کد مطلب: 116844
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۷
محمد متوسلانی، بازیگر پیشکسوت سینما، در گفتگویی از اما و اگرهای بازگشت بهروز وثوقی، خاطراتش از فردین و ناصر ملک مطیعی و روند ممنوعالتصویری بازیگران سینما پس از انقلاب گفت.
به گزارش
ایران خبر، محمد متوسلانی در گفتوگویی با سپیده آماده در سایت تماشا گفت: «من آرزو میکنم که بهروز وثوقی به ایران برگردد، نبود بهروز وثوقی هم به ضرر خود بهروز وثوقی بود و هم به ضرر سینمای ایران، اما من فکر نمیکنم شرایط برای ورود بهروز وثوقی به ایران آماده باشد.»
او ادامه داد: «هیچ کسی نمیتواند این تضمین را بدهد که اگر بهروز وثوقی برگردد، مشکلی برایش اتفاق نمیافتد، بسیاری از افراد مجوزهایی گرفتند و به ایران برگشتند، اما در کشور با مخالفتهایی از سوی برخی نهادها روبهرو شدند و در نهایت نتوانستند فعالیت خودشان را ادامه بدهند. اسباب تاسف است که مراکز تصمیمگیری ما یکی دوتا نیستند و در نتیجه نمیتوان به اتکا به نظر یکی از این نهادها کاری انجام داد.»
این بازیگر پیشکسوت افزود: «اگر بهروز وثوقی این اعتماد را داشته باشد که با ورود به کشور با مشکلی روبهرو نمیشود، حتی اگر مجوز فعالیت سینمایی را هم نداشته باشد، همین فردا به کشور برمیگردد، اما این اعتماد وجود ندارد.»
کارگردان فیلم «سازش و ذبیح» در خصوص همکاریاش با بهروز وثوقی در این فیلم تاکید کرد: «بهروز وثوقی عاشق کارش بود، بسیار متمرکز و پرتلاش، کوشش بهروز وثوقی وقتی که با شوق و تواناییاش همراه شد، به موفقیتش در عرصه بازیگری انجامید. من خیلی خوشحال بودم که در فیلم «سازش و ذبیح» با او همکاری کردم، بهروز با اینکه یک سوپراستار بود اما همه جوره در خدمت نقش و کار بود و به همین دلیل کار کردن با او بسیار لذت بخش بود. بهروز آدم بسیار منظمی بود و حتی یک بار هم اتفاق نیفتاده بود که او دیر به سر صحنه برسد.»
در ادامه، متوسلانی در خصوص ناصر ملکمطیعی گفت: «ناصر اولین ستاره سینمای ما بود، قبل از آقای ملکمطیعی، نقش جوان اول فیلمها را آقایان دانشور، قنبری و محزون بازی میکردند اما هیچکدام نتوانسته بودند جایگاهی که باید را در سینما، از آن خودشان کنند تا اینکه ناصر ملکمطیعی با فیلم «ولگرد» تبدیل به یک ستاره شد و پس از آن در فیلمهای دیگر هم در همان شمایل حاضر شد و در ذهن مخاطبان سینما باقی ماند.»
او در خصوص محمدعلی فردین هم گفت: «فردین چهرهای سینمایی داشت و بازیگری مستعد بود و اوج کارش هم در فیلم «گنج قارون» بود به این دلیل که در نقش جوانی از طبقه پایین اجتماع ظاهر شده بود که عاشق دختری از طبقه بالای اجتماع میشود و گنج قارون در واقع فیلمی سیندرلایی بود. فردین هم مثل هر هنرپیشه دیگری دلش نمیخواست در یک نقش محدود و کلیشه شود، کما اینکه در زمان کارگردانی، فیلم «جهنم به اضافه من» و «بر فراز آسمانها» را ساخت و در آنها نقشی متفاوت را ایفا کرد.»
کارگردان فیلم «ترس و تاریکی» در خصوص اتفاقهای پس از پیروزی انقلاب که به خروج و ممنوعالفعالیتی ستارهها انجامید، بیان داشت: «بهروز وثوقی قبل از انقلاب برای حضور در یک پروژه سینمایی از ایران رفت و همانجا ماندگار شد و برنگشت. محمدعلی فردین و ناصر ملکمطیعی در کشور ایران باقی ماندند اما نتوانستند مجوز فعالیت بگیرند. فردین و ملک مطیعی تا مدتها امیدوار بودند که اتفاقی بیفتد و مجوز بازیگری بگیرند، اما این اتفاق هیچ وقت نیفتاد.»
محمد متوسلانی، بازیگر، کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده سینما، بازیگری در سینما را از سال 1337 و با بازی در فیلم «طوفان در شهر ما» آغاز کرد. وی در کنار منصور سپهرنیا و گرشا رئوفی، گروه کمدی معروف و موفق آن روزهای سینمای ایران را به وجود آورند. متوسلانی هم مانند بسیاری از ستارههای سینما پس از انقلاب ممنوعالتصویر شد و سالها بعد تنها توانست به صورت محدود، آن هم در عرصه کارگردانی به کار خود ادامه دهد./خبرآنلاین