کد مطلب: 183641
 
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۴۸
مشهد ـ دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی گفت: مهم‌ترین مسئله کارگران در حال حاضر معیشت و دستمزد آنها است که معتقدیم قانون کار در کشور در خصوص دستمزد کارگران اجرا نمی‌شود.
 

به گزارش ایران خبر، حسین رسولی ظهر شنبه در نشست خبری بزرگداشت هفته کار و کارگر در محل خانه کارگر خراسان رضوی اظهار کرد: حقوق و دستمزد ماهانه‌ای که برای کارگران و بازنشستگان بیمه تأمین اجتماعی تعیین شده است، طبق برآوردها تنها کفاف ۹ روز آنان را در ماه می‌دهد.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی با بیان اینکه یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر کارگر به همراه خانواده‌هایشان عضو خانه کارگر خراسان رضوی هستند، افزود: این کارگران کارتهای عضویت سه تا پنج ساله دارند، مهمترین مسئله کارگران نیز در حال حاضر معیشت و دستمزد آنان است که معتقدیم قانون کار در کشور در خصوص دستمزد کارگران اجرا نمی‌شود.

وی اظهار افزود: خواسته ما به عنوان یک تشکل کارگری، اجرای قانون در خصوص کارگران است، در صورتی که قانون اجرا شود همه مسائل کارگران حل می‌شود.

رسولی بیان کرد: تاکنون این خانه به شیوه‌های مختلف مشکلات کارگران را بیان کرده اما نتیجه‌ای نگرفته است لذا شکایت خود را در خصوص کم بودن میزان دستمزد کارگران، عدم اجرای قانون کار، عدم اجرای ماده ۹۶ و ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی، عدم تکاپوی بخش درمان به دیوان عدالت اداری برده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی گفت: امسال به نام مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است اما به جای اینکه اول تورم مهار شود، حقوق کارگر کاهش یافته است، این در حالی است که نرخ اجاره مسکن و سایر هزینه‌های خانوار افزایش یافته است، کار به جایی رسیده که دیگر کارگر نمی‌تواند در مشهد زندگی کند زیرا هزینه‌های آن بالا است و چاره‌ای جز بازگشت به روستا ندارد که این مهم فقر نیروی انسانی را در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها بیشتر می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که بسیاری از کارخانه‌ها در خراسان رضوی با مشکل کمبود کارگر مواجه هستند، افزود: کارخانه‌هایی که متعلق به دولت است، حقوق کارگران آنها برابر قانون داده می‌شود اما سایر کارخانه‌ها حقوق مکفی و قانونی به کارگر نمی‌دهند، اگر هم ۲۰ درصد به حقوق کارگر خود اضافه کنند، از سوی دیگر ۸۰ درصد به قیمت تمام شده کالایشان اضافه می‌کنند، لذا کارگران از هر دو جهت ضرر می‌کنند.

رسولی به معضل قراردادهای موقت کارگران اشاره کرد و گفت: ۹۵ درصد از کارگران قرارداد موقت با کارفرما هستند و فقط پنج درصد از آنان قرارداد دائمی دارند، کارگر قرارداد موقتی نمی‌تواند معیشت خود را تأمین کند، تشکلهای کارگری تلاش بسیاری کرده اند تا قراردادهای کارگران دائم شود.

منبع : خبرگزاری مهر