کد مطلب: 67176
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۲۶
مشکلات مالی و معیشتی دانشجویان همیشه یکی از دلایل افت تحصیلی، کار پاره وقت و حتی گاهی اوقات به خلاف کشیدن آنان توسط باندهای مختلف خلافکاری بوده است.
 
به گزارش ایران خبر،وقتی پای صحبت دانش آموزانی که برای کنکور آماده شده اند می‌نشینید همگی در تلاش هستند که رتبه، رشته، دانشگاه و شهر مناسب قبول شوند؛ معمولا هم مشاور مناسبی نداشته اند و فقط سینوس و کسینوس یاد گرفتند که در برگه آزمون بتوانند تست های صحیح را رنگی کنند بعد از امتحان منتظر قبول شدن باشند.

اما این تازه اول راه است، ورود به دانشگاه به معنای رسیدن به موفقیت نیست و می توان آن را باب راه اصلی زندگی فردی نامید.
البته بی انصافی نکنیم، قبول شدن در رشته و دانشگاه مورد نظر هر فردی بسیار خوشایند است و حتما برای هر دانش آموزی که در مدارس خوب، متوسط و ضعیف درس خوانده است یکی از موفقیت ها محسوب می شود؛ اما این موفقیتی است که فردی را به عرصه ای وارد می کند که بسیار خطرناک و یا بسیار شیرین هست.

هزینه های تحصیلی رشته های مختلف همیشه بالا بوده است و این موضوع ربطی به دانشگاه دولتی و یا غیر انتفاعی و آزاد ندارد.
در حال حاضر بسیاری از دانشجویان مخارج تحصیل را سنگین و گران عنوان می کنند و برای  آن هم استدلال های خوبی دارند که هنوز هیچ مسئولی در وزارتین علوم و بهداشت پاسخی برای آن عنوان نکرده است و همیشه از کیفیت دروس، تغذیه، اساتید و مکان دانشگاهی به عنوان مشکل یاد می کنند.
کتاب های مختلفی هم که هر ترم توسط اساتید مختلف معرفی می شود و دانشجو را روانه کتاب فروشی می کند نیز نوعی تحمیل هزینه است.
حالا همه این موضوعات در کنار مسئله خوابگاهی بودن و عدم توانایی خانواده در پرداخت هزنیه های مختلف و سنگین دانشجویان را به دلایل مختلف کنار بگذارید، نتیجه ای که قالبا مشترک هست اشتغال پاره وقت برای مدت دانشجویی هست.
اما آیا هرکاری درآمد و کفاف هزینه ها را دارد و یا اصلا در شهری مثل تهران که مملو از دانشجویان سایر استان ها و حتی کشورهای گوناگون است چقدر فرصت شغلی مناسب با درآمد کافی برای دانشجوی مورد نظر وجود دارد؟
اگر روزانه فقط کمی با دستفروشان کنار خیابان و بازار و محله های پر رفت و آمد تهران گفتگو کنید به اتفاقات جالب که تلخ و شیرین را روایت می کنند برمی خورید.
یکی از این دستفروشان که سال ششم دندانپزشکی دانشگاه تهران است در کنار خیابانی شلوغ مشغول به فروش گل های آپارتمانی بود.

آغاز سال 1395 به مانند سال‌های گذشته با افزایش قیمت‌ها همراه شده و این در حالی است که دانشگاه هم مانند سایر بخش‌های اجتماع، تحت تاثیر تورم و نوسان قیمت‌ها قرار خواهد گرفت.
یکساله شدن عمر برجام و حرف و حدیث‌های پیرامون لغو تحریم‌ها خصوصا بعد از طرح‌های اخیر کنگره آمریکا مبنی بر تداوم تحریم‌ها، انتظار قشر عمومی جامعه را برای مبارزه دولت با موانع و مشکلات اقتصادی، گرانی ، رکود و تورم افزایش داده است.
این در حالی است که فشار اقتصادی به دانشجویان با توجه به افزایش قیمت‌های سال گذشته در موارد غذا دانشجویی، شهریه خوابگاه و هزینه‌های جاری دیگر نیز می‌تواند برای فضای دانشگاه‌ها مشکل آفرین باشد.
در فاصله یک ماه و نیم تا آغاز ترم جدید در دانشگاه‌ها، افزایش‌ احتمالی قیمت‌ها در حوزه خدمات رفاهی، دانشجویان را حسابی سردرگم کرده است؛ دانشجویانی که تکلیف خود را هنوز نمی‌دانند که برای آغاز سال تحصیلی چه میزان هزینه نیاز دارند.
دانلود