کد مطلب: 176125
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۳۱
وزیر صمت گفت: عملیات جمع‌آوری باتری و کمک فنر قاچاق و تقلبی از روز ۱۵ فروردین‌ماه در چند استان آغاز شده و به تدریج در تمامی استان‌ها انجام خواهد شد.
 

به گزارش ایران خبر، سید رضا فاطمی امین در دومین جلسه سلسله نشست‌های ستاد «مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی» این وزارتخانه که امروز ۱۴ فروردین‌ماه با حضور وزیر دادگستری و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برگزار شد، اظهار کرد: در راستای مبارزه با قاچاق، کالاهای تقلبی، بی‌کیفیت و غیر استاندارد، کار جدیدی را در وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شروع کرده‌ایم و لوازم یدکی خودرو، لوازم‌خانگی، آرایشی و بهداشتی، پوشاک و دخانیات پنج اولویت نخست در اجرای این طرح خواهند بود.

وی افزود: ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در بخش تولید و دسترسی مصرف‌کنندگان به کالای اصل از جمله نتایج مثبت اقتصادی طرح مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی خواهد بود و اجرای تمامی اقدامات در نظر گرفته به صورت مستمر و هفتگی رصد و پایش شده و به صورت مرحله به مرحله با متناسب‌سازی اقتضایی طرح، پیش خواهیم رفت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه همه دستگاه‌ها از جمله وزارت دادگستری، سازمان تعزیرات حکومتی، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات در کنار اصناف، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان در این طرح، مشارکت و همکاری دارند، گفت: نخستین مرحله در حوزه لوازم یدکی خودرو است. همچنین سه اقدام را به صورت هم‌زمان در این حوزه آغاز می‌کنیم. مرحله نخست در مورد باتری و کمک فنر است، از قبل اعلام شده بود این کالاها باید کد رهگیری داشته باشند و کالاهای قاچاق و یا تقلبی جمع‌آوری می‌شوند. بر همین اساس از ۱۵ فروردین‌ماه، عملیات جمع‌آوری در چند استان آغاز شده و به تدریج در تمامی استان‌ها انجام خواهد شد.

لزوم تسریع ثبت نام و ثبت فاکتورها در سامانه جامع تجارت

وی افزایش شفافیت جریان کالا را اقدام دوم عنوان کرد و گفت: تعداد زیادی از تولید کنندگان، عرضه‌کنندگان و توزیع‌کنندگان قطعات یدکی خودرو در سامانه جامع تجارت ثبت نام کرده‌اند و صورت‌حساب‌های خود را ثبت می‌کنند و تأکید ما بر تسریع در انجام این کار است.

دریافت نکردن کدرهگیری به منزله کالای تقلبی و قاچاق است

به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت در پروژه شفافیت جریان کالا اگر کالایی کد رهگیری نگرفته و صورت‌حساب آن در سامانه جامع تجارت ثبت نشود، کالای تقلبی و قاچاق محسوب می‌شود.

فاطمی‌امین، نظام‌بخشی، ساماندهی و حرفه‌ای شدن نظام توزیع قطعات یدکی را سومین محور اقدامات دانست و ادامه داد: اکنون پراکندگی بسیار زیادی در این حوزه داریم که این موضوع کنترل‌ها را مشکل می‌کند. در تکمیل شفافیت جریان کالا و مقابله با کالای قاچاق در سطح عرضه و ردیابی گلوگاه‌های اصلی، سومین اقدام این است که شبکه توزیع لوازم یدکی را شناسنامه‌دار و مسئولیت‌پذیر کنیم تا نمایندگی‌ها قطعات سالم و با اصالت را عرضه کنند.

امیرحسین رحیمی، وزیر دادگستری نیز در دومین جلسه از سلسله نشست‌های ستاد «مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی» تأکید کرد که کالای جعلی و تقلبی باید معدوم شود و راهی جز این وجود ندارد، البته سازمان ملی استاندارد نیز باید به صورت جدی در خصوص مبارزه با کالای تقلبی اقدام کند، زیرا این سازمان نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند.

منبع : خبرگزاری ايسنا