کد مطلب: 171494
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۳۱
عده ای از افراد دائم در حال تغییر عکس پروفایل خود را در شبکه های اجتماعی هستند که به نوعی عدم اعتماد به نفس دچار شده اند این افراد می خواهند میزان غم و شادی خود را به دیگران نشان دهند.
 
عکس پروفایل های شخصی به آلبوم خانوادگی تبدیل شذه است
 
عکس گرفتن از خود (Selfie) با رواج تلفن‌های همراه هوشمند مجهز به دوربین‌ عکاسی پیشرفته شیوع یافته است، در اصل شاخصی است که عدم اعتماد به نفس فرد را مشخص می‌کند.

عده ای از افراد دائم در حال تغییر عکس پروفایل خود را در شبکه های اجتماعی هستند که به نوعی عدم اعتماد به نفس دچار شده اند این افراد می خواهند میزان غم و شادی خود را به دیگران نشان دهند. آنها زمان زیادی را برای گرفتن عکسی بی عیب و نقص صرف می کنند که نشان دهنده عدم اعتماد به نفس آنها است.

شبکه های اجتماعی باعث شده تا ارتباطات اجتماعی افراد نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد. در گذشته اگر افراد به مهمانی، سینما، پارک، رستوران و هر جای تفریحی و گردشی می رفتند فقط شنیده می شد که روزی برای تفریح و یا دیدار آشنایان و دوستان سپری شده است، اما امروزه هر فردی با تغییر عکس پروفایلش حضور خود را در مکانی تفریحی داخل و خارج از ایران اعلام می کند.

به طور کلی می توان بیان داشت که ورود مردم به شبکه های اجتماعی خوب است. چرا که اطلاعات بهتر و راحت تر در درسترس مردم قرار می گیرد و سطح دانش و آگاهی مردم نیز افزایش می یابد. همانطور که همه واقف هستیم هر پدیده ی در بدو ورود معایب و مزایایی را با خود به همراه دارد که اگر استفاده از آنها را به درستی ندانیم دچار مشکلاتی خواهیم شد.

استفاده از تکنولوژی های جدید ارتباطی در عصر دیجیتال باید با آگاهی کامل باشد. شناخت و نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی را رسانه ها باید به مردم اطلاع رسانی کنند. چرا که هنوز بسیاری از مردم در نحوه استفاده و حضور خود در شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی اطلاعات کافی ندارند. در برخی موارد عدم شناخت و آگاهی مردم منجر به سوء استفاده اطلاعات آنها از طریق افراد خلاف کار و سودجو خواهد شد.

در این زمینه به عدم آگاهی پدر و مادر در استفاده فرزندان از شبکه های اجتماعی نیز هم می توان اشاره کرد. که این یک اشکال مهم بین والدین است چون با در اختیار گذاشتن گوشی هوشمند، تبلت و یا لپ تاپ در سنین پایین به فرزند و عدم نظارت درست و مناسب در استفاده از این ابزارهای جدید از آنها غافل می شوند. فرزند هم به دلیل ناآگاهی وارد شبکه های اجتماعی می شود و هر گونه استفاده ابزاری از این شبکه ها می کند. برخی والدین هم نیز به همان دلیل عدم آگاهی و شناخت کامل فرزند خود را به حضور مستمر و مداوم در شبکه های اجتماعی تشویق می کنند.
 
 
رواج اصطلاح "همین الان یهویی"
اصطلاح "همین الان یهویی" به یکی از پرکاربردترین اصطلاحات بین کاربران شبکه های اجتماعی تبدیل شده است. به طوری که این کاربران فرقی نمی کند دختر یا پسر باشند در هر مکانی که حضور داشته باشند خیلی سریع با گرفتن عکس و به کاربردن این اصطلاح عکس و حضور خود را به دیگران اعلام می کنند.

تعجب می کنیم چرا برخی از جوانان با انتشار عکس های "همین الان یهویی" خود در رستوران، پارک، کافی شاپ، مرکز خرید، کوه، خیابان، مجلس شادی و ختم و ... حضورشان را خیلی سریع و در کسری از ثانیه اعلام می کنند! تفکر این افراد چیست؟ اینکه می خواهند به دیگر افراد جامعه ثابت کنند فقط آنها به رستوارن می روند! یا فقط آنها بستنی می خورند و تفریح می روند و شاد هستند! یعنی بقیه افراد جامعه در هیچ زمانی از زندگی شان به پارک، سینما، رستوران، پارک و خیلی مکان های دیدنی نرفته اند؟ برخی از جوانان با این کارشان صرفا نشان می دهند کمبودهایی در زندگی دارند و احساس می کنند با نشان دادن عکس های خود به دیگران نوعی ابراز وجود و بودن را بیان می کنند. به نظر می اید این روش یک راه کار تخلیه روانی بین برخی جوانان است.

تغییر دادن عکس پروفایل در شبکه های اجتماعی برای عده ای از جوانان امروزی دغدغه ذهنی جدی محسوب می شود. به طوری که اگر از موضوعی باعث رنجش آنها شده باشد به سرعت عکس خود را عوض می کنند، اگر دچار هیجان و خوشحالی شوند باز در تغییر عکس خود اقدام می کنند. این کار آنها نشان می دهد که دوستان، خانواده، اقوام و همکاران آنها همیشه متوجه تغییر روحیه آنها می شوند و مدام شریک ناراحتی  و شادی  این جوانان هستند و می دانند چه زمان خوشحال و چه زمان ناراحت است.

برخی از جوانان زندگی شان را در شبکه های اجتماعی خلاصه کرده اند و در لحظه به تغییرعکس خود اقدام می کنند. این تغییرات باعث می شود تا همیشه ذهنی درگیر و آشفته داشته باشند برای تغییرعکس بعدی! عده ای دیگراز دختران و پسران هم نشان دادن غم و اندوه خود عکس های سیاه با متن های ناامید کننده را جایگزین عکس پروفایل شان می کنند که با این کارش خود به نوعی به دیگران نشان  می دهند همیشه دچار غم و اندوه هستند،  تمام این مسائل و کارها به روحیه افراد ارتباطات پیدا می کند. اینگونه افراد دچار بی هویتی شخصیت هستند و نمی دانند برای ابزار وجود چه راهی را باید پیش بگیرند و دچار بی هویتی شخصیتی و سردرگمی شده اند. این رفتار باید از دیدگاه روان شناختی و جامعه شناسی مورد بررسی قرار گیرد. شاید راه چاره ای برای برخی از دختران و پسران در نظر گرفته شود.

می توان به این نکته اشاره کرد که در برخی موارد نباید از اینگونه دختران و پسران خُرده و ایراد گرفت، چون این جوانان متاسفانه دچار بی هویتی شخصیتی شده اند و باید از نظر روانشناختی و روحی تحت مداوا قرار گیرند. هرچند این احتمال وجود دارد خود این افراد و حتی خانواده هایشان ممکن است با این موضوع به شدت مخالفت داشته باشند. اما اگر به صورت جدی وارد این ماجرا شویم و دقت کنیم متوجه می شویم باید این افراد از نظر روانی تحت درمان قرار گیرد.

ورود گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی، روش و سبک زندگی افراد را به کلی  دستخوش تغییرات اساسی کرده است و متاسفانه بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی صفحه خود را با آلبوم عکس های خانوادگی اشتباه گرفته اند و هر روز عکس های جدید از خود، خانواده و دوستان شان انتشار می دهند. و این کار به سرگرمی روزانه آنها تبدیل شده است و تغییر روزانه عکس پروفایل یکی از کارهای واجب آنها محسوب می شود!

پروفایل برخی افراد در شبکه های اجتماعی به دلیل قرار دادن عکس های مختلف و متنوع،  بازدیدکنندگان زیادی را به خود اختصاص داده است و صاحبان این صفحات اجتماعی در شبکه های مجازی غافل از این هستند که ممکن است عده ای از عکس های آنها سوء استفاده کنند و همچنان آلبوم خانواده گی شان را به روز می کنند! و پیامدهای منفی کارشان را فراموش کرده اند.

 در پایان می توان گفت: همچنان استفاده آگاهانه از شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی برای برخی از افراد تعریف نشده است و آنها گمان می کنند تمام زندگی در شبکه های اجتماعی خلاصه شده است. اما اگر استفاده صحیح را به افراد جانعه آموزش داد نیازی به فیلتر کردن شبکه های اجتماعی نیست چون که این امر پاک کردن صورت مسئله است. دانش و آگاهی کاربران شبکه های اجتماعی باید ارتقا پیدا کند و راه و روش مناسب استفاده از این ابزار جهانی در دسترس مردم جامعه قرار گیرد.

گزارش از: حبیب عابدی