20 سکه طلا برای آزادی
پسر جوان با دندانهایی لمینتشده و بینی و صورت عملکرده دستبند به دست در کنار سایر متهمان ایستاده است؛ جرمش سرقت موبایل است. گوشی تلفن همراهم را سمتش میگیرم تا گفتوگویمان را ضبط کنم؛ سؤال اولم این بود که چطور گوشی را سرقت میکنی؟ هنوز این جمله تمام نشده بود که گوشیام را در چشم برهم زدنی قاپید و گفت: اینطوری سرقت میکنم. سرعتم برای سرقت به قدری بالاست که شاکی هنوز در حال صحبت است که من گوشیاش را با خودم بردهام.
چرا سرقت میکنی؟
برای هیجان، سرگرمی، خوشگذرانی و تغییر حال و هوا این کار را میکردیم. من برقکارم و نصف یک مغازه لباسفروشی هم به نام من است. وضع مالی من و همدستم خوب است و فقط برای لذت بردن این کار را انجام میدهیم.
چطور دستگیر شدید؟
یک هفته قبل از زندان آزاد شدم. اما اعتیادی که به سرقت داشتم باعث شد دوباره سراغ دزدی بروم، اما پلیس دستگیرم کرد.
ماجرای پیشنهاد 20 سکه طلا چه بوده؟
موقع دستگیری به افسر پروندهام پیشنهاد دادم که اگر من و همدستم را آزاد کند، 20 سکه طلا به او میدهم. اما افسر پروندهام نه تنها توجه نکرد بلکه این پیشنهاد رشوه را هم در پروندهام ثبت کرد.
چه توصیهای به مردم داری که اموالشان به سرقت نرود؟
وقتی میخواهید با تلفن همراه صحبت کنید، گوشی تلفن را سمت دیوار بگیرید تا سارقان متوجه مارک و مدل گوشی شما نشوند. در خیابان از هندز فری استفاده کنید و پیامک ندهید. وقتی خودروی اینترنتی درخواست میکنید، کنار خیابان نایستید و گوشی بهدست نباشید. درهای خودرو را هم قفل کنید.
شناسایی سارق ورزشکار
پسر ورزشکار که کینه صاحبکارش را به دل گرفته بود، تصمیم به سرقت کفشهای کتانی از انبار او گرفت. اما هیکل ورزشکاری سارق او را لو داد.
انگیزهات برای سرقت چه بود؟
انتقامگیری از صاحبکارم. وقتی کفشها را دزدیدم، تصمیم داشتم آنها را بذل و بخشش کنم و به دوست و آشنا و حتی نیازمندان هدیه بدهم، اما دنبال پول نبودم.
مگر صاحبکارت چه کرده بود؟
به من تهمت دزدی زد و اخراجم کرد. او دروغ میگفت، من 6 ماه برایش کار کرده بودم و در این مدت زودتر میآمدم و دیرتر به خانه میرفتم و کارهای او را انجام میدادم.
سرقت را چطور انجام دادی؟
ساعت 4 صبح، آخرین روزهای اسفند بود که سوار بر خودروی پرایدم به کارگاه او رفتم و پس از تخریب قفل، در دو مرحله کفش و کتانیها را سرقت کردم. نقشه سرقت من کاملاً حرفهای بود، صورتم را پوشانده بودم و هیچ ردی از خودم به جا نگذاشتم، اما تصویرم را دوربینهای مداربسته گرفته بودند و صاحب تولیدی از روی هیکل و جثهام چون ورزشکارم، مرا شناسایی کرده بود.
گوشیقاپان مسلح
دو برادر، از متهمانی هستند که توسط پلیس بازداشت شدهاند. دو برادری که لحظاتی بعد از آخرین گوشیقاپی به دام افتاده و در بازرسی بدنی از آنها یک کلت کمری که به گفته خودشان 17 میلیون تومان آن را خریداری کرده بودند، کشف شد.
چه شد که دست به گوشیقاپی زدید؟
به خاطر پول. بیپولی و بدهکاری باعث میشود که راهی برای پولدار شدن پیدا کنی.
بدهیتان مگر چقدر بود؟
بالای 500 میلیون تومان. من و برادرم عضو سایتهای شرطبندی هستیم و پول زیادی را هم برای این موضوع خرج کردیم. شرطبندی ما بیشتر سر فوتبال بود و اوایل هم خوب بود و پول خوبی هم گیرمان میآمد. اما نمیدانم چه شد که ورق برگشت و باخت پشت باخت آمد. ما هم وسوسه شدیم که هر بار پول بیشتری بذاریم تا باخت قبلی را جبران کنیم اما به جای برد، بدهکارتر میشدیم. تا اینکه برادرم طعمه سارقان قرار گرفت. با هم در خیابان راه میرفتیم که موتورسواری دو ترک به ما نزدیک شده و گوشی تلفن همراه برادرم را قاپیدند. از اینکه گوشی برادرم سرقت شده بود، خیلی ناراحت شدم اما با خودم گفتم سرقت راه خوبی برای پولدار شدن است. اما در یکی از سرقتها دستگیر شدیم.
زمانی که بازداشت شدید، کلت کمری هم به همراه داشتید؟
بله کلت را 17 میلیون تومان از اینستاگرام خریده بودیم. اسلحه را برای سرقت استفاده نمیکردیم بلکه به خاطر حفظ امنیتمان بود.
کیسه طلا به جای ضایعات
وقتی چشمش به کیسه طلاها افتاد، با خودش فکر کرد بخت با او یار شده و باید به زندگی فقیرانهاش پایان دهد، اما رؤیایش خیلی زود رنگ باخت و توسط مأموران پلیس به خاطر سرقت طلاها بازداشت شد.
کیسه را از کجا پیدا کردی؟
من شغلم جمع کردن ضایعات است. کیسه کنار سطل زباله بود و آن را برداشتم. آنطور که من متوجه شدم، صاحب طلاها هراس سرقت طلاهایش را داشته و به همین دلیل زمانی که برای سفر خانه را ترک میکنند، تمامی طلاهایش را داخل کیسه نایلونی میگذارد و با خود میبرد. با تمام شدن تعطیلات نوروزی، مالباخته و خانوادهاش به خانه برمیگردند اما زن جوان به اشتباه کیسه طلاها را در کنار سطل زباله قرار میدهد. همسرش هم که تصور میکند کیسه حاوی زباله است، با مابقی زبالهها کیسه را برداشته و در کنار سطل زباله بیرون میگذارد. چند ساعت بعد مالباخته متوجه میشود که نایلون طلاها نیست و شوهرش میگوید که آنها را بیرون برده است. زوج جوان برای برداشتن طلاها به سراغ سطل زباله میروند اما از طلاها خبری نبوده و شکایت میکنند.
چطور دستگیر شدی؟
در اطراف محلی که سطل زباله قرار داشت دوربین مداربسته بود و تصویر من هنگام برداشتن کیسه طلاها توسط دوربینها گرفته شده بود. من کیسه را به یکی از دوستانم فروختم اما دستگیر شدم.
حاشیه
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در حاشیه طرح رعد 54 پلیس پیشگیری، گفت: نخستین طرح رعد در سال 1401 و پنجاه و چهارمین طرح رعد از ابتدا تاکنون، با هدف برخورد با سارقان، مالخران و قاچاقچیان کالا و موادمخدر با تلاش صادقانه همکارانم در کلانتریها به مرحله اجرا درآمد.
وی با اشاره به اینکه با اجرای 337 حکم قضایی، 712 سارق، مالخر و کسانی را که در سرقت منزل، اماکن، مغازه و موبایل قاپی فعالیت داشتند دستگیر کردیم، گفت: 26 باند سرقت موبایل، منزل، اماکن خصوصی و خودرو منهدم شد و تا این لحظه دو هزار و 355 سرقت و 27 میلیارد تومان اموال مسروقه کشف شده است.
وی درباره خدمات پلیس در ماه مبارک رمضان گفت: در این ماه مبارک کار پلیس بهواقع مضاعف میشود چرا که علاوه بر فعالیت در طول روز، از افطار تا سحر نیز با افزایش حجم تردد در معابر مواجه هستیم و از اینرو مأموران ما در واقع از ساعات اولیه صبح تا لحظات سحر در حال انجام مأموریت و تأمین نظم و امنیت شهر هستند. برای شبهای قدر نیز پلیس تمهیدات ویژهای را پیشبینی کرده و بخصوص در اطراف محلهای پرتردد و اماکن پرتجمع در این شبها مأموران مستقر شده و نسبت به تأمین نظم و امنیت و همچنین مدیریت و روانسازی ترافیک اقدام خواهند کرد.
رحیمی درباره دستور دادستانی برای برخورد با تظاهر به روزهخواری در ملأ عام نیز گفت: در ماه مبارک رمضان آحاد جامعه و صنوف اعم از شهروندان، رانندگان و اماکن عمومی مجاز به رعایت دستورالعملها هستند. ما نقاطی را برای حضور افرادی که ممکن است مسافر بوده یا دارای عذر شرعی باشند پیشبینی کردهایم و به هیچ عنوان نباید تظاهر به روزه خواری در ملأ عام انجام شود.
رحیمی در ادامه با بیان اینکه پلیس به هیچ عنوان آدرس شاکیها را به متهمان نمیدهد گفت: شاکیهای برخی پروندهها با مراجعه به پلیس ابراز نگرانی میکنند از اینکه نشانی آنها به خانواده متهمان داده شده تا آنها با مراجعه به این افراد نسبت به اخذ رضایت اقدام کنند، اما در مواردی دیده شده که مجرمان اقدام به تهدید شاکیها کرده و مزاحمتهایی را برای آنان ایجاد میکنند که لازم است در این خصوص حتماً تمهیدات لازم اتخاذ شده و از انجام چنین کاری جلوگیری شود.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا پلیس برنامهای برای برخورد یا جمعآوری اتباع افغانستانی دارد گفت: اتباع کشور افغانستان میهمانان عزیز ما هستند و احترام به این افراد و تأمین امنیت آنان از وظایف ما است. ما هیچ مشکل خاصی در رابطه با اتباع بیگانه نداریم. برخی از تحرکات اخیر در رابطه با اتباع افغانستانی بخصوص در فضای مجازی بیشتر شبیه توطئه است و مردم باید هوشیار باشند و به توطئههای استکبار که میخواهد میان دوستی دو ملت ایران و افغانستان خلل ایجاد کرده و آنان را درگیر کنند توجه نکنند. البته پلیس کنترلهای لازم را نیز درخصوص این افراد داشته و در مواردی که مرتکب جرمی شوند برابر قانون با آنان رفتار خواهد شد.