کد مطلب: 176149
 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۱
به نظر می‌رسد پاقدم سال جدید برای بورس خوب بود چراکه از ابتدای سال تا کنون روند صعودی در این بازار ادامه دارد و به باور یک تحلیلگر بازار سرمایه، چنانچه وضعیت فعلی متغیرها ثابت بماند میتوانیم منتظر شاخص یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی هم باشیم.
 

به گزارش ایران خبر، پس از روند کج‌دار و مریزی که بازار سرمایه در سال گذشته پشت سر گذاشت، سهامداران در سال جدید شاهد صعود های چشم گیر شاخص کل در روزهای معاملاتی بوده اند. به طوریکه شاخص کل بورس توانست دوباره کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را نیز فتح کند و از یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد نیز فراتر رود.

در این راستا، حسن کاظم زاده در گفت و گو با ایسنا، درمورد دلایل صعود شاخص در سال جدید توضیح داد: رشد قیمت‌های جهانی، تثبیت قیمت دلار، مطرح شدن واگذاری بلوک شرکت‌های خودروسازی، گزارش عملکرد مناسب شرکت‌ها و افزایش تمایل به سرمایه گذاری فعالان در سهام به جای سایر بازارهای مالی از مهم ترین دلایل صعود بازار سرمایه در سال جدید محسوب می شود.

وی به این سوال که روند صعودی بازار سرمایه تا چه زمانی ادامه دارد، پاسخ داد: فعلا در روند صعودی قرار داریم. این روند با توجه به وضعیت فعلی متغیرها مانند قیمت‌های جهانی، نرخ بهره، نرخ دلار و... میتواند تا فصل مجامع تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد نیز ادامه یابد. اما اینکه میزان صعود بیشتر  یا کمتر وابسته به وضعیت متغیرها است. اگر متغیرها تثبیت شوند و یا رو به بالا باشند، میتواند هدف را بالاتر ببرد اما اگر متغیرها نوسانی باشند، ممکن است روند صعودی شاخص متوقف شود.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: اما به نظر میرسد موج ریزش و اصلاح بازار که از نیمه سال ۱۳۹۹ شروع شده بود تقریبا تمام شده است و  از حالا به بعد یا یک روند صعودی و یا یک روند تثبیتی در محدوده یک میلیون  ۴۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را تجربه خواهیم کرد.

کاظم زاده در ادامه درمورد عرضه بلوک های شرکت های خودروسازی توضیح داد: وزیر صمت اعلام کرده است که قرار است سهام متعلق به  شرکت‌های خودروسازی  واگذار شود. در این راستا  هفته قبل هم شرکت‌های زیرمجموعه خودرویی‌ها که سهامدار سایپا و ایران خودرو هستند اعلام کردند درحال طی کردن  فرایند کارشناسی بوده و پس از آنکه سهم‌ها ارزشگذاری شود و آگهی  واگذاری بلوک منتشر میشود. درواقع سهام از خود شرکت ها  واگذار می شود و مدیریت به دست به هرکس که آن را بخرد، می افتد. در این راستا ۴۰ درصد سهام سایپا و ۲۵ درصد سهام ایران خودرو واگذار خواهد شد.

منبع : خبرگزاری ايسنا