کد مطلب: 183085
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۴۷
عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی غایبان و متاخران جلسه علنی صبح امروز مجلس را قرائت کرد.
 
- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اسامی متاخران و غایبان جلسه علنی صبح امروز(چهارشنبه 16 فروردین ماه) را به شرح ذیل قرائت کرد:

1-امان الله حسینپور

2-کمال حسین پور

3-حسین حسینزاده

4-جعفر راستی

5-جلال رشیدی کوچی

6-علی رضایی

7-حسن شجاعی

8-مسلم صالحی

9-محمد صفری

10-محسن علیزاده

11-اسماعیل کوثری

12-حسین گودرزی

13-مجتبی محفوظی

14-مصطفی نخعی

به گزارش ایران خبر، در مفاد 86 تا 89 آیین نامه داخلی مجلس به موضوع تاخیر و عیبت نمایندگان اشاره شده که بر اساس ماده 86 آیین‌نامه داخلی مجلس نماینده‌ای که بیش از یکصد ساعت متوالى یا دویست و پنجاه ساعت غیرمتوالى از اوقات رسمى جلسات مجلس و کمیسیون را بدون عذر موجه در یک‌ سال غیبت نماید، مستعفى شناخته خواهد شد. همچنین نماینده‌ای که به علت ناتوانى جسمى و یا بیمارى بیش از چهار ماه در یک سال غیبت موجه داشته باشد بنا به درخواست سى نفر از نمایندگان و تصویب دوسوم نمایندگان حاضر مبنى بر عجز وى از ایفاى وظایف نمایندگى، سمت نمایندگى خود را از دست می‌دهد.

تبصره 1- تا یک هفته پس از اعلام رسمى مستعفى شناخته شدن نماینده، در صورتى که خود وى یا نماینده دیگرى به غیرموجه بودن غیبت اعتراض کند و آن را تسلیم هیئت رئیسه نماید، این اعتراض در اولین فرصت در مجلس مطرح مىشود و پس از صحبت حداکثر دو مخالف و دو موافق (هریک به مدت پانزده دقیقه) در صورتى که مجلس به موجه بودن غیبت نماینده مورد بحث رأى داد، غیبت موجه شناخته خواهد شد.

یک نفر از هیأت رئیسه بهعنوان موافق و نماینده مورد بحث به عنوان مخالف براى صحبت، حق تقدم خواهند داشت.

تبصره 2- درصورتى که نماینده مستعفى شناخته شده به غیرموجه بودن غیبت خود اعتراض کرده باشد ولى در موقع طرح نتواند و یا نخواهد در مجلس حضور یابد، مى تواند لایحه دفاعیه خود رابراى طرح در مجلس حداکثر تا موقع طرح، تحویل مجلس نماید. در‌ این‌ صورت این لایحه با حق تقدم در فرصت مقرر براى صحبت مخالفین توسط یکى از دبیران قرائت خواهد شد. مدت قرائت لایحه حداکثر نیم ساعت خواهد بود.

همچنین بر اساس ماده 87 این آیین‌نامه به غیبت و تأخیر غیرموجه حقوق تعلق نمى گیرد.

طبق ماده 88 نیز محاسبه ساعات غیبت در کمیسیون‌ها با رؤساى کمیسیون‌ها و در جلسات رسمى مجلس با هیئت رئیسه مىباشد و در هر دو صورت، اعلان رسمى غیبت با هیأت رئیسه مجلس خواهد بود. هیئت رئیسه موظف است غیبت و تأخیر غیرموجه نمایندگان در کمیسیون‌ها را هر ماه به اطلاع نمایندگان برساند.

در  ماده 89- آمده است که غیبت، تأخیر غیرموجه نمایندگان پیش از پایان جلسه مجلس اعلان و درصورت مذاکرات مجلس ثبت خواهد شد.

تبصره: غیبت غیرموجه از دو جلسه کمیسیون در حکم غیبت از یک جلسه رسمى مجلس مى باشد.

انتهای‌پیام/

منبع : تسنیم