کد مطلب: 39847
 
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۵
در نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام و معاونان وزارت خارجه، بحث برسر سرنوشت تاسیسات آب سنگین اراک، گفتگوها را برای لحظاتی متوقف کرد.
 
به گزارش ایران خبر در ششمین نشست کمیسیون ویژه بررسی برجام با حضور نمایندگان منتخب مجلس و معاونان وزارت خارجه، گفتگوی سیدعباس عراقچی و ابراهیم کارخانه ای درباره سرنوشت تاسیسات آب سنگین اراک به محاجه کشید.
در این بخش از گفتگوها، ابراهیم کارخانه ای نسبت به تعهد ایران درباره سرنوشت تاسیسات اراک انتقاد کرد و از عراقچی خواست صراحتا در این باره توضیح دهد.
کارخانه ای افزود: قرار بود برای هر سوال 5 دقیقه پاسخ داده شود اما اکنون بطور میانگین برای هر سوال 11 دقیقه وقت صرف شده.
عراقچی در واکنش به این اعتراض، گفت:  آقای کارخانه ای 8 سوال طرح کردند و طبق محاسبه خود ایشان من می توانم 40 دقیقه به ایشان پاسخ دهم.
عضو ارشد گروه مذاکره کننده ایران با 1+5 در ادامه به تشریح موضوع مورد سوال پرداخت و تصریح کرد که باید به آسیب هایی که به علت تحریم به اقتصاد کشور وارد می شد، توجه کرد و کاهش سهم ایران از بازار نفت را از نمونه های این آسیب ها عنوان کرد.
وی با اشاره به آرمان های انقلاب گفت: یکی از اهداف انقلاب عزت کشور بود و باید ببینیم با این توافق، عزت ما تامین شده یا نه.
عراقچی افزود: دانشمندان خود را که قبول داریم. نمی شود که یک زمان آنها را قبول داشته باشیم، اما در زمان های دیگر بگوییم آنها چیزی سرشان نمی شود. چطور آب سنگین یک زمانی خط قرمز عنوان می شد اما اینجا که می رسد می گویند چرا تبدیل به آب سبک نکردید.
زاکانی، رئیس جلسه در تلاش برای آرام کردن فضا از نمایندگان خواست موضوعات خارج از دستور جلسه را مطرح نکنند و گفت: چون بحث فنی است، بگذاریم برای زمانی که دکتر صالحی می آید.
عراقچی ادامه داد: امریکایی ها می گویند آب سنگین، برجام می گوید آب سنگین اما این دوستان می گویند این آب سنگین نیست. این جفا در حق مردم است.
رسایی خطاب به عراقچی گفت: ای کاش با طرف مقابل اینطور صحبت می کردید.
عراقچی پاسخ داد: بدتر از این صحبت کردیم کاش بودید و می دیدید.
زاکانی ادامه داد: آقای کارخانه می گوید آب سنگین با یک نسبتی آب سنگین است. الان هزینه برای آب سنگین شده اما اکنون آب سبک گذاشته می شود.
عراقچی توضیح داد: این یک دعوای سیاسی بزرگ بوده که اراک، آب سنگین نباشد اما طبق خواسته ایران، آب سنگین باقی ماند و این دستاورد بزرگی است.
دانلود