به گزارش ایران خبر، حسین امیرعبداللهیان ظهر امروز (چهارشنبه) در نشست خبری مشترک با چاووش اوغلو همتای ترکیهای خود اظهار داشت: روز جهانی زن را به بانوان جهان علی الخصوص زنان ایران و ترکیه تبریک عرض میکنم. ما در جمهوری اسلامی ایران به درستی روز میلاد حضرت فاطمه زهرا را روز زن نامیدیم. زنان در جمهوری اسلامی ایران نیرومند ترین بخش جامعه ما هستند همان گونه که در کشور دوست و برادر ما در ترکیه چنین نقشی را ایفا میکنند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه از ساعات اولیه وقوع زلزله مقام معظم رهبری و رئیس جمهور دستورات اکیدی را برای اعلام هم بستگی و کمک به مردم مسلمان ترکیه صادر نمودند، گفت: این در صورتی بود که دستگاههای ذی ربط در جمهوری اسلامی ایران درگیر کمک رسانی به مردم زلزله زده خوی در کشورمان بودند؛ به طور همزمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با هماهنگیای که با آقای مولود چاووش اوغلو داشتند وارد مناطق زلزله زده شدند و خدمات رسانی خود را از تفحص تا ارائه خدمات مربوط به اسکان و خدمات پزشکی و سایر پشتیبانیها همزمان با کمک رسانی به مردم زلزله زده خوی به عمل آوردند.
وی افزود: ما داغ ترکیه را در این فاجعه انسانی، داغ ایران میدانیم و همگی خود را در این حادثه تلخ داغدار میدانیم و برای جانباختگان علو درجات، برای مجروحین شفای عاجل و برای بازماندگان صبر و بردباری از خداوند مسألت میکنیم.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: امروز فرصت خوبی بود تا با برادر خود در مورد موضوعات دو جانبه گفتگو کنیم. در خصوص اهمیت توسعه مراودات اقتصادی و تجاری گفتگوهای مهمی داشتیم. افزایش حجم تبادل تجاری میان دو کشور از موضوعاتی است که در یک سال و نیم گذشته بیش از هر زمانی تحقق پیدا کرده که ناشی از اراده رهبران دو کشور به ویژه در دولت جدید جمهوری اسلامی ایران است و به همکاری هر چه بیشتر در این حوزهها تاکید کردیم و در خصوص چگونگی رفع برخی از موانع موجود، مسائل را مورد بررسی قرار دادیم.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: روابط گمرکی و ترانزیتی که بخش مهمی از همکاریهای دو کشور را تشکیل میدهد مورد گفتگو قرار دادیم و بر شراکت منطقهای به جای رقابت منطقهای در کریدورهای حمل و نقل منطقهای تاکید کردیم.
وی افزود: یکی از دغدغههای اصلی ما مسائل زیست محیطی از جمله آب است که با برادر خود چاووش اوغلو در خصوص اهمیت تداوم دسترسی جمهوری اسلامی ایران و مردم مناطق غربی کشور به آب رودخانه ارس گفتگو کردیم و اتفاق نظر داریم کارگروه مشترکی که بیش از یک سال میان دو کشور تشکیل شده همچنان به فعالیتهای خود ادامه دهند و همکاریها در حوزه آب را به بهترین نحو داشته باشیم.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: در حوزه مبارزه با تروریسم گفتگو کردیم. تروریسم از مبدأ اقلیم کردستان عراق و داعش از مبدأ افغانستان از نگرانیهای مشترک ما است و همکاریهای امنیتی سطح بالایی میان دو کشور در مبارزه با تروریست وجود دارد و ما حق ترکیه را در چارچوب حقوق بین الملل برای دفاع مشروع در مقابله با هر گونه اقدام تروریستی از هر جهتی و توسط هر گروهی که باشد را محفوظ میدانیم و معتقدیم تروریسم خوب و بد وجود ندارد. تروریست پدیدهای شوم است در هر لباس و هر شکل و شمایلی که باشد؛ ما امنیت ترکیه را امنیت خود میدانیم.
وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: در خصوص تجارت مرزی و همکاریهای استانی با همتای خود گفتگو کردیم. در حوزه بازارچههای مرزی آن گونه که مورد انتظار مقامات دو کشور است امور به خوبی پیش نمیرود و ما نیازمند گشایش بیشتر در این حوزه هستیم. در خصوص ضرورت فعال سازی و بازگشایی بازارچههای مرزی کوزه رش، شیخ صدوقی و پیر احمد کندی با هم گفتگو کردیم امیدواریم مردم مناطق این بازارچههای مرزی در دو سوی مرز بتوانند از مواهب این تجارت مرزی برخوردار شوند.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص موضوعات منطقهای هم گفتگوهای متعددی به عمل آوردیم و معتقدیم همچنان مسئله امنیت در منطقه یک موضوع مهم و اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد. افغانستان نیازمند تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت همه گروههای ذی نفوذ در این کشور است و لذا بر اهمیت این مسأله تاکید داریم. جمهوری اسلامی ایران ضمن همکاری با هیئت حاکمه موقت در افغانستان همواره این مسأله را به رسمیت نشناخته و امیدوار هستیم در چارچوب گفتگوهایی که با مسئولان افغانستان داشتیم هرچه سریعتر شاهد تشکیل دولت فراگیر در این کشور باشیم.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه یکی از پیامدهای بحران در قفقاز باز شدن پای رژیم صهیونیستی به این منطقه است، گفت: ما حضور صهیونیستها در منطقه را تهدید جدی علیه صلح و ثبات منطقه میدانیم. صهیونیستها هر جا پا گذاشتند ثمرهای جز ایجاد نا امنی و بحران نداشتهاند. جمهوری اسلامی ایران به همه طرفهای هشدار میدهد نسبت به رفتار رژیم جعلی اسرائیل هوشمندانه عمل کنند و در قفقاز و سایر مناطق پای رژیم صهیونیستی را باز نکنند.
وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد،: موضوع فلسطین همچنان موضوع محوری در منطقه و جهان اسلام است و قدس شریف مورد توجه افکار عمومی و همه مسلمانان منطقه و جهان است. دولت رژیم جعلی کنونی که دولتی تند رو است شرایط را برای فلسطینیان سختتر کرده است و ما امیدوار هستیم با توجهی که جهان اسلام نسبت به فلسطین دارد به ویژه در نشستی که هفته آینده در موریتانی برگزار میشود توجه ویژهتری نسبت به موضوع فلسطین صورت گیرد.
وی در پایان ضمن خیر مقدم پیشاپیش به چاووش اوغلو برای سفر قریب الوقوع به تهران، بیان کرد: امروز در خصوص تنظیم تاریخ جدید سفر دکتر رئیسی که به دلیل زلزله و شرایط خاص در ترکیه پیش آمد به تاخیر افتاد، گفتگو کردیم و امیدوار هستیم در آینده نزدیک شاهد این سفر و دیدار و گفتگوی روسای جمهور دو کشور باشیم.