کد مطلب: 184037
 
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۰
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اشاره به سهم صفر درصدی کارگران در نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: در این نمایشگاه شاهد حضور کارگران باربر و خدماتی هستیم که با مشقت و سختی برای کسب نان حلال زحمت می کشند و توان خرید هیچ کتابی هم ندارند.
 
به گزارش ایران خبر، - اخبار اقتصادی -

سمیه گلپور,  رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،درباره سهم کارگران از سبد فرهنگی گفت: با توجه به قدرت خرید پایین کارگران دیگر جایی برای هزینه کردن در سبد فرهنگی برای کارگران وجود ندارد. در حالی که دستمزد کارگران پایان سال گذشته حدود 27درصد افزایش یافت که نرخ تورم همچنان رو به رشد است. به عبارت بهتر فصل بهار برای کارگران در حالی رو به پایان است که هیچ کنترلی در تورم وجود نداشته است. این در حالی است که تنها درخواست کارگران هنگام تعیین دستمزد این بود که میزان حداقل حقوق متناسب با تورم مطابق ماده 41قانون کارهر سه ماه یکبار به روز شود تا بتوانند از پس هزینه های زندگی بر بیایند.

 وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: کارگرانی که سبد معیشتشان خالی است, سبد فرهنگی آنها هم خالی است. کتابخوانی که به تعبیر رهبری جزو لاینفک زندگی بشر است را کارگران ندارند چرا که هزینه های زندگی کفاف خرج کرد در حوزه فرهنگی را نمی دهد.

 رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه حدود 60میلیون نفر از جامعه ما زندگی کارگری دارند افزود:آیا سیاست گذاران فرهنگی برای استفاده کارگران ازکتابخوانی برنامه ریزی داشته اند؟آیا به این مسئله توجه کرده اند کارگران سهمی از سبد فرهنگی داشته باشند؟آنچه دیده می شود این است که نه تنها حضور کارگران برای خرید کتاب دیده نمی شود بلکه شاهد حضور کارگران باربر و خدماتی هستیم که با مشقت و سختی در نمایشگاه بین المللی کتاب برای کسب نان حلال زحمت می کشند.

 گلپور افزود: کارگرانی را دیدم که از نقاط مختلف کشور برای باربری آمده بودند, تا از این چند روز برای کسب درآمد استفاده کنند.این در حالی است که حتی برگزار کنندگان نمایشگاه برنامه ریزی برای تهیه یک وعده ناهار هم برا‌ی این کارگران نداشته اند. هیچ خدماتی برای کارگران دیده نشده است. کارگران با امید به کسب درآمد یک چرخ گاری تهیه کرده اند تا بتوانند در این چند روز کار کنند. این در حالی است که  با توجه به هزینه های زندگی یک خانواده با درآمد متوسط هم توانایی تهیه کتاب به میزانی که نیازمند حمل گاری باشد را ندارند و اکثر این کارگران آنطور که پیش بینی کرده بودند نتوانستند درآمد داشته باشند.

 وی بیان کرد: اساتید حق التدریس دانشگاه ها, مترجم ها و مربیان فرهنگی و اصناف دیگر قدرت خرید کتاب را ندارند, شاید بیان  مشکلات کارگران تلنگری باشد برای برگزار کنندگان این رویداد بزرگ فرهنگی.

گلپورگفت:کارگرانی که در نمایشگاه زحمت می کشند,جوانانی هستند که حتی در راستای فرمایش های رهبری برای ازدواج و فرزند آوری اقدام کرده بودند و گلایه از روند سخت و دشوار وام فرزند آوری می کردند.

وی با اشاره به اظهارات معاون فرهنگی ارشاد مبنی بر ارائه یارانه خرید کتاب به کارگران گفت: این مسئله علی رغم وعده ای که داد محقق نشد. حتی در حد کارگرانی که شاغل در نمایشگاه کتاب هستند هم تسهیلاتی وجود نداشت. انتظار از دولت این است که اگر وعده ای داده می شود عملیاتی شود.

گلپور در پایان گفت: به امید روزی که کارگران و خانواده هایشان هم به عنوان مهمانهای ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب، مسئولان با تخفیف های ویژه و رایگان به استقبالشان بروند ،دعوت شوند تا شاهد رونق و رشد تولید و افزایش کیفیت محصولاتی باشیم که حاصل کتابخوانی و رشد علمی کارگران  این مرز و بوم می باشد.

منبع : تسنیم