کد مطلب: 184521
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۴۷
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک درباره اینکه آیا با تغییر ساعت کار ادارات، ساعت کار کودکستان‌ها نیز از ساعت ۶ صبح خواهد بود، توضیحاتی ارائه کرد.
 
- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مجتبی همتی‌فر امروز در نشست با رسانه‌ها اظهار کرد: سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک از سال 1399 به مجموعه وزارت آموزش و پرورش اضافه شد.

وی درباره نقش این سازمان در آغاز به کار ادارات از ساعت 6 صبح و دشواری برای مادران متذکر شد: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این مسائل را پیگیری می‌کند البته باید متناسب‌سازی انجام شود و موضوع تعیین تکلیف شود، هر چند شروع کار از ساعت 6 صبح دشواری‌هایی را برای خانواده‌ها ایجاد خواهد کرد اما امیدواریم ادارات با کودکستان‌هایی که در جوار خود ایجاد کرده‌اند، بخشی از موضوع را مدیریت کنند و هنوز به کودکستان‌ها اعلام نشده است که از ساعت 6 صبح فعالیت خود را آغاز کنند.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک افزود: 8 میلیون کودک تحت پوشش گستره این سازمان هستند، ماموریت نخست این سازمان، سازماندهی مراکز تربیت کودک تحت عنوان کودکستان یا پیش‌دبستانی بود و سازمان تربیت کودک متولی صدور مجوز و نظارت بر آنها شد.

همتی‌فر بیان کرد: این سازمان باید در حوزه تربیت و پرورش کودکان ایفای نقش کند و نه مراقبت و نگهداری، سامانه الکترونیکی سازمان راه‌اندازی شده است و 27 هزار کودکستان ثبت‌نام کرده و مدارک را بارگذاری کردند و صدور مجوز جدید اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: همزمان با ایجاد زیرساخت باید ارائه خدمات هم انجام می‌دادیم و گام‌هایی برای استقرار سازمان نوپای تعلیم و تربیت کودک برداشته شده است. در اساسنامه سه ماموریت اصلی داریم، صدور مجوز برای کودکستان‌ها، راهبری، نظارت بر خدمات کیفی و نظارت بر نیروی انسانی؛ توانمندسازی والدین برای تربیت کودکان و ماموریت تربیتی مهم ما کیفیت نسل است اما با توجه به شرایط کشور کمیت نسل هم مورد توجه قرار می‌‌گیرد؛ از سوی دیگر سیاست‌های کشور خانواده محور نیست.

رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک متذکر شد: تمرکز اصلی بر این است مراکز تربیت کودک سازماندهی شوند و اکنون نخستین پایگاه داده از این مراکز شکل گرفته است و در آغاز سال تحصیلی مسئله توانمندسازی مربیان کودکستان و پیش‌‌دبستانی‌ها را خواهیم داشت.

وی متذکر شد: قبل از شکل‌گیری سازمان، مجموعه بودجه برای کودکان در کشور در دو ردیف بود. نخست بودجه مربوط به پوشش و توسعه پیش‌دبستانی در مناطق محروم و دو زبانه ذیل وزارت آموزش و پرورش و بودجه دوم در اختیار سازمان بهزیستی برای مدیریت 14 هزار مهدکودک بود که نیمی از آنها مهد روستا بودند.

همتی‌فر با اشاره به اینکه بودجه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در سال 1402 به 209 میلیارد تومان رسیده است و بودجه‌ای که در بهزیستی هزینه می‌شد، منتقل نشده است، گفت: اکنون 26 هزار و 800 مرکز پیش دبستانی و کودکستان در سامانه سازمان ثبت‌نام کرده‌ و فعال هستند.

وی بیان کرد: سازمان‌ ملی تعلیم و تربیت کودک، نمی‌تواند به دلیل محدودیت‌هایی که در حوزه نیروی انسانی و پست‌های سازمانی دارد به درستی وظایف خود به ویژه وظایف نظارتی را به درستی ایفا کند.

همتی‌فر در ادامه گفت: حدود 70 درصد هزینه کودکستان‌ها مربوط به فضا و نیروی انسانی است و اصل فعالیت‌ها باید بر بازی محوری باشد.

وی اضافه کرد: برای پیش ثبت‌نام سال تحصیلی آینده باید به صورت علی‌الحساب بر مبنای شهریه سال قبل ثبت‌نام کنند.

منبع : تسنیم