ایران خبر- این یادداشت به قلم محمدعلی وکیلی در ادامه می افزاید: آنچه از شواهد پیداست کری در لحظه نهایی شدن توافق از طریق ویدئو کنفرانس با آقای اوباما و تیم مشاورانش ارتباط برقرار کرد و در نتیجه موضع عوض کرد و گارد مخالف گرفت.
اینکه در آمریکا چه اتفاقی افتاده که به این سرعت عقب نشسته اند و لگد به کاسه توافقات کوبیدند خود نیازمند رمزگشایی است. اما یک چیز از همان ابتدا پیدا بود و بر اراده طرف آمریکایی سایه انداخته بود و آن مخالفت رژیم صهیونیستی است. این چندمین بار است که در لحظه آخر و در هنگام امضاء گویا دستی از آستین آمریکایی ها خارج و دست دراز شده کری برای امضاء را پس می زند و قلم از دستش می گیرد.
آن دست نامرئی همان دست بنیامین نتانیاهوست. به عبارتی عقب نشینی کنونی آمریکایی ها و موضع عوض کردن شان سند دیگری است دال بر اینکه رژیم صهیونیستی بر حاکمیت آمریکا سایه انداخته و اراده آن رژیم بر دولتمردان آمریکا حاکم است. ملت آمریکا در گروگان لابی صهیونیسم می باشد و چیزی به نام منافع ملی در آمریکا وجود ندارد. هر چه هست منافع رژیم صهیونیستی است و این برای جهان کنونی یک فاجعه و تراژدی بزرگ بحساب می آید.
بی شک بازنده شکست مذاکرات دولت آمریکا و شخص اوباما خواهد بود. دنیا به واقعیت بردگی مدرن پی خواهد برد و متوجه خواهد شد که چیزی در واقعیت قدرت بنام حاکمیت مستقل دولت آمریکا وجود ندارد بلکه این دولت همچون ایالتی از ایالات صهیونیسم نقش ایفا می کند. اگر مذاکرات تا ساعات آینده به نتیجه نرسید پیامدهای وحشتناکی برای طرف آمریکایی خواهد داشت که در زیر به مواردی از آن اشاره می شود:
1- افکار عمومی دنیا مسئول شکست مذاکرات را تیم بی کفایت آمریکا قلمداد خواهد کرد و عواقب آن متوجه آن کشور خواهد بود.
2- ایران نه تنها خود را در چارچوب طرح«برجام» محدود نخواهد کرد که بسرعت به پیش از شرایط ژنو و لوزان برخواهد گشت و آنچنانکه جناب دکتر روحانی اعلام داشتند این بار مسیر هسته ای خود را با سرعت هر چه بیشتر ادامه خواهد داد.
3- شـــکست مـذاکرات قادر به ترمیم شکاف دیوار تحریم ها نخواهد بود و نظام تحریـــم ها از هـم پاشیده است و آمریکا نیز فاقد اقتدار لازم در برپایی مجدد نظام تحریم ها و یا تشدید تحریم می باشد.
4- بحران کنونی اروپا در نتیجه خروج یونان از واحد یورو آنچنان وخیم هست که دیگر اعضای این اتحادیه قدرتی برای ورود به یک تقابل هزینه ساز ندارند.
5- واقعیت های خاورمیانه احتمال ریسک پذیری آمریکا را به صفر رسانده است و برای فرض تقابل نظامی صفر درصد احتمال وجود دارد.
6- اعتماد به نفس روسها و خروش قدرتهای نو ظهور شرق آسیا فرصتی برای یکه تازی آمریکا نخواهد گذاشت.
7- رفتار منطقه ای ایران تغییر خواهد کرد و با رویکرد تهاجمی با مسایل برخورد خواهد شد.
8- با شکست مذاکرات هسته ای فرصت گفتگو و مذاکره از دست خواهد رفت و دیگر برای هیچ مسئله ای نسخه گفتگو جوابگو نیست و فاجعه ای عظیم تر از اینکه در روابط بین الملل گفتگو به بن بست برسد قابل تصور نخواهد بود.
با همه اینها همچنان امیدواریم در لحظات پیش رو شاهد بروز عقلانیت بر رفتار طرف آمریکایی و برگشت صادقانه آنان به میز مذاکره باشیم و دنیا فرصت کنونی را غنیمت شمارد و ارزش صلح و گفتگو و عدالت را با امضای توافق هسته ای بچشند و راه طی شده به سرخط برگشت نکند.
دور گردون گر دو روزی بر مراد ما نرفت
دائماً یکسان نباشد حال دوران غم مخور