سیلاب مهمان ناخوانده خردادماه/ کدام استانها درگیر سیل شدند؟
خبرگزاری مهر , 11 خرداد 1402 ساعت 22:20
پنج استان کشور طی روزهای گذشته درگیر سیل و آبگرفتگی بودند تا سیلاب بهاره به مهمان ناخوانده خردادماه تبدیل شود، مهمانی که خسارات جدی در برخی استانها برجای گذاشت.
به گزارش ایران خبر،
خبرگزاری مهر - گروه استانها: طی چند روز گذشته برخی استانهای کشور از جمله آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، زنجان و مرکزی شاهد بارش باران بودند که در برخی شهرها منجر به سیل و آبگرفتگی شد.
سرپرست سازمان امداد و نجات در همین ارتباط گفت: ۵ استان کشور در ۲ روز گذشته درگیر سیل و آبگرفتگی بودند و امدادگران هلالاحمر به ۸۰۰ نفر حادثهدیده در این استانها امدادرسانی کردند.
بابک محمودی با اشاره به اینکه امدادگران در ۲ روز گذشته در ۵ شهرستان و ٢٢ منطقه (٣شهر و ١٩ روستا) مشغول امدادرسانی بودند، افزود: ٧٩٩ حادثه دیده در این مدت از خدمات امدادی هلالاحمر بهرهمند شدند، ١٩٤ نفر اسکان اضطراری داده شدند و آبگرفتگی ۱۰۲ واحد مسکونی، تخلیه شد.
سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر گفت: ٢٠ تیم امدادی شامل ٢١۰ امدادگر و نجاتگر در ۲ روز گذشته علاوه بر امدادرسانی به متاثران از سیل و آبگرفتگی، اقلام زیستی و امدادی پتو، موکت، بستههای غذایی و… را میان حادثهدیدگان توزیع کردند.
در این میان بیشترین حجم خسارات در استان اردبیل گزارش شده است.
مطابق اعلام جمعیت هلال احمر بر اثر بارشهای شدید و رگباری، ۶ شهرستان اردبیل، سرعین، گرمی، مشگینشهر، بیلهسوار و پارسآباد در استان دچار سیلاب شده و نیروهای عملیاتی برای امدادرسانی به حادثهدیدگان اعزام شدند.
خسارات سیلاب در استانها
فاجعه مغان و استمدادطلبی دهقانان / سیل ویرانگر گرمی را در نوردید
در حالی بارش سهمیگن بهاری شمال استان اردبیل را دربرگرفت که سیل ویرانگر در گرمی و بیلهسوار چهرهای غم انگیز از بهار را در مغان به تصویر کشید.
چهره عبوس و گرفته آسمان مغان از عصر دوشنبه بارش باران و رحمت الهی را در شمال استان اردبیل از نعمت به نقمتی بزرگ تبدیل کرد تا مردم این دو شهرستان و روستاهای آن تصویری غمناک از بهار ۱۴۰۲ را تا همیشه دوران در اذهان خود داشته باشند.
خانه در آب، احشام در گل و روستاییان دست به سر نظارهگر ویرانیهایی بودند که دو روز بارش باران بهاری خانههای آنان را با خود شست و برد تا دست تقدیر برگی دیگر از سرنوشت مردمان سختکوش مغان را که دست در خاک و روی بر آسمان دارند تا رحمتی نازل شود، ورق بزند.
تخریب پلهای ارتباطی بین دو شهر بیله سوار و گرمی، از بین رفتن ۱۰۰ درصدی راههای ارتباطی روستایی این دو شهر، خسارت شدید به باغات میوه و دامداریهای منطقه، تخریب منازل مسکونی روستاییان در روستاهای ادولو، مرادلو، بیگ باغلو، اکبرداود و … در بیله سوار و بسیاری از روستاهای گرمی ارمغان شوم سیل خانمان برانداز بهار در مغان بود که دل سوزاند و کسی کاری از دستش برنیامد.
خسارت سیل به باغات و حیاط منازل مسکونی در روستای گون پاپاق بیله سوار در بخش مرکزی، تخریب پل ارتباطی روستای جهانخانملو در مسیر گرمی به بیله سوار، سیلابی شدن شهرک ولیعصر گرمی و … تنها بخش کوچکی از خسارات وارد شده بعد از این سیل غافلگیر کننده است.
بازدید فرماندار بیله سوار از پلهای محور بیله سوار به انجیرلو و هماهنگی برای برقراری ارتباط مواصلاتی در ساعات اولیه وقوع سیل انجام شد و صاحبعلی اصغری در این بازدید با اشاره به اینکه ۲۵ روستای شهرستان بیله سوار درگیر سیل دیشب بودند، اظهار کرد: خوشبختانه این سیل تلفات جانی نداشته اما به مزارع، باغات، نوار انسداد مرزی، جاده و پل و برخی منازل و تأسیسات از جمله لوله آب مسیر و فیبرنوری و تلفن، گاز خساراتی وارد شده است.
وی با بیان اینکه تعدادی از احشام و طیور در شهرستان در اثر سیل تلف شده است، خاطرنشان کرد: براثر جاری شدن سیل در دو شهرستان همجوار گرمی و بیله سوار شرایط اضطراری را در این منطقه شاهد هستیم و کمک رسانی به آسیب دیدگان با اولویت در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: در سیل شبانه روز گذشته ۲۵ روستای بخش مرکزی بیله سوار درگیر سیلاب شدید شدند که براثر این رخداد در روستای بیگ باغلو گاز قطع شده و و تلاش بر برقراری گاز اهالی این روستاست.
اما وضعیت در گرمی به مراتب بدتر از شهرستان بیله سوار است و گزارشهای خبرنگار میدانی خبرگزاری مهر از آخرین وضعیت گرمی پس از سیل حاکی است؛ آب آشامیدنی شهر قطع و ۱۵ روستا خسارت جدی دیده است.
مردم این شهر مرزی با تاکید بر اینکه مدیریت بحران سریعاً در شهرستان حضور یابند، خواستار حمایت جدی و حضور مسئولان در این شهرستان هستند تا در جریان عمق خسارات و فاجعه قرار گرفته تا بتوانند تصمیم درستی برای نجات مردم از بحران به وجود آمده بگیرند.
دادستان گرمی در تشریح آخرین وضعیت سیل این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: سیل باعث تخریب پل جهانخانملو و بیگباغلو شده که این واقعه راه ارتباطی با بیله سوار و پارس آباد را نیز قطع کرده است.
فرهانی بیان کرد: خط انتقال آب شرب در اثر این رخداد طبیعی قطع و مرکز شهرستان و ۶۰ روستا شاید تا اندک ساعتی آب برای مصرف نخواهند داشت و خطوط تلفن همراه و ثابت نیز دچار اختلال است.
وی افزود: خسارت وارد شده به ۱۰ الی ۱۵ روستا به صورت جدی مشاهده شد و به شهرک صنعتی نیز آسیب جدی وارد آمده و گاز قسمتی این شهرک نیز قطع شده است.
مردم محلی شهر گرمی اذعان دارند؛ گرمی پس از این رخداد و ورود گل لای به معابر و خیابانها از نمای شهری خود خارج شده و ضروری است سریعاً اکیپ مدیریت بحران استان اردبیل در اسرع وقت در شهرستان حضور یابند که به منظور تسریع در این امر با دادستان مرکز استان نیز مکالمات تلفنی انجام شده است.
ادامه گزارش خبرنگار مهر را اینجا بخوانید.
آبی که برکت نبود / روایتی از سیل در خراسان شمالی
هشدار نارنجی هواشناسی خراسان شمالی صادر شده بود اما کسی خیال نمیکرد بارشها به این حد باشد؛ بارشهایی که شامگاه شنبه در فاروج و شیروان به وقوع پیوست و باعث شد ۴ نفر نیز اسیر سیلاب شده و جان خود را از دست دهند.
بارش ۲۰ دقیقهای باران به حدی بود که برخی روستاهای فاروج را با مشکلاتی مواجه کرد؛ ادامه این سیلاب به روستاهای شیروان رسید و در آنجا نیز مشکلات متعددی ایجاد کرد.
دولت اسماعیل زاده، فرماندار شیروان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شنبه شب سیلابی که از سوی خرق فاروج راه افتاده بود وارد روستاهای شیروان شد.
فرماندار شیروان ادامه داد: این سیلاب ابتدا به «فیض آباد» رسید که آسیبی بر جای نگذاشت.
وی افزود: در منطقه «قلعه حسن» مسدودی دو ساعته جاده را شاهد بودیم.
اسماعیلزاده تصریح کرد: دره گلیان نیز با سیلاب مواجه شد که زن و شوهر سوار بر تراکتور بر اثر واژگونی گرفتار سیلاب شده و جان خود را از دست میدهند.
وی بیان داشت: جنازه این دو فرد پیدا شده است.
غلامرضا شفیق نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع سیلاب در استان، اظهار داشت: متأسفانه در این حادثه ۴ نفر جان خود را از دست دادند.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی ادامه داد: از این افراد ۲ نفر در روستای مایوان و چوکانلوی فاروج و ۲ نفر در گلیان شیروان جان باختند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان هواشناسی روز گذشته هشدارهای هواشناسی را داده بود، افزود: مردم به این هشدارها توجه لازم را داشته باشند.
اما علاوه بر تلفات جانی، این سیلاب باعث خسارت متعددی به حوزههای دامی و کشاورزی داشت.
شفیق در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیشترین خسارتهای وارد شده به ترتیب به روستاهای استاد در فاروج و گلیان در شیروان بوده است.
وی با بیان اینکه در روستای استاد با جاری شدن سیلاب انشعابات آب، برق و گاز قطع شد، گفت: با تلاشهای صورت گرفته برق و گاز از دیروز وصل شده است.
شفیق افزود: اما سیلاب خسارتهای زیادی را به انشعابات آب در این روستا وارد کرده و خطوط آب دچار آب بردگی شده اند که هم اکنون آبرسانی سیار در حال انجام است و مشکل آب طی امروز حل خواهد شد.
ادامه گزارش خبرنگار مهر را اینجا بخوانید.
تگرگ و سیل ۲۷۰ میلیارد تومان به باغات و زیرساخت های خوی خسارت زد
ذبیح الله کاظمی در جلسه ستاد مدیریت بحران خوی افزود: عصر دیروز بارش شدید تگرگ و جریان سیل در خوی به بیش از ۹۰۰ هکتار از مزارع و باغات شهرستان بین ۸۰ تا صد درصد خسارت وارد کرد.
وی بابیان این اینکه در جریان بارش تگرگ بخش فیرورق و باغات شهر فیرورق بیشترین خسارت را متحمل شده است افزود: بارش تگرگ و جریان سیل به ۷۰۰ هکتار از باغات گیلاس، آلبالو، سیب و گردو و ۲۰۰ هکتار هم مزارع کشاورزی منطقه خسارت وارد کرده است.
فرماندار خوی از ادامه ارزیابیها خسارت ناشی از تگرگ و سیل در این شهرستان خبر داد و افزود: بر اساس ارزیابی اولیه کارشناسان بارش تگرگ و جریان سیل به بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان به باغات و مزارع شهرستان خسارت وارد ساخته است.
کاظمی تصریح کرد: جریان سیل همچنین به بیش از ۴۰ کیلومتر راه روستایی و زیرساختهای این شهرستان در بخشهای قطور، فیرورق و مرکزی خسارت وارد کرده است.
سیلاب در زنجان و آبگرفتگی منازل
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان از تخلیه آب ۲۴ منزل روستایی در پی سیل چهارشنبه شب در روستاهای اندآباد علیا، نیکپی و اندآباد سفلی توسط نیروهای هلال احمر خبر داد.
حکمت الله هاشمی روز پنج شنبه گفت: ساعت ۱۷ و ۴۵ دقیقه عصر چهارشنبه گزارش آبگرفتگی منازل مسکونی در روستاهای «اندآباد علیه و سفلی و نیکپی» به ندای امداد هلال احمر اطلاع داده شد.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان زنجان تاکید کرد: بلافاصله هفت تیم شامل سه تیم جادهای و چهار تیم سیلاب از شهرستانهای زنجان و ماهنشان همراه با سه آمبولانس و چهارخودروی کمکدار برای امدادرسانی به آسیب دیدگان ناشی از سیلاب اعزام شدند.
وی گفت: این تیمهای امدادی بیان شده شامل ۳۲ نیرو اعم از ۱۸ امدادگر و نجاتگر و ۱۴ نفر از نیروهای جمعیت هلال احمر بودند.
هاشمی ادامه داد: پیش از این نیز سیل شامگاه ۶ خرداد در روستای حاج سیران پنج واحد مسکونی را که دچار آبگرفتگی کرد که توسط تیمهای عملیاتی هلال احمر تخلیه شد.
جزئیات خسارت بارش باران در ۳ شهرستان گیلان
امیر مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بعد از بارش شدید باران و وزش تندباد در برخی نقاط گیلان، بررسی خسارت احتمالی این جریانات جوی در دستور کار مدیریت بحران قرار گرفت.
وی از مسدود شدن محور روستایی تالش بر اثر رانش زمین خبر داد و افزود: بر اثر بارش شدید باران در شبانه روز گذشته، حرکت گل و لای از مناطق مرتفع در منطقه آق اولر شهرستان تالش منجر به مسدود شدن راه روستایی شد که با کمک نیروهای بخشداری و گروه واکنش سریع فرمانداری شهرستان تالش، این جاده باز شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان از قطعی برق در مناطق ماسوله رودخان و قلعه رودخان شهرستان فومن خبر داد و بیان کرد: برق این مناطق بر اثر بارش باران در شبانه روز گذشته قطع شد.
مرادی ادامه داد: سقوط تیر برق و آب گرفتگی خانهها بر اثر بارش باران و طوفان در مناطق ماسوله رودخان و قلعه رودخان شهرستان فومن صورت گرفت که با کمک نیروهای فرمانداری و بخشداری، مشکلات این مناطق برطرف شد.
وی از قطعی پست برق ۶۳ کیلوولت شهرستان شفت هم بر اثر بارش باران و سقوط درخت خبر داد و افزود: با کمک نیروهای فرمانداری و گروههای کمکی از شهرستانهای مجاور، مشکل قطعی برق در شهرستان شفت برطرف شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان از تخریب سقف ۳ خانه در شفت بر اثر بارش باران و وزش باد خبر داد و اضافه کرد: مالکان خانهها و املاک آسیب دیده بر اثر بارشهای شبانه روز گذشته در گیلان، برای جبران خسارتهای وارده، با در دست داشتن مدارک و اسناد مالکیت به بخشداری و فرمانداری شهرستان خود مراجعه کنند.
آخرین وضعیت برخی مناطق گرفتار سیلاب شهرستانهای استان مرکزی
مدیرکل مدیریت بحران استان مرکزی آخرین وضعیت برخی مناطق گرفتار سیلاب شهرستانهای فراهان و تفرش در پی بارشهای مانسونی عصر چهارشنبه و روند عملیات خدماترسانی را تشریح کرد.
امید محترمی صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران با تشریح آخرین وضعیت آبگرفتگی و سیلاب عصر چهارشنبه ۱۰ خردادماه در مناطقی از استان در پی بارشهای رگباری بیان کرد: شکلگیری جریان بارشی توده همرفتی در چند نقطه از شهرستان فراهان و تفرش بارشهای گسترده مانسونی را به همراه داشت و موجب سیلابی شدن مسیلها و رودخانههای منطقه گردید.
وی ادامه داد: با توجه به هشدار قبلی هواشناسی و هماهنگی انجامشده تمامی دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران بهمنظور مقابله با سیلاب احتمالی در آمادهباش کامل قرار داشتند.
محترمی تصریح کرد: افزایش حجم بارشها در منطقه تلخاب و روستای حدوداً ۲۰ خانواری کلاً در بخش مرکزی شهرستان فراهان موجب سیلابی شدن رودخانه و طغیان آب گردید که در همین راستا در مجموع در روستای کلاً یک واحد بهصورت کامل و دو واحد بهصورت جزئی دچار آبگرفتگی شدند که ساکنان هر سه واحد فصلی بوده و ساکن دائم نیستند.
ادامه خبر در لینک خسارت جزئی سیلاب در فراهان / خدماترسانی فوری ستاد مدیریت بحران بخوانید.
تصاویری از خسارات سیلاب در اردبیل
کد مطلب: 184402