کد مطلب: 39304
 
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۳
امروزه خیلی ها سعی می کنند پیش از گذشته به ظاهر و سر و وضع خود توجه داشته باشند و به همین دلیل ممکن است گاهی از روش های مختلف و غیرموجهی برای زیباترشدن خود استفاده کنند.
عوارض خطرناک کاشت مژه
 
به گزارش ایران خبر، مدتی است که برخی از خانم های جوان برای زیباتر به نظر رسیدن چشم هایشان به کاشت مژه های مصنوعی رو آورده اند، در حالی که پزشکان هشدار می دهند که این کار عواقب بسیار خطرناکی در پی دارد. در این مطلب با دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست درباره عواقب این مد خطرناک گفت و گو کرده ایم.برای گذاشتن مژه مصنوعی از چسب های خاصی استفاده می شود.
آیا این چسب ها خطرهایی برای چشم و مژه دنبال دارد یا نه؟
بله، قطعا خطرهایی دارد. چسب مژه مصنوعی می تواند باعث التهاب پوست پلک و زمینه ساز اگزما و حساسیت شود. البته ممکن است این عوارض در اولین نوبت بروز نکند ولی فرد بعد از چند بار استفاده از مژه مصنوعی معمولا دار مشکل می شود. ضمن اینکه این چسب ها حاوی ماده سرطان زا نیز هستند.
پس امکان اینکه فرد پس از کاشت مژه مصنوعی دچار حساسیت هم شود، وجود دارد؟
بله، مژه های مصنوعی حاوی فلزات سمی و مواد نگهدارنده شیمیایی هستند که خود دلیلی محکم برای دوری از آن است. ضمنان اگر به لاتکس حساسیت دارید، اول باید مطمئن شوید که چسب مژه مورد استفاده حاوی این ماده حساسیت زاست یا نه. البته این موضوع تقریبا غیرممکن است زیرا این چسب ها بدون وجود لاتکس نمی توانند مژه را روی پلک نگه دارند. بنابراین بهتر است حداقل قبل از انجام این کار به کلینیک های آلرژی مراجعه کنید تا تست های تشخیصی برایتان انجام شود.
چرا پس از گذاشتن مژه های مصنوعی مژه های قبلی شروع به ریزش می کنند؟
چون فشار زیادی به پیاز مژه وارد می شود و ممکن است فرد مژه های خود را برای همیشه از دست بدهد. به همین دلیل توصیه می کنیم هرگز برای زیبایی مژه های خود دنبال روش های خطرناک نروید و فقط از ریمل که به مراتب ارزان تر، ساده تر و در عین حال موثر هم است، استفاده کنید. البته ریمل های نامرغوب هم ممکن است باعث حساسیت و عفونت چشم خانم ها شوند.
بسیاری از خانم ها فکر می کنند کاشت مژه، روش موثری برای اصلاح کم پشتی مژه های آنها یا زیباتر به نظر رسیدنشان است. به همین دلیل به آرایشگاه ها مراجعه می کند. آیا این کار درست است؟
نه به هیچ وجه، آرایشگر هرگز برای شما مژه نمی کارد. فقط مژه مصنوعی را با چسبی مقاوم تر نصب می کند. این روش هم همان خطرهای استفاده از مژه مصنوعی را دارد. همچنین به دلیل تعداد بالای تک مژه ها و استحکام بیشتر چسب، فشار بیشتری به پلک وارد می کند. کاشت مژه روشی بسیار دشوار است و فقط به وسیله متخصص پوست و برای افرادی که دچار سانحه و سوختگی شده اند، انجام می شود.
برای کم پشتی مژه ها چه پیشنهادی دارید؟
بهتر است افرادی که این مشکل را دارند به متخصص پوست مراجعه کنند و با گرفتن دارو مشکلشان را حل کنند. چون کاشت مژه نه تنها مشکل آنها را حل نخواهد کرد بلکه عواقب بیشتری را هم به دنبال خواهدداشت.
افرادی که از مژه مصنوعی استفاده می کنند باید با بروز چه مواردی به پزشک مراجعه کنند؟
اگر در اثر استفاده از مژه های مصنوعی با مواردی مانند پرخونی در چشم، خارش در پلک، ترشح از لبه پلک، درد در چشم و قرمزی در لبه پلک مواجه شدند، باید هرچه سریع تر مژه مصنوعی خود را بردارند.
استفاده از مژه مصنوعی احتمال گل مژه را افزایش می دهد
دکتر محمد نیلفروش زاده: معمولا کاشت مژه یا چسباندن مژه مصنوعی به وسیله چسب های مخصوصی که بسیار قوی هستند، انجام می شود که به راحتی هم قابل کندن نیستند اما این کار عوارض جانبی ای هم دارد که از آن جمله می توان به تغییر رنگ پلک در ناحیه و اطراف چشم به خصوص تیره رنگ شدن پوست در حاشیه پلک اشاره کرد. همچنین تحریک چشم که علائمی از جمله قرمزی، خارش، ورم، سوزش، خشکی و در بعضی موارد پوسته ریزی پلک چشم را نیز شامل می شود.
اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که افراد به چه قصدی می خواهند این کار را انجام دهند؟ آیا منظورشان از این کار تنها زیبایی است یا اینکه واقعا مژه های کم پشتی دارند؟ اگر مژه هایشان کم پشت است باید حتما علتش را پیدا کنند و نزد متخصص پوست بروند. به هرحال کاشت مژه مصنوعی، آن هم به صرف زیبایی، عواقب بدی در پی دارد و باعث بروز اگزما و حساسیت چشمی خواهدشد.
ضمن اینکه توصیه می شود افرادی که مژه های کم پشتی دارند از مواد آرایشی کمتر استفاده کنند یا حداقل از مواد خوبی در این زمینه بهره بگیرند. مثلا زدن یک ریمل مرغوب به مراتب بهتر از کاشت مژه است چون کاشت مژه مصنوعی در درازمدت محلی برای جمع شدن باکتری ها و انواع عفونت ها می شود.
به همین دلیل اگر قصد چنین کاری دارید لازم است یک بار دیگر به خوبی به آن فکر کنید و عواقبش را درنظر بگیرید. چون مژه های مصنوعی خونرسانی را در سطحی که مژه روی آن چسبانده شده کم می کنند و باعث کم پشتی مژه های طبیعی می شوند. مژه مصنوعی احتمال ابتلا به عفونت، به خصوص گل مژه را افزایش می دهد و این مساله در افرادی که استعداد ابتلا به گل مژه را دارند خیلی بیشتر است. به طور کلی، افرادی که از مژه های مصنوعی استفاده می کنند بیشتر به گل مژه مبتلا می شوند.
مژه های مصنوعی می توانند فقط برای بعضی از افراد مفید باشند. برای مثال اگر فردی مژه اش را در اثر سوختگی یا بیماری، از دست بدهد و امکان کاشت مژه فراهم نباشد، پزشک استفاده از مژه های مصنوعی را توصیه می کند. قطعا تشخیص اینکه فرد شرایط کاشت مژه را دارد یا نه، بر عهده پزشکان است، نه آرایشگران! از طرف دیگر، مژه مصنوعی مانند لوازم آرایشی یک وسیله شخصی است؛ پس مژه مصنوعی دست دوم، به خصوص وقتی شخص دیگری را که قبلا از آن استفاده کرده نمی شناسید، جدا خودداری کنید.
به هیچ وجه مژه های مصنوعی خودتان را هم به کسی قرض ندهید. این مژه ها باید به صورت یکبار مصرف باشند و استفاده از یک مژه مصنوعی و چسب مخصوص آن به دفعه های زیاد توصیه نمی شود چون به طور یقین این مژه ها با هر بار کندن و چسباندن دوباره دچار آلودگی می شوند و به چشم آسیب وارد می کنند. درضمن آرایشگران معمولا برای اینکه چشم ها کنار مژه مصنوعی زیباتر به نظر برسند، گذاشتن لنز را هم پیشنهاد می کنند ولی این کار احتمال عفونت چشم را تا چند برابر زیاد می کند.
از طرفی دیگر، روی مژه مصنوعی نباید ریمل زد چون احتمال ابتلا به عفونت و التهاب شدید چشم بالا می رود. اگر در اثر استفاده از مژه های مصنوعی یا مواردی مانند پرخونی در چشم، خارش در پلک، ترشح از لبه پلک، درد در چشم و قرمزی در لبه پلک مواجه شدید باید هرچه سریع تر مژه مصنوعی را بردارید.
منبع : سلامت