کد مطلب: 189495
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۳۱
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بعنوان اولین و پایه‌گذار پارک‌های فناوری ایران در حدود ۲۵ سال پیش در قالب یک ایده مطرح شد و در حال حاضر نیز در زمینی به مساحت ۵۲۰ هکتار با ۷۴۰ شرکت دانش‌بنیان فعالیت می‌کند.
 
به گزارش ایران خبر،شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در راستای تحقق اهداف و رسالت‌های خود در خصوص ایجاد بستر مناسب تحقیقاتی برای شرکت‌ها و واحدهای فناور، در سال ۱۳۸۲ اقدام به تاسیس و راه‌اندازی مجتمع آزمایشگاهی و کارگاهی نمود. این مجتمع آزمایشگاهی در پاویون شهرک در بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی ایران متافو حضور دارد. ارائه خدمات آزمایشگاهی در حوزه‌های آزمایشگاه مواد، شیمی، زیست فناوری، میکروبیولوژی، فیلتر، نانو، الکترونیک، انرژی و پایش وضعیت از جمله فعالیت‌های تخصصی این بخش است.  

آزمایشگاه های متنوعی در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی حضور دارند که شامل آزمایشگاه‌ مهندسی مواد، آزمایشگاه فیلتر، آزمایشگاه شیمی، آزمایشگاه زیست فناوری، آزمایشگاه نانو، آزمایشگاه الکترونیک، آزمایشگاه انرژی و پایش وضعیت، آزمایشگاه میکروبیولوژی است.

امیرعلی نیک‌آئین روابط عمومی شهرک علمی_ تحقیقاتی اصفهان گفت: جمعیت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نزدیک به ۱۰ هزار نفر است که بصورت تمام وقت و پاره وقت مشغول به کار هستند.

زمینه‌های فعالیت در شهرک علمی و تحقیقاتی شامل: برق و الکترونیک، مواد متالورژی، عمران، ساختمان، اپتیک و لیزر، کشاورزی و محیط زیست، شیمی و صنایع شیمیایی، اتوماسیون و ابزاردهی، خدمات آزمایشگاهی و مهندسی، مشاوره کسب و کار، مکانیک، ساخت و تولید، IT، پزشکی و سلامت، هنر گردشگری می‌باشد که اخیراً نیز رشته‌های علوم انسانی، فناوری نرم و صنایع خلاق به این گروه اضافه شده است.

نیک‌آئین گفت: ما در حال حاضر ۲ پارک علم و فناوری، ۱۰ مرکز رشد فناوری، ۳ مرکز رشد نوآوری و ۱ کاوشکده فناوری داریم که محیطی جذاب برای دانش آموزان پایه چهارم تحصیلی به بالا است و قوانین فیزیک و ریاضی را بصورت عملیات تجربی به آنها آموزش می‌دهد.

روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: ما بعنوان اولین عضو ایرانی انجمن جهانی پارک‌های علمی_ تحقیقات و نوآوری هستیم که ۳ دوره ریاست بخش آسیای غربی را نیز برعهده داشتیم.عضویت این شهرک در هیئت مدیره انجمن پارک‌های علمی آسیا (اسبا) یکی از افتخارات ماست که در حال حاضر نیز در همسایگی دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به فعالیت هستیم و می‌توانیم برای موفقیت ایرانیان گام‌های موثر برداریم.

وی اظهار داشت: در مجموعه ما محدودیت رشته وجود ندارد و تمامی رشته‌ها قابل اجراست.
در واقع کسی که ایده فناورانه و بازارپسند داشته باشد، می‌تواند ایده موردنظر خود را به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان معرفی کند.
 ما نیز با کمک به اجرای این ایده آن را امکان سنجی و بازارسنجی می‌کنیم و اگر پتانسیل خوبی در آن زمینه وجود داشت، از ایده موردنظر حمایت می‌کنیم.
به مرور این هسته پرورش داده شده و در قالب یک شرکت به ثبت می‌رسد و این شرکت طی ۳ سال در مرکز رشد داده می‌شود و پس از آن وارد پارک علمی و فناوری می‌گردد.
این شرکت نهایتاً از آب و گل درآمده و بصورت مستقل می‌تواند درآمدزایی و اشتغالزایی مناسب را داشته باشد.