وی بیان کرد: در اصل ۱۱۰ قانون اساسی به فرمان همهپرسی در ذیل وظایف و اختیارات رهبر اشاره شده است. از سوی دیگر رفراندوم به پیشنهاد رئیسجمهور یا صد نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تصویب حداقل دو سوم مجموع نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام میشود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس تصریح کرد: رفراندوم مسئلهای نیست که به صورت پی در پی، هر چند ماه یک بار و سر هر موضوع جزئی برگزار شود و نمیتوان بر اساس هر حرف و پیشنهادی که یک فرد میدهد، رفراندوم برگزار کرد.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رفراندوم درباره مسائل اساسی کشور است. زمانی که یکی از موضوعات و مسائل کلان کشور دچار چالش شود، رفراندوم برگزار میشود. رفراندوم سازوکار خاص خودش را دارد و نمیتوان در هر موضوعی رفراندوم برگزار کرد، چرا که برگزاری متعدد رفراندوم منجر به بیثباتی کشور میشود.
جوکار اظهار داشت: در کشورهای دیگر هم اینگونه است و درباره هر موضوع جزئی رفراندوم برگزار نمیشود. برای مثال، دولت انگلیس یک رفراندوم برگزار کرد که آیا عضو اتحادیه اروپا باقی بماند یا از آن خارج شود. لذا رفراندوم درباره مسائل اساسی کشور و مسائلی است که به واقع کشور را به بنبست کشانده باشد که ما چنین بنبستی را در مقابل خود نمیبینیم.