پایان سال تحصیلی ۱۴ هزار سیستم گرمایشی استاندارد خواهند شد.
وی با اشاره به استاندارد سازی ۹۰۰ فضای کپری در استان سیستان و بلوچستان گفت: اگر در منطقه ای مردم ساکن هستند و مدرسه نابسامان کپری دارند اعلام کنند تا بتوانیم برایشان حداقل یک کلاس ۵۰ نفره فراهم کنیم. وی با بیان اینکه ۹۳۰ مدرسه تهران به لحاظ استانداردهای اتش نشانی ناایمن شناسایی شدهاند؛ گفت: در سفر رئیس جمهور به شهرستان بهارستان مصوب شد که ۲,۵۰۰ میلیارد تومان برای مدرسه سازی و استاندارد سازی تخصیص یابد، ایشان دستور داد ۱۰ مدرسه ۱۵ کلاسه در آنجا ساخته شود. بازهم ما در همان شهرستان بهارستان نیاز به ساخت ۱۶۹ مدرسه داریم تا به استانداردها برسیم.
خانمحمدی به کمبود اعتبارات در جهت استانداردسازی مدارس پایتخت اشاره کرد و گفت: در تلاشیم از محل فروش املاک و تهاتر اوراق در قالب بودجه، وضعیت فضای آموزشی در تهران را کمی بهبود ببخشیم.
کد مطلب: 181916
آدرس مطلب: https://www.irankhabar.ir/fa/doc/news/181916/تخریب-زیاد-۸۸-مدرسه-زلزله-شب-گذشته-خوی