کد مطلب: 189109
 
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۳۷
الکترودهای مختلفی برای جوش دادن قطعات فلزی به یکدیگر وجود دارند که برخی از آن‌ها مانند الکترود 6013 و 7018 پرطرفدارتر هستند.در این مطلب سعی کردیم به بررسی تفاوت این دو الکترود بپردازیم.
بررسی تفاوت های الکترود 6013 و 7018
 
به گزارش ایران خبر، در دنیای جوشکاری، الکترودهای مختلفی برای جوش دادن قطعات فلزی به یکدیگر وجود دارند که برخی از آن‌ها مانند الکترود 6013 و 7018 پرطرفدارتر هستند. هر دوی این الکترودها برای جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد اما سوال اصلی اینجاست که تفاوت الکترود 6013 و 7018 در چیست؟به زبان ساده، این دو ماده مصرفی از نظر چه پارامترهایی با هم متفاوت هستند؟ ما در این مطلب، این موضوع را به طور کامل بررسی کرده‌ایم تا بیشتر با فرق الکترود 6013 و 7018 آشنا شوید. با ما همراه باشید.
 
بررسی الکترود 6013

الکترود 6013 که در بین جوشکاران بسیار پرطرفدار است، در دسته‌ی الکترودهای مصرف شدنی قرار می‌گیرد و در هنگام جوشکاری ذوب می‌شود. از این محصول بیشتر برای جوش دادن فولادهای کربن متوسط استفاده می‌شود و امکان استفاده از آن در تمامی موقعیت‌های جوشکاری (مانند جوشکاری عمودی یا سقفی) وجود دارد. جوش‌های حاصل از این ماده مصرفی، کیفیت بسیار بالایی دارد و جوشکاران با استفاده از آن می‌توانند جوش یکنواخت و یکدستی را داشته باشند.
الکترود 6013، روکشی روتیلی (ترکیبی از اکسید آهن، سیلیکات سدیم و کربنات سدیم) دارد که با انتشار گازهای محافظ در هنگام ذوب شدن، از حوضچه مذاب در برابر آلودگی‌ها و اکسید شدن محافظت می‌کند. استفاده آسان در کنار کیفیت بالای جوش باعث شده تا علاوه بر جوشکاران حرفه‌ای، افراد مبتدی هم بیشتر از این الکترود برای جوش دادن فلزات استفاده کنند.

کاربردها: مناسب برای جوشکاری انواع درب و پنجره، اسکلت‌های فلزی، ورق‌های نازک فولادی و مخازن نگهداری
الکترود 6013
 
بررسی الکترود 7018
در ادامه‌ی مطلب تفاوت الکترود 6013 و 7018 به نوع دوم می‌رسیم که در دسته‌ای الکترودهای قلیایی قرار می‌گیرد که با روکش کم هیدروژن پوشیده شده است. این روکش هم هنگام ذوب شدن، گاز محافظ تولید می‌کند تا از حوضچه مذاب در برابر آلودگی‌ها و اکسیدن شدن محافظت کند. با وجود روکش کم هیدروژن در الکترود 7018، جوش‌های تولید شده استحکام کششی زیادی دارند و ترک خوردگی ندارند.
امکان استفاده از این الکترود برای تمامی حالت‌های جوشکاری مانند عمودی، افقی، شیب دار و ... وجود دارد. به علاوه، با استفاده از این ماده مصرفی می‌توان جوشکاری با کیفیتی را انجام داد و محل جوش تمیز باقی می‌ماند. یکی از عیوب جوشکاری با این ماده مصرفی، پاشش جوش است که در این الکترود بسیار کم است. به بیان دیگر الکترود 7018 پاشش جوش بسیار کمی دارد که همین موضوع می‌تواند به تمیز ماندن سطح جوشکاری کمک کند.

کاربرد‌ها: قابل استفاده برای جوشکاری انواع لوله‌ها، جوشکاری مخازن، سازه‌های فولادی، فولادهای پر آلیاژی و سخت و ریل‌های قطار
الکترود 7018


5تفاوت الکترود 6013 و
7018

اکنون که با این دو مواد مصرفی جوشکاری آشنا شدید، در این بخش قصد داریم به 5 فرق الکترود 6013 و 7018 را بررسی کنیم.
1. استحکام کششی:
اولین تفاوت الکترود 6013 و 7018 در میزان استحکام کششی است که هر چه بیشتر باشد، الکترود قدرتمندتر و بادوام‌تر خواهد بود. استحکام کششی الکترود 7018 بالاتر از الکترود 6013 است و به همین دلیل از این ماده مصرفی بیشتر برای جوش دادن سازه‌های فلزی بزرگ و ورق‌های ضخیم استفاده می‌کنند.
2. قیمت:
یکی دیگر از تفاوت‌های این دو ماده مصرفی، در قیمت الکترود است. الکترودهای 7018 تا حدودی گران‌تر از الکترودهای 6013 هستند و برای خرید آن‌ها باید بیشتر هزینه کرد.
3. نوع پوشش:
پوشش الکترود می‌تواند در سطح نفوذ جوش و شرایط نگهداری تاثیرگذار باشد. در الکترود 7018، از پوشش کم هیدروژن و پودر آهن استفاده شده است که در مقابل رطوبت، مقاومت چندانی ندارد. در نتیجه، این محصول را باید در شرایطی به دور از رطوبت نگهداری کرد. این در حالی است که رطوبت روی پوشش الکترود 6013 اثر چندانی ندارد.
4. سطح نفوذ:
سطح نفوذ جوش یکی دیگر از تفاوت‌های این ماده مصرفی به شمار می‌رود و الکترود 7018 نفوذ جوش بیشتری نسبت به الکترود 6013 دارد.
5. کاربردها:
الکترود 6013 بیشتر برای فولادهای کم کربن و کم آلیاژ مانند درب و پنجره مناسب است. در نقطه مقابل، از الکترود 7018 معمولا برای جوش دادن فولادهای ضخیم و پر از کربن استفاده می‌کنند. به طور کلی، ضخامت قطعه کار موضوع تعیین کننده‌ای برای انتخاب یکی از این دو الکترود برای جوشکاری است.
 
جمع‌بندی
ما در این مقاله دو نوع از الکترودهای رایج جوشکاری را بررسی و به تفاوت الکترود 6013 و 7018 اشاره کردیم. هر دوی این الکترودها برای جوشکاری مناسب هستند و با استفاده از آن می‌توان قطعات فلزی را به یکدیگر متصل کرد. اما این دو ماده مصرفی جوشکاری از نظر کاربرد، قیمت، استحکام کششی، پاشش و عمق جوش با یکدیگر فرق دارند که در این مقاله به آن اشاره کردیم. با این حال، برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این دو الکترود و همچنین خرید آن‌ها، کافیست که با شماره‌ی 54663000-021 تماس بگیرید تا کارشناسان جوش واحد بازرگانی تسفا اطلاعات و راهنمایی‌های لازم را در اختیار شما قرار دهند.