گران گردن عوارضی و جریمه های سنگین برای سفر یک راه حل اساسی برای کنترل ویروس منحوس کرونا
درباره کرونا بدانید؛
ویروسهای کرونا چه هستند؟
ویروسهای کرونا گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتیهای تنفسی شوند؛ این ناراحتیها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروسهای کرونای حیوانی، انسانها را آلوده میکنند و سپس بین آنها سرایت پیدا میکنند. شاید ویروس SARS نشانگان تنفسی حاد در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونهای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسانمنتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروسکرونا، MERS نشانگان تنفسی خاورمیانه نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.
ویروس کرونا چگونه سرایت پیدا میکند؟
در انسان، این ویروس عمدتاً از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار سرایت پیدا میکند. این ویروس همچنین میتواند از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس دهان، بینی یا چشمها سرایت پیدا کند، اگرچه گمان میرود این شیوۀ اصلی سرایت ویروس نباشد.
مردم چگونه میتوانند از سرایت این بیماری پیشگیری کنند؟
"مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری" CDC اقدامات بهداشتی خوبی ازجمله این موارد را توصیه میکند: شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. بهعلاوه، توصیه میکنیم که حتی اگر بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنید (حداقل شش فوت یا حدود دو متر از دیگران فاصله بگیرید) و ماسکی بپوشید که دهان و بینی شما را بپوشاند.
بعید به نظر می آید با شرایط به وجود آمده در کل دنیا کمتر کسی باشد که نداند ویروس کرونا بلای جان همه شده است و در حال حاضر هم جز مدارا کردن هیچ راه چاره ی نداریم.
بعضی ها جان دیگران را فدای خودخواهی شان کردند
اما جای بسی تاسف است که برخی از هموطنان همچنان با این ویروس به شکل طنز برخورد می کنند و آن را جدی نگرفته اند. نه جان خودشان اهمیت دارد نه برای جان عزیزان شان ارزش قائل هستند و نه قدر زحمات کادر درمان را می دانند فقط به خودشان فکر می کنند آن هم در نهایت خودخواهی.
گویا برخی از هم وطنان عزیزمان! روزهای سخت و تلخ کادر درمان را کاملا به فراموشی سپرده اند . فراموش کردند مرگ لحظه هر عزیزی، فراموش کردن گورستان ها پرشده، فراموش کردند هر خانواده ی عزیزی از دست داده است چه جوان چه پیر، فراموش کردند همه غم های دسته جمعی را! فراموش کردند این ویروس بی ریشه هر روز بیشتر می تازد تا جان آدمیان را بگیرد. تا شاهد مرگ های بیشتری باشیم.
مرگ در گوشه کنار شهرمان خانه کرده
چرا نمی بینند در کوچههای شهر رخت و تخت عزا جا خوش کرده است. به هر طرف نگاه میکنیم جای عزیزی خالی است، و طعم تلخ بیتفاوتی، خستگی، تنهایی، درد، خشم، حسرت و بیچارگی کام مردم را تلخ کرده، دیگر هیچ کس تحمل اینهمه درد را ندارد. آدمها هر یک به نوعی درگیر شدهاند، آن که عزیزی را از دست داده، آن که شاهد مرگ کسی بوده و آن که هر روز میمیرد تا کمی بیشتر زنده بماند. در میانهی این جنگ عجیب، کادر درمان حال و روز عجیبتری دارند. لباس رزم سفید پوشیده و با دیوی درافتادهاند که این بار پای در بند ندارد بلکه نامرئی و بیرحم نفس قربانیانش را میبُرد!
افسوس که اینقدر نسبت به یکدیگر بی رحم و کم لطف شدیم. که حتی به زنده بودن عزیزان مان هم رحمی نمی کنیم و حتی از دست دادن عزیزان هم ما را از خواب غفلت بیدار نمی کند.
ماه هاست که کادر درمان و ستاد مبارزه با کرونا همراه مردم هستند که به جرات می توان گفت کادر درمان مدافعان سلامت همگان شدند از جان خود در این راه گذشتند اما متاسفانه با نهایت بی مهری برخی از مردم روبرو شدند. مردمی که دورهمی و سفر و تفریح شان برقرار بوده و هست و خیالی هم به هیچ دستورالعملی ندارند.
کمی از درددل های کادر درمان را بخوانید:
درد کشیدن بیماران و جان دادنشان خیلی عذاب آور است
یکی از اعضای کادر درمان شاغل در بیمارستان های سطح استان بوشهر میگوید: ضریب اشغال تختها خیلی بالا است، گاهی پیش می آید که اصلا تخت خالی نداریم، ظرفیت اورژانس تنفسی هم پر شده و بیماران مبتلا به کرونا را به اورژانس بزرگسال می بریم. بخش جراحی زنان و مردان به بیماران کرونا اختصاص داده شده و باز هم پاسخگوی حجم بیمار نیست، و تقریبا در تمام ساعات روز پر است. زمانی که بیماری مرخص شود هم به سرعت بیمار بعدی جایگزین او میشود، در مواقعی هم مجبور به ادغام بخشها هستیم تا تختهای خالی بیشتری برای بیماران مبتلا به کووید۱۹ فراهم شود. متاسفانه روزانه شاهد بدحال شدن و فوت بیماران کرونایی هستیم. اعلام کد احیا، درد کشیدن بیماران و در آخر جان دادنشان خیلی تلخ و عذاب آور است.
او با اشاره به اینکه بسیاری از نیروهای اورژانس بخاطر کرونا خانهنشین شدهاند، ادامه می دهد: "این مدت فشار کاری و استرس ما خیلی بیشتر شده، البته طبیعی است که با توجه به افزایش بیمار و همینطور مرگومیرها و شرایط بد جامعه ما نیز تحت تاثیر قرار بگیریم خصوصا اینکه ما مستقیما با بیماران و یا خانوادههای آنان در ارتباط هستیم".
کادر درمان نیاز به استراحت دارد
می گوید و می گوید. از فشار کار، از اجبار شیفت دادن تا صبح، از مثبتشدن یک به یک همکاران و پرسنل، از قرنطینه دو هفته ای و برگشتن سر کار با وجود مثبت بودن، از آلودگی بخشها، از بار مسئولیت، از کمبود نیرو و از دوام آوردن... نمی داند تا کی دوام می آورد، و نمی داند تا کی قرار است این وضع ادامه داشته باشد. تنها چیزی را که خوب می داند این است که کادر درمان خسته است و نیاز به یک استراحت طولانی دارد.
"روزانه مراجعه خیلی زیادی به بیمارستان داریم که درصد بالایی درگیر کرونا هستند. به دلیل حجم بالای مراجعات، گاهی اوقات ظرفیت اورژانس تکمیل می شود و ناگزیر به پذیرش بیمار بدون تخت می شویم! علاوه بر این کمبود پرستار مشکل بزرگی است، چون پرسنل از آخر سال ۹۸ تا امروز بیش از ۵ ماه است که شدیداً مشغول کار هستند، با این فشار کاری و خستگی، و افزایش موارد مثبت کرونا در میان پرسنل از لحاظ روحی نیز شرایط مناسبی نداریم". اینها را یکی از پرستاران بیمارستان سنترال کرونا در استان بوشهر عنوان می کند. او همچنین از لغو مرخصیها و آشفتگی بیمارستان به دلیل شرایط روحی و روانی بیماران و همراهان آنها می گوید.
به نظر می آید ستاد مبارزه با کرونا برای حفظ جان مردم باید با افرادی که هیچ دستورالعمل بهداشتی را رعایت نمی کنند رفتاری جدی تر داشته باشد و چماق به دست شود. چرا برای افراد خاطی جریمه های سنگین در نظر گرفته نمی شود؟ چرا عوارض را چند میلیون در نظر نمی گیرند تا مردم از سفر رفتن پرهیز کنند البته آنها به خاطر پول قطعا سفر نمی روند نه دلیل دیگری. باید تیم گشت سلامت در شهرهای بزرگ و قرمز مستقر شوند و با جریمه های سنگین مردم را مجبور به رعایت پروتکل های بهداشتی کنند بلکه این ویروس منحوس سایه ش محو شود.
راه اندازی کارناوال های سلامت و گشت های ویژه سلامت با جریمه های سنگین تنها راه حل مبارزه با این ویروس منحوس و مردم خاطی است.